Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Ελληνικός Χρυσός: Ξεκινά η επένδυση στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Το έργο σκοπό θα έχει την εξόρυξη, την επεξεργασία και την παραγωγή μετάλλων όπως άργυρος, χρυσός, χαλκός, καθώς και συμπυκνωμάτων μετάλλων μολύβδου και ψευδαργύρου.

Επένδυση 1,3 δισ. ευρώ που θα δώσει απασχόληση σε 1.800 εργαζομένους ξεκινά στα μεταλλεία Κασσάνδρας της Χαλκιδικής η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» μετά την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου.

Οπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, το έργο σκοπό θα έχει την εξόρυξη, την επεξεργασία και την παραγωγή μετάλλων όπως άργυρος, χρυσός, χαλκός, καθώς και συμπυκνωμάτων μετάλλων μολύβδου και ψευδαργύρου. Ο σχεδιασμός του καλύπτει πλήρως τις αυστηρές απαιτήσεις των περιβαλλοντικών όρων και θα εφαρμοστούν οι βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ.
Η επένδυση αναπτύσσεται:
?Στον Μαντέμ Λάκκο του Δήμου Αριστοτέλη, όπου θα εγκατασταθεί νέο εργοστάσιο εμπλουτισμού και μεταλλουργίας και θα ξεκινά η υπόγεια σήραγγα σύνδεσης με το μεταλλείο Ολυμπιάδας.
?Στην Ολυμπιάδα, με την ανάπτυξη του υπόγειου μεταλλείου και την απομάκρυνση και αποκατάσταση της παλιάς λίμνης τελμάτων και άλλων ρυπασμένων χώρων, καθώς και του παλαιού εργοστασίου εμπλουτισμού.
?Στις Σκουριές, με την ανάπτυξη επιφανειακού και υπόγειου μεταλλείου και εργοστασίου εμπλουτισμού.
?Στις Μαύρες Πέτρες - Μαντέμ Λάκκο με την ανάπτυξη και εξάντληση του κοιτάσματος του υπόγειου μεταλλείου και
?Στο Στρατώνι, με την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου λιμένος και την απομάκρυνση του παλαιού εργοστασίου εμπλουτισμού.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: