Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Οι νέοι έξω από το Προεδρικό, που τους ύβρισαν… φασίστες!

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/405169

| Εκτύπωση | 28/07/2011 | Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΚΑΘΕ βράδυ είναι εκεί. Κατά εκατοντάδες. Και τις Δευτέρες κατά χιλιάδες. Ωραίοι νέοι Έλληνες και Ελληνίδες με την οργή στο πρόσωπο και την αφύπνιση στην καρδιά. Οι νέοι μας! Ναι, αυτοί που πολλοί από εμάς, συχνά επιπόλαια, πολλές φορές άσκεφτα, στιγματίζουμε ως αδιάφορους, ανεύθυνους, επιπόλαιους και αμέτοχους στα ζητήματα της κοινωνίας.
Κι όμως: Όσοι πηγαίνουμε κάθε βράδυ ή σχεδόν κάθε βράδυ για να διαμαρτυρηθούμε έξω από το προεδρικό μέγαρο, παίρνουμε βαθιές ανάσες ζείδωρου οξυγόνου. Εκεί είναι οι νέοι μας, αυτοί που αγωνιούν και προβληματίζονται. Οι νέοι μας, που ανησυχούν πού πάει ή μάλλον πού οι ηγέτες παίρνουν αυτόν το δύσμοιρο τόπο. Οι νέοι, που δεν ανέχονται πια ένα παράλυτο, σάπιο, διαπλεκόμενο, πορωμένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Οι νέοι μας, που δεν αντέχουν στο ρουσφέτι ή να εξαρτούν το μέλλον τους από τον κάθε απαίδευτο και ανάγωγο κομματικό μαγκουροφόρο. Οι νέοι και οι νέες μας, που με ορμητική αποφασιστικότητα απαιτούν να φύγει ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η ανίκανη κυβέρνησή του με την απόδοση δικαιοσύνης, ώστε να αναπαυθούν οι ψυχές των 13 δολοφονημένων.
Τους βλέπουμε κάθε βράδυ. Είναι νέοι απ' όλους τους κομματικούς χώρους. Όταν παίρνουν το μικρόφωνο, διατρανώνουν με μια καθαρότητα λόγου που συναρπάζει, και με μια γνησιότητα σκέψεων που ενθουσιάζει, όσα τους ενοχλούν και τους προκαλούν. Η φονική έκρηξη στο Μαρί και οι εγκληματικές ανευθυνότητες των κυβερνώντων ήταν η σταγόνα, που έκανε το ποτήρι της αφύπνισής τους να ξεχειλίσει.
Έχουν ισχυρή άποψη και τη λένε με μιαν απίστευτη καθαρότητα, που επιβεβαιώνει ότι γνοιάζονται, σκέφτονται, ανησυχούν και απαιτούν. Δικαιούνται να απαιτούν, γι’ αυτό φωνάζουν με οργή και απόγνωση τι είδους κοινωνία είμαστε και ποιοι είναι αυτοί οι ανεύθυνοι, οι ανεπαρκείς, οι επικίνδυνοι και οι εγκληματίες, που καταστρέφουν τον τόπο. Φωνάζουν κατά του αποτυχημένου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Αντιδρούν με πάθος κατά των κομμάτων και των πολιτικάντηδων.
Αν χρειαζόταν ακόμα μια απόδειξη για τη φοβερή διάσταση μεταξύ του λαού, των πολιτικών και των κομμάτων, αυτή δίνεται με περισσή ενάργεια από τις αντιδράσεις των νέων έξω από το προεδρικό. Τι απαιτούν; Πρώτον, την παραίτηση του Χριστόφια και της Κυβέρνησης, ως των κύριων ενόχων για την τραγωδία στο Μαρί.
Δεύτερον, την παραίτηση του Μ. Καρογιάν, που θεωρούν ως εξίσου συνυπεύθυνο και συνένοχο, αφού ακόμα επιμένει να παρέχει στήριξη σε έναν αποτυχημένο, ανίκανο, ανάξιο και πολιτικά επικίνδυνο Χριστόφια.
Τρίτον, απαιτούν αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος με πάταξη του ρουσφετιού, της ευνοιοκρατίας και της ανικανοκρατίας. Τέταρτον, τιμωρία των ενόχων για τη δολοφονία των 13 και την κατεδάφιση της οικονομίας. Πέμπτον, προσφυγή στις κάλπες για ανάδειξη νέων ηγετών για να σωθεί ο τόπος.
Ο Ρούσβελτ είχε διακηρύξει κάποτε ότι «η νεολαία έρχεται σε μας και μας ρωτάει να μάθει, τι σκεφτόμαστε να κάνουμε αυτήν την κοινωνία, που καταστρέφει τόσο πολλούς νέους». Δυστυχώς, στη δύστηνη Κύπρο, το κράτος δολοφονεί τους πολίτες του. Οι νέοι μας αξιώνουν να μάθουν γιατί ακόμα οι εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι και προκλητικοί. Διψούν για μια κοινωνία δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας, ήθους, εντιμότητας, αξιοπιστίας, σοβαρότητας, υπευθυνότητας, όπου πολιτικοί και κυβερνώντες θα σέβονται τους πολίτες και θα τηρούν τους νόμους.
Αυτούς τους ωραίους Έλληνες νέους μας, ο Δ. Χριστόφιας και το κόμμα του καθύβρισαν ως φασίστες! Ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες, το φωνάζουν στεντόρεια κάθε βράδυ οι ωραίοι νέοι μας έξω από το προεδρικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: