Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΤΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ; ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗΣ ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

http://www.stoxos.gr/2011/07/blog-post_5269.html  ΣΤΟΧΟΣ  



ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ; Η ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

(Στο δικαστήριο δεν υπήρχε κανένας δημοσιογράφος τοπικός η άλλος… Ούτε λέξη από τα κανάλια)

Στα μαλακά οι αλβανοί σφαγείς των Ελληνόπουλων στο διαβατό Ημαθίας

Χθες ένα χρόνο περίπου από την απόπειρα ανθρωποκτονίας 4 ελληνόπουλων από συμμορία σεσημασμένων αλβανών διεξήχθη η δίκη με εμφανή τα σημάδια των μαχαιριών στο σώμα και την ψυχή των παιδιών. Ας πάρουμε τα πράγμα τα από την αρχή, Διαβατό Ημαθίας λίγο έξω από την Βέροια ξεσπάει καβγάς ανάμεσα σε έφηβους ελληνικής και αλβανικής καταγωγής με αποτέλεσμα ένας αλβανός να καλέσει ενισχύσεις.

Στην θέση του εμφανίστηκαν συμμορία 7 σεσημασμένων αλβανών ηλικίας περίπου 30 ετών οι οποίοι με μαχαίρια επιτέθηκαν στα ελληνόπουλα, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τέσσερα από αυτά.
Θα παραθέσουμε μόνο τι είπε ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Βέροιας Χαράλαμπος Δεμερτζίδης:

 «Από τους τραυματίες, δύο παιδιά ηλικίας 17 ετών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Το ένα φέρει σοβαρά τραύματα στην κοιλιακή χώρα, το δεύτερο στην καρωτίδα. Ο ένας 17χρονος τραυματίας φέρει βαριά τραύματα στην κοιλιά. Η μαχαιριά που δέχθηκε ήταν επαγγελματική. Το μαχαίρι μπήκε από την κοιλιά και βγήκε από την πλάτη. Ο δράστης δεν το κάρφωσε μόνο, αλλά φρόντισε και να το στρίψει. Του αλλάξαμε όλο το αίμα και παραμένει νοσηλευόμενος στη χειρουργική κλινική. Μέσα στις επόμενες ώρες ή μέρες θα ξέρουμε την πορεία του, γιατί τέτοιες καταστάσεις κρύβουν επιπλοκές. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. Το δεύτερο τραυματισμένο 17χρονο Ελληνόπουλο φέρει τραύματα στην τραχηλική χώρα, σε σημείο που βρίσκεται πολύ κοντά στην καρωτίδα, στην τραχεία και στον οισοφάγο»

 Τα άλλα δύο Ελληνόπουλα νοσηλεύτηκαν εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Βέροιας με μώλωπες και τραύματα σε όλο τους το σώμα.

Οι συλληφθέντες αλβανοί ήταν 5 ο ένας εξ αυτών μάλιστα κατά την διαφυγή του στα ελληνοαλβανικά σύνορα.. Το εκπληκτικό είναι ότι σε βάρος δύο συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης από το 2001, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ σε βάρος του ενός εξ αυτών εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Και παρ’ όλα αυτά, εδώ και 9 χρόνια μπαινοβγαίναν στην Ελλάδα κανονικά και με το νόμο.

Η υπόθεση φάνηκε από την αρχή ότι έπρεπε να κουκουλωθεί, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συμπλοκής, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης (ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ!!!) και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράνομη οπλοφορία.

Στο εδώλιο κάθισαν σήμερα 3 εξ αυτών, από τους άλλους 2 συλληφθέντες ο ένας είχε αποφυλακιστεί με χρηματική εγγύηση και αγνοείται ενώ ο άλλος θα δικασθεί σε δικαστήριο ανηλίκων. Στην ουσία της υπόθεσης έχουμε έναν ένοχο ο οποίος καταδικάστηκε σε 13,5 χρόνια κάθειρξη για τις παραπάνω κατηγορίες ενώ οι άλλοι 2 κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών βέβαια θα παραμείνουν στην φυλακή γιατί εκτίουν ποινή για άλλη υπόθεση που έχουν εις βάρος για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι οι οικογένειες των θυμάτων είχαν ζητήσει αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς εντόπισαν πολλές παραλείψεις στην διαδικασία. Ενδεικτικότερη ότι το βαρύτερα τραυματισμένο παιδί, που χρειάστηκε να μείνει στην εντατική, δεν συμπεριλαμβανόταν καν στους εξεταζόμενους μάρτυρες. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: