Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Έχοντες και κατέχοντες οι πολύτεκνοι;


| Εκτύπωση | 01/02/2012 | Με τον Κωστάκη Αντωνίου

Ντροπή στην Κυβέρνηση, ντροπή στη Βουλή και στα πολιτικά κόμματα
«Η κατάσταση της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο αντιμετωπίζεται μέχρι στιγμής επιτυχώς», δήλωσε την περασμένη Κυριακή ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας.
Αλλά ο πολίτης δεν κρίνει με βάση τις αισιόδοξες προβλέψεις των Υπουργών της Κυβέρνησης (κάπως έτσι μας τα έλεγε και ο κ. Σταυράκης), αλλά στη βάση των οδυνηρών καθημερινών πραγματικοτήτων και των αδιάψευστων αριθμών. Των αριθμών των ανέργων, το αδύνατο της εξεύρεσης εργασίας από τους νέους, το πάγωμα της αγοράς, τη συρρίκνωση των νοικοκυριών.
Ας ερωτήσει ο κ. Καζαμίας τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες να του πουν πόσο «επιτυχώς» αντιμετωπίζεται η κρίση, και θα λάβει τις κατάλληλες απαντήσεις.
Ασφαλώς, άκουσε τι ελέχθη προχθές στη Βουλή. Αυτοί οι άνθρωποι ζητιανεύουν λίγα φθαρτά που απέμειναν στις υπεραγορές, λίγο γάλα, έστω και ληγμένης ημερομηνίας, για να επιβιώσουν. Δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος κα νερού, δεν μπορούν να βάλουν πέντε ευρώ βενζίνη στο αυτοκίνητο για να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο, δεν μπορούν να καταβάλουν τις δόσεις των δανείων, ούτε τα δίδακτρα των παιδιών τους που διακόπτουν τις σπουδές τους.
Αυτή είναι «η επιτυχής αντιμετώπιση της κρίσης»; Να πεινούν οι ανθρωποι; Ποτέ ο Κύπριος πολίτης δεν βίωσε τέτοιες στερήσεις και τέτοια οικονομική δυσπραγία.
Αυτή είναι η υπευθυνότητα που επιδεικνύει η Κυβέρνηση και η φροντίδα της για τις ασθενέστερες οικονομικές τάξεις;
Αποφάσισε, λέγει, η Κυβέρνηση τη στόχευση του επιδόματος τέκνου. Έστειλε και νομοσχέδιο στη Βουλή και το οποίο οι βουλευτές, με κλειστά μάτια (άλλοι αυτοί), ψήφισαν, χωρίς να ζητούν εξηγήσεις και να θέτουν προϋποθέσεις. Αλλά την ίδια στιγμή, το Υπουργείο του κ. Καζαμία δεν μερίμνησε να ετοιμάσει τα σχετικά έντυπα αιτήσεων, τα οποία εκαλούντο να συμπληρώσουν οι πολύτεκνες οικογένειες! Οποία ανευθυνότητα και οποία ελαφρότητα. Πότε σκοπεύει ο κ. Καζαμίας να δώσει εξηγήσεις γι' αυτήν την ανευθυνότητα της υπηρεσίας του Υπουργείου του; Ποιες ποινές, πειθαρχικές και άλλες, θα επιβληθούν στους υπευθύνους αυτής της προκλητικής καθυστέρησης, η οποία εξαναγκάζει ολόκληρες οικογένειες να μην έχουν πόρο επιβίωσης;
Και οι βουλευτές; Πώς πράττουν το καθήκον τους; Είναι ενδεικτική μια δήλωση του Γιώργου Περδίκη, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών. Είπε: «Τέλειωσε μια συνεδρίαση στην οποία ακούσαμε την κραυγή πόνου, αγανάκτησης και απόγνωσης των πολυτέκνων. Η εκπρόσωπος της Επαρχιακής Επιτροπής Πολυτέκνων Λευκωσίας ουσιαστικά μας είπε ότι ζητιανεύει για να μπορέσει να τροφοδοτήσει με γάλα και με τρόφιμα πολύτεκνες οικογένειες και την ίδια μέρα, αυτή η Βουλή, και δεν ντρέπονται τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αποδεσμεύουν το τεράστιο ποσό των πέραν των 400 χιλιάδων ευρώ για τα ταξίδια πολυτελείας του Προέδρου της Δημοκρατίας...».
Αυτή είναι η Κυβέρνηση, αυτή είναι η Βουλή, αυτά είναι τα πολιτικά κόμματα που έχουμε.
Αλλά υπάρχει και ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ, οι οποίοι κάθε φορά που μιλούσαν άλλοι για περισυλλογή και λιτότητα, απαντούσαν: «Ουδέποτε θα δεχθούμε να καταβάλουν το κόστος της οικονομικής κρίσης οι εργαζόμενοι. Πρέπει να συνεισφέρουν οι έχοντες και κατέχοντες».
Και ιδού. Οι έχοντες και κατέχοντες είναι οι πολύτεκνοι! Τους έκοψαν το επίδομα, αλλά διατηρούν άλλα τόσα προκλητικά και ηγεμονικά επιδόματα για τους υψηλόβαθμους. Έχοντες και κατέχοντες είναι οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, οι μισθωτοί, αυτοί όλοι που το ΑΚΕΛ δεν δεχόταν να καταβάλουν το κόστος!
Τι να πει κανείς; Αυτό που είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Ντροπή σε αυτό το κράτος και την πολιτεία. Ντροπή, συμπληρώνουμε εμείς, σε αυτήν την Κυβέρνηση, σε αυτήν τη Βουλή, σε αυτά τα πολιτικά κόμματα..                                             ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: