Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η Ισλαμική καταδικάζει συμφωνία Ισραήλ-Κύπρου

ΨΗΦΙΣΜΑπου καταδικάζει τη συμφωνία οριοθέτησης αποκλειστικών οικονομικών ζωνών Κύπρου Ισραήλ ενέκρινε, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.
Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, τα αποτελέσματα της συμμετοχής αντιπροσωπείας της λεγόμενης βουλής με το στάτους του παρατηρητή στην 7η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ισλαμικής Διάσκεψης που έγινε στην Ινδονησία μεταξύ 30 και 31 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου από το λεγόμενο πρόεδρο της παράνομης βουλής Ηasan Βozer.
Σύμφωνα με τον κ. Βozer, το ψήφισμα αναφέρει ότι οι Τ/κ έχουν ίσα δικαιώματα με τους Ε/κ όσον αφορά στο πετρέλαιο και ότι καταδικάζει τη συμφωνία οριοθέτησης των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών Κύπρου - Ισραήλ και καλεί όλα τα κράτη μέλη της Διάσκεψης να αναπτύξουν σχέσεις με το «τουρκοκυπριακό κράτος» για να βοηθήσουν στην άρση της απομόνωσης που έχει επιβληθεί στους Τ/κ.
Ο κ. Βozer ανέφερε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης διανεμήθηκαν σε όλους τους συνέδρους διαφημιστικά φυλλάδια για τα κατεχόμενα στην αραβική, την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα.
Από πλευράς του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, ο λεγόμενος βουλευτής Οmer Κalyoncu ανέφερε ότι ήταν μια θετική συνάντηση, προσθέτοντας ότι οι αποτρεπτικές προσπάθειες των Ε/κ μπορεί να έχουν επιτυχία στην ΕΕ, αλλά όχι στην Ισλαμική Διάσκεψη. ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: