Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΤΖΗ.

Στην Ελλάδα τιμώνται σαν… ήρωες και παίρνουν και συντάξεις!
Μπορεί εδώ στην Ελλάδα, από το 1974 μέχρι σήμερα, το σύστημα να έχει στα ώπα-ώπα τους πάσης φύσεως εγκληματίες κομμουνιστές, πρώην «καπεταναίους» του ΕΑΜοβουλγαρισμού, παρέχοντας συγχωροχάρτι για τα εγκλήματα και τις προδοσίες τους, αλλά αλλού πληρώνουν για τα εγκλήματά τους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση.
Στην Καμπότζη, λοιπόν, συνεχίζεται η δίκη των αιμοσταγών δολοφόνων του καθεστώτος των «Ερυθρών Χμερ» κι έχουμε και την πρώτη καταδίκη. Πρόκειται για τον διαβόητο εγκληματία Κάινγκ Γκουέκ Εάβ, γνωστό με το παρατσούκλι «Ντουκ», διευθυντή της φρικτής κεντρικής φυλακής της πρωτεύουσας Πνομ Πενχ, από το 1975 έως το 1979, επί κομμουνισμού, ο οποίος «εισέπραξε» καταδίκη σε ισόβια δεσμά.
Να υπενθυμίσουμε, ότι αυτό το κομμουνιστικό κάθαρμα είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 35 ετών τον Ιούλιο του 2010 για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αλλά, στη δίκη του σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο αύξησε την ποινή σε ισόβια, κρίνοντας ότι η πρώτη καταδίκη ήταν σε αναντιστοιχία με τα εγκλήματα του 69χρονου αρχιβασανιστή, ο οποίος ήταν επικεφαλής μιας φυλακής, όπου 15.000 άνθρωποι υποβλήθηκαν σε φρικτά βασανιστήρια πριν δολοφονηθούν.
Κι όπως χαρακτηριστικά εδήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου: «Τα εγκλήματα του Κάινγκ Γκουέκ Εάβ είναι αναμφίβολα ανάμεσα στα χειρότερα που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία. Αξίζουν την μεγαλύτερη δυνατή ποινή».
Βεβαίως, θα του άξιζε η ποινή του θανάτου, αλλά δυστυχώς αυτή η ποινή είχε αποκλειστεί από τον κανονισμό του δικαστηρίου…
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: