Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Γκρίζοι Λύκοι και Τούρκοι έποικοι τρομοκρατούν τους εγκλωβισμένους στην Καρπασία

Οι καταγγελίες στον ΟΗΕ από τους Έλληνες πέφτουν βροχή, όμως οι αξιωματούχοι του, αντί να ασκούν πιέσεις στην τουρκική πλευρά να κάτσει ήσυχα και να σταματήσει να πιέζει τους εγκλωβισμένους για να φύγουν, προσπαθούν να μεθοδεύσουν λύσεις, στο πλαίσιο των απαιτήσεων της Τουρκίας.
Οι Έλληνες, προσπαθούν. Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας, του Σωματείου «Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία» και του Σωματείου «Το Ριζοκάρπασον», συναντήθηκε στο Αρχηγείο της Διεθνούς Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP) με μια τύπισσα εν ονόματι Sunaina Lowe, Ανώτερη Λειτουργό Πολιτικών Υποθέσεων. Της εξήγησαν τι υφίστανται, όπως είναι οι απειλές από Γκρίζους Λύκους και Τούρκους έποικους κατά των εγκλωβισμένων, η συνεχής παρουσία «αστυνομικών» του ψευδοκράτους στα σχολεία και στις εκκλησίες, αλλά και θέματα όπως είναι η απαγόρευση μεταφοράς στην ελεύθερη περιοχή αρκετών τόνων κεριού, που συσσωρεύθηκαν την τελευταία τριετία στη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα από τάματα των προσκυνητών.
Η επιτροπή καταγγέλλει επίσης ότι Τούρκοι έποικοι και οι «Γκρίζοι Λύκοι» ασκούν απειλές, οι εκβιασμούς και τρομοκρατία εις βάρος των εναπομείναντων εγκλωβισμένων. Όπως τόνισαν, οι έποικοι οικειοποιούνται τα σπίτια των αποθανόντων εγκλωβισμένων, ενώ έχουν βρει ένα νέο τρόπο να τους απομονώσουν: επιβάλλουν σε συγγενείς που επισκέπτονται τους εγκλωβισμένους, πρόστιμα για δήθεν «τροχαίες παραβάσεις». Επίσης, οι «αρχές» καλούν συνεχώς τους εγκλωβισμένους στα «αστυνομικά τμήματα», όπου τους απειλούν με διώξεις και φυλακίσεις.
Τεράστιο θέμα αποτελεί για τους εγκλωβισμένους και η προστασία της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι Καρπασίτες αντέδρασαν στην κατεδάφιση των ιστορικών αλευρόμυλων του Αγίου Συνεσίου στο Ριζοκάρπασο, στην κατάληψη του Ελαιοτριβείου της εκκλησίας Αγίας Τριάδας Ριζοκαρπάσου από τον ψευδοδήμαρχο, συνταγματάρχη του τουρκικού στρατού Μεχμέτ Ντεμιρτζί.
Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ ακούει τους εγκλωβισμένους στα κατεχόμενα Έλληνες, αλλά αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα των συνεχών διαβημάτων, αδιαφορεί...ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: