Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ! ΟΙ «ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ «ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ» ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ



Ολόκληρη ανακοίνωση εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, διαμαρτυρόμενη για την χρήση φωτογραφικού υλικού για τον εντοπισμό των αναρχοκομμουνιστών, λαθρομεταναστών και… λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων που έκαψαν και λεηλάτησαν το κέντρο των Αθηνών, στις 12 Φεβρουαρίου! Ιδού η ανακοίνωση των δημοσιογράφων: «Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ με κατάπληξη διαπιστώνει ότι η Ελληνική Αστυνομία αναζητώντας υπόπτους, ενθαρρύνοντας ανώνυμες καταγγελίες και προσπαθώντας να θεμελιώσει -κατά την γνώμη της- πειστήρια παράνομων πράξεων χρησιμοποιεί εντελώς αυθαίρετα και χωρίς καμιά απολύτως άδεια φωτογραφικό υλικό που προορίζεται αποκλειστικά για δημοσιογραφική χρήση.

Πέρα από το γεγονός ότι καμιά φωτογραφία δεν μπορεί από μόνη της να αποτελέσει τεκμήριο ενοχής για κανέναν, η Συντονιστική Επιτροπή καταδικάζει μεθόδους που παραβιάζουν βασικές αρχές του Συντάγματος, την προσωπική ελευθερία, αλλοιώνουν τον χαρακτήρα και τον ρόλο της ενημέρωσης και επιχειρούν να μετατρέψουν την λειτουργία μιας κατά παράδοση δημοκρατικής χώρας σε εργαστήριο ανώνυμων κατηγόρων. Τονίζουμε μαζί με συναδέλφους φωτορεπόρτερς ότι τα μέλη της ΕΦΕ υπακούουν μόνο στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δεν συνεργάζονται με οποιουσδήποτε μηχανισμούς, κρατικούς ή άλλους. Καταδικάζει απερίφραστα πρακτικές κοινωνικού αυτοματισμού και μεθοδεύσεις που διχάζουν την ελληνική κοινωνία στοχοποιώντας πολίτες. Η κίνηση αυτή της ΕΛ.ΑΣ. μας δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την πραγματική της στόχευση και την κοινωνική χρησιμότητα της ενέργειας, όταν στο φωτογραφικό υλικό που έδωσε στην δημοσιότητα χωρίς άδεια των δημιουργών του δεν αναγνωρίζεται κανένα πρόσωπο».

Εδώ βεβαίως, δεν τίθεται θέμα διώξεων για λόγους φρονήματος ή λόγω συμμετοχής σε μια οποιαδήποτε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά για πράξεις κακουργηματικές (εμπρησμούς, καταστροφές, λεηλασίες κ.τ.λ.). Οπότε, γιατί κόπτονται τόσο πολύ οι δημοσιογράφοι; Μήπως γιατί οι κακούργοι είναι «σύντροφοί» τους; Κι ας βάλουμε ένα υποθετικό ερώτημα: αν αυτοί οι κακούργοι ήταν εθνικιστές, λέμε αν, ποια θα ήταν η στάση των δημοσιοκάφρων; Εύκολα καταλαβαίνει κανείς…πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: