Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτοί είναι οι ΕΝΟΧΟΙ για το Πραξικόπημα και την Εισβολή (27).


www.papaphotis.org 

Γνωρίστε την Αλήθεια, ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ.



Αυτοί είναι οι ΕΝΟΧΟΙ για το Πραξικόπημα και την Εισβολή (27).


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟΝ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΔΩΣΕΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ «Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ»!.. (29-8-2012).



ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΠΑΠΑΦΩΤΗ



Ο Σαμψών στο Ιστόρημα του γράφει στις 14/9/94 σχετικά με την εισβολή μεταξύ άλλων:-

Όπως και στο χθεσινό 50ο Μέρος του Ιστορήματος, «Αυτοί πρόδωσαν την Κύπρο» αποκαλύψαμε (τα κυριότερα σημεία) την ομιλία του Μακαρίου, στην οποία «κατηγορούσε και διέσυρε την Ελλάδα και την Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), χορηγούσε στην Τουρκία εισιτήριο ελευθέρας εισόδου στην Κύπρο και προκαταβολικώς δικαίωση κάθε επιθετικής ενέργειας της».

Επίσης ο Μακάριος «κατήγγειλε την Ελλάδα ότι οργάνωσε το Πραξικόπημα και ότι εξετέλεσε με Έλληνες Αξιωματικούς.  Απεκάλυψε επίσης ότι είχε δηλώσει στο Έλληνα Πρέσβη – στην Λευκωσία Ευστάθιο Λαγάκο ότι θεωρούσε τον κίνδυνο από την Τουρκία μικρότερο από τον κίνδυνο εκ μέρους της Ελλάδας και ότι οι φόβοι του δικαιώθηκαν».

Ο Μακάριος – ενώπιον των εκπλήκτων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας – κατηγόρησε έξι (6) τουλάχιστον φορές την Ελλάδα, για εισβολή και παραβίασι της Ανεξαρτησίας της Κύπρου¨.

ΚΥΠΡΟΣ.  Ακτές Κερύνειας, Σάββατο, 20 Ιουλίου του 1974. Τούρκικη πολεμική αρμάδα, με αεροπορική κάλυψη, εκτελεί την επιχείρηση ¨Αττίλας¨ και οι Τούρκοι εισβολείς πατούν τα χώματα της Κύπρου, σπέρνοντας στο πέρασμα τους, την καταστροφή, το θάνατο, την βεβήλωση, την ατίμωση.

Ποτέ άλλοτε δεν είχαν διαψευσθεί τόσο γρήγορα – με τέτοια ταχύτητα οι προβλέψεις, οι εκτιμήσεις, οι επιλογές και οι υπολογισμοί ενός Ηγέτη.  Πριν καν συμπληρωθεί 24ώρο, από την ώρα που ο Μακάριος εγκατέλειψε το βήμα του ΟΗΕ, οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο...

Να σημειωθεί ότι, δύο μέρες αργότερα – Τρίτη 22 Ιουλίου 1974 – ο Τούρκος Αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη, Όσμαν Ολτσάυ, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την επιδρομή του «Αττίλα» δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να επικαλεστεί την ομιλία του Μακάριου και να τον ευχαριστήσει...


Οι Τούρκοι εισβάλλουν,
ο Μακάριος...κοιμάται!!!

Και όπως μετέδωσαν όλα τα Ειδησεογραφικά Πρακτορεία – από την Νέα Υόρκη – ο Μακάριος, την ώρα που οι «Αττίλες» πραγματοποιούσαν την εισβολή τους στην περιοχή της Κερύνειας, εκοιμάτο και οι φρουροί του δεν επέτρεψαν να του αναγγείλουν την είδηση για να μην τον ανησυχήσουν.

Την επομένη – Κυριακή, 21 Ιουλίου του 1974 – όμως, τον εξύπνησε νωρίς η δήλωσις του Τούρκου Πρωθυπουργού, Μπουλέντ Ετζεβίτ.

Είπε μεταξύ άλλων ο Ετζεβίτ,  ο Πρωθυπουργός της εισβολής:  ¨Ναι.  Στην Κύπρο μετέβημεν δια να παραμείνωμεν...¨

Έσπευσε ΤΟΤΕ, στις 21 Ιουλίου ο Μακάριος να απευθύνει δραματική έκκληση προς όλους τους Ηγέτες των Κρατών – Μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να προστατεύσουν την Κύπρο από την Τουρκική εισβολή!...

Μακάριος – Κίσιγκερ.  Μια
Συνάντησις πέραν της ώρας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΩΝ.  Δευτέρα, 22 Ιουλίου 1974.  Ο ισχυρός Υπουργός των Εξωτερικών Χένρι Κίσιγκερ το απόγευμα της ίδιας μέρας δέχεται τον Μακάριο.  Ήταν γνωστό ότι ο ίδιος ο Κίσιγκερ, απέφευγε την φανερή υποστήριξη, της επανόδου του Μακαρίου στην εξουσία.

Όμως, μετά την συνάντηση του με τον Μακάριο, μεταξύ άλλων, δήλωνε ότι:  «Η θέσις μας είναι υπέρ της υποστήριξης μιας εδαφικά ενιαίας και κυρίαρχης Κύπρου.  Δεν νομίζω ότι η διχοτόμησις θα αποτελούσε μια πιθανή κατάληξη».

Βγαίνοντας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Μακάριος είπε στους δημοσιογράφους ότι «ο Χένρι Κίσιγκερ τον διαβεβαίωσε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήσαν υπέρ της συνταγματικής τάξης στην Κύπρο».

Η συνάντησις Μακαρίου με τον Κίσιγκερ, διήρκεσε πέραν της ώρας...  Και οι δύο όμως συνομιλητές απέφυγαν να διευκρινήσουν – παρά τις επίμονες προσπάθειες των δημοσιογράφων – τι ακριβώς εννοούσε ο Μακάριος λέγοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις, δεν συνεπάγονταν οποιαδήποτε σκέψη για νέες εκλογές, κάνοντας σαφές ότι κατά την άποψη του δεν υπήρχε παρόμοιο θέμα.

Αργότερα – μετά την συνάντηση του με τον Κίσσιγκερ – ο Μακάριος συνάντησε Μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και στη συνέχεια Μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μετά από αυτές τις συναντήσεις του ο Μακάριος ρωτήθηκε, από τους δημοσιογράφους, ¨πως βλέπει το μέλλον¨.  Ο Μακάριος απήντησε, χωρίς πολλά λόγια.  ¨Παρά τις παρούσες δυσκολίες είμαι πολύ αισιόδοξος...¨

Στη συνάντησή του με τον Μακάριο ο Κίσσιγκερ απέφυγε να τον αποκαλεί ¨Πρόεδρε¨, όπως και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το ίδιο.  Και εκεί απέφευγαν να τον αποκαλούν ¨Πρόεδρο¨.

Ο ίδιος ο Κίσιγκερ – στην 80λεπτη συνάντησή τους – τον αποκαλούσε συνεχώς “Μακαριώτατε”                                                                                                           ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: