Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Τι συμβαίνει στους Έλληνες την ίδια ώρα που ο Δένδιας “κυνηγάει” Χρυσαυγίτες;



Τι συμβαίνει στους Έλληνες την ίδια ώρα που ο Δένδιας “κυνηγάει” Χρυσαυγίτες;
Την ίδια ώρα που το πανελλήνιο "σείεται" από τις... "φασιστικές" επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε έναν πάγκο, δυο καρέκλες και μια τέντα (!), την ίδια ώρα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση στηρίζουν ευθέως τους λαθρομετανάστες λαθοπωλητές και λαθρεμπόρους, εις βάρος των νομίμων Ελλήνων εμπόρων τους οποίους "ξεζουμίζει" το κράτος, oι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες που δραστηριοποιούνται στους χώρους των λαϊκών αγορών (και όχι μόνο), αγωνιούν για το μέλλον τους και το κράτος τους αγνοεί προκλητικά. Από τον ίδιο τον πρόεδρο των παραγωγών Λαϊκών αγορών Κρήτης, έφτασε στα χέρια μου η επιστολή που υπογράφεται από όλες τις ομοσπονδίες της χώρας προς τον υπουργό οικονομικών, ζητώντας από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να βοηθήσει στο πρόβλημα τους αφού ο υπουργός... αδιαφόρησε. Οι άνθρωποι αυτοί φορολογούνται για δυο... επαγγέλματα! Σαν να λέμε ότι ο φούρναρης θα φορολογείται ως παραγωγός αλλά και ως... έμπορος λες και δεν είναι αλυσιδωτή εμπορική δραστηριότητα. Το ίδιο και ο ζαχαροπλάστης που παράγει και πουλάει!  Φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε γιατί συμβαίνει αυτό, γιατί χτυπούν τις λαϊκές αγορές και ειδικά τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ και ποιοι θα ωφεληθούν από αυτό. Σας θυμίζω τα λεμόνια Τουρκίας και τις πατάτες Αιγύπτου... Σας μεταφέρω το περιεχόμενο της επιστολής:
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΑΘΗΝΑ 06/09/2012
Αρ.Πρωτ.: 2826
ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη
ΘΕΜΑ: Ταμειακές μηχανές στους παραγωγούς των λαϊκών αγορών
Κύριε Υπουργέ,
παρά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις όλων των συναδέλφων παραγωγών,με συντονισμένες και δυναμικές προσπάθειες,την παράδοση των αδειών μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εδώ και δύο χρόνια ένα και μοναδικό αίτημά μας είναι Η ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΙΔΙΩΤΗΤΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,που επί 25 έτη,δηλαδή από το 1986 μας είχε αναγνωρισθεί και λειτουργούμε με την Α.Υ.Ο.Π 693/6477-10-1986.
Πρέπει να σας κάνουμε γνωστό οτι για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε πληρώνουμε ΦΠΑ 13% (π.χ. σπόροι)και 23%(π.χ. νάυλον,λιπάσματα,ψυκτικά).Το κόστος παραγωγής μέσα σε ένα χρόνο μόνο για την αύξηση συντελεστών ΦΠΑ έχει ανέβει 4% και από την αύξηση του ειδικού φόρου καυσίμων και με την φορολόγηση 13% επί του τζίρου στους αγρότες που πωλούν οι ίδιοι τα προϊόντα τους (θεωρώντας ότι ασκούν εμπορική δραστηριότητα).
Θεωρείται βέβαιο ότι η επιβίωση των παραγωγών των λαϊκών αγορών έχει φτάσει στα όριά της. Η επιβολή ΦΠΑ θα πλήξει τους καταναλωτές και τον θεσμό των λαϊκών αγορών,που είναι πηγή τροφοδότησης των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.
Με τον νόμο 3842/2010 παρατηρείται η κατάφωρη ΑΔΙΚΙΑ εις βάρος των παραγωγών των λαϊκών αγορών και μόνο. Είμαστε πλέον πεπεισμένοι μετά από δύο χρόνια λειτουργίας της ταμειακής μηχανής από μικροπωλητές των λαϊκών αγορών σε όλη την Ελλάδα ότι το κράτος έχει χάσει αρκετά έσοδα, γιατί μέχρι πριν δύο χρόνια εισέπραττε ΦΠΑ βάσει τιμολογίων αγοράς και από κάθε μικροπωλητή 276 ευρώ στην επαρχία και 552 ευρώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και με την εφαρμογή της χρήσης των ταμειακών μηχανών στο χώρο των λαϊκών αγορών,το κράτος έχασε αρκετά εκατομμύρια γιατί καταργήθηκε ο φόρος λιανοπωλητών και το ΦΠΑ εισπράττεται βάσει των πωλήσεων.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε εμάς τους παραγωγούς. Πληρώναμε 214 ευρώ στην επαρχία και 428 ευρώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Αυτά τα λεφτά χάθηκαν.
Ωφελημένοι από το μέτρο των ταμειακών μηχανών βγήκαν οι εισαγωγείς ταμειακών μηχανών και οι λογιστές.

Η κυβέρνηση δια του αρμοδίου Υπουργού και Υφυπουργού δεν μας άκουγε,μας έλεγε ότι θέλουμε να φοροδιαφύγουμε και θεωρούσε ότι κάνουμε δύο δουλειές
1) ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ και
2) ΕΜΠΟΡΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.

Και αυτό το έκανε για να μπορεί να εισπράττει ΦΠΑ και από εμάς τους παραγωγούς παρότι γνώριζε ότι στον πρωτογενή τομέα δεν μπαίνει ΦΠΑ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41 του Κώδικα περί ΦΠΑ (Ν 2859/2000),οι οποίες είναι σύμφωνες με την Κοινοτική Νομοθεσία περί ΦΠΑ (Οδηγία 2006/112 Ε.Κ)
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ,ΑΠΛΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΛΙΑΝΙΚΩΣ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ,ΟΠΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ είναι:

η κατάργηση του μέτρου των ταμειακών μηχανών για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών και η φορολόγησή μας για την δραστηριότητά μας στις λαϊκές αγορές με την εφάπαξ εισφορά, όπως ήταν πριν το μέτρο των ταμειακών μηχανών.
Εμείς οι αγρότες παραγωγοί φορολογούμαστε με αντικειμενικά κριτήρια βάσει στρεμματικής απόδοσης τα οποία τα δηλώνουμε κάθε έτος στην φορολογική μας δήλωση και ως προς την διάθεση των προϊόντων μας στην λαϊκή αγορά να αποδίδουμε όπως στο παρελθόν ΕΦΑΠΑΞ ΕΙΣΦΟΡΑ.
Η εισφορά αυτή θα καθορίζεται σε τρίμηνη ή εξάμηνη ή ετήσια,ανάλογα με τον χρόνο δραστηριότητάς μας στις λαϊκές αγορές.
Προτείνουμε στο ποσό ΕΦΑΠΑΞ ΕΙΣΦΟΡΑΣ μια λογική αύξηση όπως στο παρελθόν οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης να αποδίδουν την διπλάσια εισφορά από τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές της υπόλοιπης χώρας.
Mετά τιμής
Οι Πρόεδροι των Παραγωγών

Σταύρος Καρεφυλλάκης                                                                                               ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: