Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ανεύθυνοι, επικίνδυνοι, κακοδαίμονες


| Εκτύπωση | Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Η ΕΕ και το ευρώ δεν ευθύνονται για την οικονομική κακοδαιμονία της Κύπρου. Η κακοδαιμονία της έχει ονόματα. Και τα ξέρουμε!

Η απελπισία και ο πανικός είναι οι χείριστοι σύμβουλοι για έναν άνθρωπο. Για έναν πολιτικό, είναι καταστροφή. Ο λαϊκισμός πάντοτε ήταν το βολικό καταφύγιο δημαγωγών και λαοπλάνων. Όταν στερεύουν τα σοβαρά επιχειρήματα, τότε επιστρατεύονται οι ηχηρές μπούρδες, που επενεργούν ως εφιάλτες και πανικοβάλλουν τους πολίτες. Μετρούμε, λοιπόν, τις λέξεις: Το ΑΚΕΛ εξελίσσεται σε ένα πάρα πολύ επικίνδυνο κόμμα. Οσημέραι, συμπεριφέρεται ανεύθυνα, άσκεφτα και ενσυνείδητα τεχνουργεί την οικονομική κατάρρευση του τόπου. Το κόμμα αυτό, που κατηγορεί άλλους για λαϊκισμό, ασκεί τον πιο αδίστακτο λαϊκισμό. Το ΑΚΕΛ, που καλεί όλους να συνεργαστούν για διαπραγμάτευση με την Τρόικα, κάνει τον θρασύτατο τζάμπα μάγκα. Το κόμμα αυτό, που μηρυκάζει αναιδώς ότι, τάχα, νοιάζεται για τον «απλό άνθρωπο», επί διακυβέρνησής του η ανεργία έφτασε στο 11,3% ή 50.000 σχεδόν άνεργοι, χώρια οι δεκάδες χιλιάδες άνεργοι νέοι. Με μία πρωτοφανή ιδεολογική στενομυαλιά, το ΑΚΕΛ, διά του ΓΓ του κόμματος, έριξε προχθές στα θεμέλια της Κυπριακής Δημοκρατίας, της οικονομίας και της επιβίωσής της, μιαν απίστευτη μπούρδα.
Ο Άντρος Κυπριανού, μιλώντας στην ιστοσελίδα 24h.com.cy άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την ΕΕ και το ευρώ. «Εάν η Τρόικα επιμένει σε οδυνηρότατα μέτρα για να παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ», είπε, «τότε δεν θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ». Ήδη, η ανεύθυνη δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ κυκλοφόρησε διεθνώς και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg την πρόβαλε δεόντως. Η δήλωση Κυπριανού έγινε ως προάγγελος της στάσης, που ο πρόεδρος Χριστόφιας θα τηρήσει έναντι της Τρόικας και για να στρέψει την προσοχή, των δεινοπαθούντων από την ΑΚΕΛική λαίλαπα πολιτών, αλλού; Θα φανεί σύντομα. Γιατί ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ψέγει την Τρόικα για τα πιθανά οδυνηρότατα μέτρα, που δεν τα είδαμε και δεν τα διαπραγματευτήκαμε; Ποιος κάλεσε την Τρόικα; Ο πρόεδρος Χριστόφιας, εξαιτίας των τραπεζών αλλά και εξαιτίας των άθλιων δημοσιονομικών μας.

Ούτε η Τρόικα θα ερχόταν ούτε θα καταφεύγαμε στον Μηχανισμό αν ο Δ. Χριστόφιας, ο μέγας ένοχος Σταυράκης και το συνένοχο ΑΚΕΛ έπαιρναν από το 2008 μέτρα, που ανώδυνα θα γίνονταν αποδεκτά. Με τη δήλωση Κυπριανού για έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, επιβεβαιώνεται ξανά η εκτίμηση των πολιτών ότι οι κυβερνώντες, με την στήριξη του ΑΚΕΛ, ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ οδηγούν τον τόπο και την οικονομία στην καταστροφή. Προφανώς, ο Α. Κυπριανού δεν θέλει να κατανοήσει τι σημαίνει για ένα μικρό τόπο και μια μικρή οικονομία να συμμετέχει σε μία μεγάλη ομάδα κρατών, με ένα ισχυρό νόμισμα. Χειρότερα: Ο Α. Κυπριανού δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει έξοδος της Κύπρου από το ευρώ. Δεν μας ενδιαφέρει αν η μπουρδολόγος δήλωσή του έγινε σε… αντιπερισπασμό για την επισημοποίηση της συμφωνίας ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ. Μας προκαλεί βαθύτατη ανησυχία και οργή, που ο ηγέτης ενός μεγάλου, δήθεν σοβαρού, κόμματος συμπεριφέρεται με τέτοιον επιπόλαιο και ανεύθυνο τρόπο έναντι της επιβίωσης του τόπου.
Ο Α. Κυπριανού, όπως και ο μέντοράς του, Δ. Χριστόφιας, δεν είναι σε θέση να κάνουν τους τζάμπα μάγκες στην Τρόικα. Αν ήταν σοβαροί, αφού την προσκάλεσαν να μας βοηθήσει, θα άρχιζαν έγκαιρα μαζί της διαπραγματεύσεις για να συμφωνήσουν εκείνα, που οι ίδιοι ΟΦΕΙΛΑΝ να πράξουν αλλ’ απέφυγαν, ενσυνείδητα εργαζόμενοι για την κατάρρευση της οικονομίας. Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι χάρη στην… ευφυή ιδέα του ΓΓ του ΑΚΕΛ, η Κύπρος αποχωρεί από την ευρωζώνη και την ΕΕ. Ιδού μερικές από τις επιπτώσεις: Επιστρέφουμε στην πάλαι ποτέ άχρηστη κυπριακή λίρα. Θα διακοπεί η εξυπηρέτηση τω χρεών μας. Θα επιταχυνθεί ο πληθωρισμός. Θα μειωθεί δραστικά το πραγματικό εισόδημα των πολιτών. Θα αυξηθεί ακόμα πιο πολύ η ανεργία. Οι παραπαίουσες τράπεζές μας θα αποκλειστούν από τις αγορές κεφαλαίου. Θα υπάρξουν τεράστιες δυσκολίες στην εξυγίανση των ήδη άθλιων δημοσιονομικών. Η ύφεση σε όλους τους ήδη πάσχοντες τομείς θα επιταχυνθεί. Θα επηρεαστούν συμφωνίες και συνεργασίες με άλλες χώρες. Θα καταντήσουμε, διεθνώς, πλήρως ανυπόληπτοι.
Η Κύπρος θα τεθεί στο πολιτικό, οικονομικό, ενεργειακό περιθώριο, σε μια περίοδο που αναβαθμίζεται η γεωπολιτική και ενεργειακή σημασία και αξία της. Και, φυσικά, η Τουρκία θα χαρεί χαράν μεγάλην για την πλήρη εξουθένωση της Κύπρου που ανίσχυρη, πλέον, θα είναι βορά στην τουρκική αρπακτικότητα. Η δήλωση Κυπριανού συνιστά απίστευτη μπούρδα πανικόβλητου ηγέτη. Θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με χλεύη και οίκτο για το κατάντημα ενός μεγάλου κόμματος. Επειδή, όμως, η επιβίωση αυτού του τόπου είναι στην πλάστιγγα, εξαιτίας εγκληματικών ανεπαρκειών των κυβερνώντων, το ΑΚΕΛ δεν δικαιούται ούτε να μπουρδολογεί ούτε να παίζει με τη μοίρα του τόπου. Η ΕΕ και το ευρώ δεν ευθύνονται για την οικονομική κακοδαιμονία της Κύπρου. Η κακοδαιμονία της έχει ονόματα. Και τα ξέρουμε! ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: