Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Απέκλεισαν τα παιδιά των πεσόντων του Έπους του 1940 από το τρισάγιο στην Αλβανία!



Πέρα από κάθε όριο λογικής, ευαισθησίας και ανθρωπισμού μπορεί να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά του Υπουργείου Εξωτερικών και της Πρεσβείας στα Τίρανα προς τους συγγενείς των πεσόντων μαχητών του Έπους 1940 – 41 στη Β. Ήπειρο. Πέρα από κάθε όριο λογικής, ευαισθησίας και ανθρωπισμού μπορεί να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά του Υπουργείου Εξωτερικών και της Πρεσβείας στα Τίρανα προς τους συγγενείς των πεσόντων μαχητών του Έπους 1940 – 41 στη Β. Ήπειρο.
Πέρα από κάθε όριο λογικής, ευαισθησίας και ανθρωπισμού μπορεί να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά του Υπουργείου Εξωτερικών και της Πρεσβείας στα Τίρανα προς τους συγγενείς των πεσόντων μαχητών του Έπους 1940 – 41 στη Β. Ήπειρο. Έφθασαν, μάλιστα, στο επαίσχυντο σημείο να τελέσουν τρισάγιο για τους πεσόντες, των οποίων τα οστά μεταφέρθηκαν από τον ομαδικό τάφο της Κλεισούρας στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Βουλιαρατών, χωρίς την παρουσία των συγγενών τους.
Στην τελετή αυτή, την πρώτη μετά τη Συμφωνία με την Αλβανία, που με καρτερικότητα ανέμεναν τα παιδιά των Πεσόντων για 78 ολόκληρα χρόνια, όχι μόνο δεν προσκλήθηκαν όπως άλλοι, αλλά ο Υπουργός Εξωτερικών δεν ανταποκρίθηκε σε γραπτό αίτημα που υπέβαλε η Ένωση να παραστούν έστω μέλη του Δ.Σ. - παιδιά πεσόντων.
Είναι η «πρώτη τελετή στη μνήμη των Ελλήνων στρατιωτών που είναι θαμμένοι στη γη της Αλβανίας», όπως είπε ο κ. Τσίπρας στις Βρυξέλλες, αλλά όμως με αποκλεισμένους τους συγγενείς τους κ. Πρωθυπουργέ.
Το θλιβερό αυτό γεγονός, έρχεται να προστεθεί και σε άλλα περιστατικά απαράδεκτης συμπεριφοράς απέναντι στους συγγενείς και την Ένωση, αλλά δεν είναι του παρόντος να γίνει εκτενής αναφορά.
Η Ένωση θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της μεγάλης αυτής εθνικής και ανθρωπιστικής εκκρεμότητας. Οι συγγενείς θα πράξουν το θρησκευτικό τους καθήκον, σύντομα σε ειδική τελετή με την επιβαλλόμενη σεμνότητα, που άλλωστε απορρέει από τον πόνο για τα προσφιλή τους πρόσωπα.
Ως προς εκείνους που θέλουν να αγνοούν τους συγγενείς των πεσόντων, ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα αντιληφθούν την εκτροπή τους από την ηθική τάξη και το ατόπημα του αποκλεισμού από θρησκευτικές τελετές. Θα κατανοήσουν ότι αυτή η ιερή υπόθεση δεν προσφέρεται για προσωπική προβολή και καιροσκοπισμό, ιδίως από ορισμένους που τελευταία πληροφορήθηκαν ότι υπήρχε αυτή η εκκρεμότητα και τώρα κομπάζουν για τα επιτεύγματά τους.
Για το Δ.Σ. της Ένωσης
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Σούρλας
Ο Γενικός Γραμματέας Απόστολος Κωστόπουλος
37078098 919986071541999 8702578600487944192 n                   ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: