Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Ένας Γάλλος υποστηρίζει στον τελικό την Κροατία, την μόνη εναπομένουσα ευρωπαϊκή ομάδα...



Του Gérard Brazon, πρώην δημοτικού συμβούλου

Δεν γνωρίζω καλά την Κροατία. Λέγεται ότι είναι πολύ όμορφη και γεμάτη ιστορία. Μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι θέλει να είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη. Αυτό που δεν ζούμε πλέον στη Γαλλία με την ΕΕ.
Έχει μια όμορφη σημαία που θα κυματίζει αυτήν την Κυριακή. Μια σημαία τόσο χριστιανική, τόσο γεμάτη ιστορία με την υπενθύμιση των περιοχών της ως οικόσημο! Αποτελείται από τρεις οριζόντιες ζώνες, κόκκινη, λευκή και μπλε σύμφωνα με τα πανσλαβικά χρώματα και στη μέση, εκεί που κάποτε ήταν το κομμουνιστικό αστέρι, τοποθετείται το εθνόσημο της Κροατίας. Τα τρία χρώματα έχουν χρησιμοποιηθεί από το 1848.

Έτσι, οι δύο σημαίες θα έχουν τα ίδια χρώματα αλλά δεν θα αντιπροσωπεύουν για μένα τις ίδιες αξίες! Είμαι υπέρ της εθνικής κυριαρχίας και κατά της μετανάστευσης και έχω μια αλλεργία στην αντικατάσταση των λαών. Κάτι το οποίο με κάνει να με αντιμετωπίζουν ως «λαϊκιστή» ακόμα και «ακροδεξιό»! Ότι αυτό γίνεται με φωνές χαράς εκ μέρους Γάλλων οπαδών, που κραυγάζουν υπέρ της France Africaine με προσβάλει ακόμα πιο πολύ.

Συγνώμη, δεν θα πάρω! Δεν θα αλλάξω τη γνώμη μου! Αυτή η ομάδα δεν είναι η εθνική Γαλλίας. Είναι μια ομάδα στην οποία κυριαρχούν Αφρικανοί μισθοφόροι που δεν ενδιαφέρονται για τους Γάλλους εν γένει και κυρίως για τη Γαλλία.

Θα επιστρέψουν αναμφισβήτητα στη Γαλλία για να παραλάβουν την επιταγή τους, θα φιλήσουν τον Macron, την Brigitte στα σκαλιά του Elysee το οποίο θα είναι διακοσμημένο με τη Λεγεώνα της Τιμής. Θα βγάλουν τις φωτογραφίες τους και θα αναβιώσουν την πολυπολιτισμική προπαγάνδα, κάνοντας τους προπαγανδιστές τρισευτυχισμένους.

Δύο λόγοι για να χαρούμε για την ήττα της αφρικανικής ομάδας της Γαλλίας:

Ο πρώτος, είναι αυτός που εντόπισε ο δικηγόρος Regis de Castelnau: Η ποδοσφαιρική ευφορία των τελευταίων ημερών σκέπασε τρεις περιπτώσεις περιορισμού των πολιτικών ελευθεριών και αφαίρεσης της λαϊκής κυριαρχίας από την γαλλική εθνοσυνέλευση. Και ποιος νοιάστηκε; Ποιος μιλάει γι’ αυτό; Κανείς. Γιατί οι ανόητοι Γάλλοι είναι ευχαριστημένοι, όπως και οι ηγέτες τους! Όλοι για πολύ διαφορετικούς και διαμετρικά αντίθετους λόγους! Κερδίσαμε θα πούνε στους ανόητους Γάλλους οπαδούς, και εκείνοι θα το χάψουν και πάλι!

Ο δεύτερος είναι ότι αυτή η ομάδα από την Κροατία, αποτελείται από γηγενείς και δεν χρειάζονται μεγαλόσωμους αφρικανούς για να φτάσουν εκεί που είναι! Είναι παραμυθάκι αυτό που λέει ότι το να είσαι μαύρος σημαίνει ότι είσαι καλός ποδοσφαιριστής! Οι Κροάτες το έχουν αποδείξει! Οι Γάλλοι θα μπορούσαν να το κάνουν, αλλά οι ηγέτες τους στον χώρο του ποδοσφαίρου, όπως οι πολιτικοί, είναι τόσο πεπεισμένοι ότι οι μαύροι έχουν απίστευτες φυσικές ιδιότητες, ώστε κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί εάν είναι απλά ρατσιστές. Γιατί είναι σαν να τους λένε: Βασικά, δεν έχετε πρόσωπο για να πετύχετε, αλλά έχετε πόδια!
Υπερβάλω ίσως, αλλά δεν είναι περίεργο ότι υπάρχουν τόσο λίγοι μαύροι κολυμβητές, μαύροι ποδηλάτες, γυμναστές, αλπικοί σκιέρ με μεγάλο ταλέντο! Επομένως, υποψιάζομαι ότι είναι θύματα μιας μορφής ρατσισμού και ότι είναι εθελοντικοί όμηροι σε ένα σύστημα που τους περιφρονεί κατά βάθος!

Οι Κροάτες είναι καθαροί Κροάτες  ! Αγωνίστηκαν για να είναι εκεί! Είναι κοντά στις ιδέες μου, καθώς αισθάνονται ότι δεν χρειάζονται ξένους μισθοφόρους.

Εάν ήμουν Αφρικανός, θα υποστήριζα τη μοναδική αφρικανική ομάδα που έμεινε!

Είμαι Ευρωπαίος και υπερασπίζομαι τη μόνη ευρωπαϊκή ομάδα που μένει! 

Την επόμενη Κυριακή, όπως και σε όλους τους προηγούμενους αγώνες, θα κάτσω να παρακολουθήσω μια ταινία και ελπίζω πολύ οι Κροάτες, οι αδελφοί μου στην Ευρώπη να κερδίσουν!

Gérard Brazon ( ελεύθερη έκφραση ) KO από εδώ                 
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: