Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Πόλεμος μεταξύ της Ιταλικής κυβέρνησης και του Τζορτζ Σόρος: ”Κερδοσκοπήσατε από το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων”




Διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον φιλελεύθερο ακτιβιστή δισεκατομμυριούχο και ένθερμο υποστηρικτή των Κλίντον, Τζορτζ Σόρος, και του Ιταλικού αντι-μεταναστευτικού κόμματος της Λέγκας, το οποίο την Παρασκευή δημιούργησε ένα λαϊκιστικό κίνημα σε συμμαχία με το Κίνημα 5 αστέρων και ο ηγέτης του οποίου Ματέο Σαλβίνι μπήκε ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών την Παρασκευή, υποσχόμενος την απέλαση εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών.

Η Λέγκα του Σαλβίνι και το Κίνημα των 5 Αστέρων έκαναν συμφωνία την Πέμπτη σε μια κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία θα εργαστεί για την «τους Ιταλούς πρώτα», λήγοντας πέντε ημέρες μεταβλητότητας της αγοράς και πολιτικού χάους.

Σε απάντηση, ο Τζόρτζ Σόρος δήλωσε ανοιχτά ότι ο Σαλβίνι μπορεί να χρηματοδοτείται από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι «ανησυχεί πολύ για την επιρροή της Ρωσίας στην Ευρώπη γενικά και στη νέα Ιταλική κυβέρνηση».
“Δεν ξέρω αν ο Σαλβίνι χρηματοδοτήθηκε από τη Μόσχα, αλλά το κοινό έχει δικαίωμα να το γνωρίζει”, δήλωσε ο Σόρος.
Ο επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής της Λέγκας, Κλαούντιο Μπόργκι, ανταπάντησε στον Σόρος, δηλώνοντας:

“Ο Σόρος ανησυχεί από την Ιταλική κυβέρνηση; Τότε σημαίνει ότι πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση … Καταλαβαίνουμε ότι όσοι έχουν κερδοσκοπήσει εδώ και χρόνια πάνω στους μετανάστες, χρηματοδοτώντας ΜΚΟ και λαθρεμπόρους για να εισβάλουν στην Ιταλία … Ο άνεμος έχει αλλάξει για τον Σόρος και για όλους όσους έχουν ωφεληθεί από τους θανάτους εκατοντάδων ανθρώπων”.
Ο Σόρος παραδέχεται επίσης στην εφημερίδα Corriere della Sera της Ιταλίας ότι η αυξανόμενη επιρροή της Λέγκας είναι προβληματισμός σχετικά με τις “ελλιπείς πολιτικές μετανάστευσης της Ευρώπης που επέβαλαν άδικη επιβάρυνση στην Ιταλία”. Η λύση του; Αντί για την επανεγκατάσταση των μεταναστών, η ΕΕ πρέπει να πληρώσει την Ιταλία.

“Από την εθελοντική αρχή προκύπτει ότι το πρόβλημα … δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την αναγκαστική επανεγκατάσταση, αλλά μόνο από την ΕΕ αποζημιώνοντας οικονομικά την Ιταλία για τους μετανάστες που φτάνουν εκεί”, έγραψε ο Σόρος, ο οποίος προειδοποίησε επίσης, “Υπάρχει μια έντονη κλίση στην Ευρώπη να χρησιμοποιήσει την ευκαιρία [της νέας κυβέρνησης] για να διδάξει στην Ιταλία ένα μάθημα … Εάν η ΕΕ ακολουθήσει αυτή τη γραμμή, θα σκάψει τον δικό της τάφο προκαλώντας αρνητική απάντηση από το Ιταλικό εκλογικό σώμα, το οποίο στη συνέχεια θα επανεκλέξει το Κίνημα 5 Αστέρων και την Λέγκα του Βορρά με αυξημένη πλειοψηφία.”

Η Ιταλία δεν είναι το πρώτο ευρωπαϊκό έθνος που απορρίπτει την ιδεολογία ανοιχτών συνόρων του Σόρος καθώς η Πολωνία και η Τσεχική Δημοκρατία αντιστάθηκαν επίσης σε μεγάλο βαθμό στις πολιτικές του Σόρος.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η σκληρή αντίσταση της παγκοσμιοποίησης έναντι του Σαλβίνι και του λαϊκιστικού κύματος της Ευρώπης συνεχίζει να γυρνά μπούμερανγκ και όπως αναφέρει το Bloomberg, οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι το κόμμα του Σαλβίνι περιορίζει το προβάδισμα του συμμάχου του, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, σε λιγότερο από 2%.

Η στήριξη για την αντι-μεταναστευτική Λέγκα αυξήθηκε στο 28,5%, σε σύγκριση με 17,4% των ψήφων που έλαβαν στις γενικές εκλογές στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Το αντικαθεστωτικό Κίνημα 5 Αστέρων του Λουίτζι ντι Μάιο είδε την υποστήριξή του να μειώνεται ελαφρά στο 30,1% από το 32,7% των ψηφοδελτίων στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Πηγή:
https://www.zerohedge.com/news/2018-06-03/war-erupts-between-italys-government-and-soros-you-profited-death-hundreds-people
 Off the Record                                                         ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: