Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Αφιέρωμα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νοσηλείας Κτηνιατρικού (ΚΕΝΟΚ)



Την 01 Ιανουαρίου 1980, το ΓΕΣ αποφασίζει την αναδιοργάνωση και μετονομασία του τότε Κέντρου Κτηνιατρικού Προκεχωρημένης Βάσης (ΚΚΠΒ). Έτσι δημιουργείται το σημερινό  Κέντρο Εκπαίδευσης Νοσηλείας Κτηνιατρικού (ΚΕΝΟΚ), το οποίο υπάγεται οργανικά στη Μεραρχία Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ).
Η αποστολή του Κέντρου, που είναι πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη, εκτελείται από:
- Τη Διεύθυνση Εκτροφής και Νοσηλείας Στρατιωτικών Σκύλων, υπεύθυνη για την εκτροφή, αναπαραγωγή, εκπαίδευση και επιλογή στρατιωτικών σκύλων, καθώς και για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη στρατιωτικών σκύλων των Μονάδων στη Ζώνη Ευθύνης της ΜΕΡΥΠ.
- Τη Διεύθυνση Εργαστηρίων, η οποία με το εξειδικευμένο προσωπικό της, διενεργεί εργαστηριακές αναλύσεις στα τρόφιμα και στα νερά, που προορίζονται για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Από το έτος 2005, λειτουργεί μέσα στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΟΠ, το Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, στο οποίο εκτίθεται ο εξοπλισμός και τα υλικά, που χρησιμοποιήθηκαν παλαιότερα από το Κτηνιατρικό Σώμα, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ιστορικής κληρονομιάς μας και της παράδοσης του Στρατού.
Ακολουθεί ένα σύντομο βίντεο το οποίο παρουσιάζει το έργο, τις υποδομές και τις δραστηριότητες του ΚΕΝΟΠ.
#ΕλληνικόςΣτρατός, #HellenicArmy #ΕίμαστεΥπερήφανοι, #WeAreProud                                                            ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: