Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

800 μέλη των White Helmets εκκένωσε το Ισραήλ από Συρία μετά από αίτημα ΗΠΑ, ευρωπαικών χωρών. Η αδιάσειστη απόδειξη ότι ήταν πράκτορες της Δύσης και του Ισραήλ.


Το Ισραήλ εκκένωσε 800 μέλη των White Helmets και τις οικογένειές τους προς την Ιορδανία. Αυτοί θα μεταφερθούν προς Καναδά, Γερμανία και Μ Βρετανία. 800 σύριοι μέλη των White Helmets  και οι οικογένειές τους εκκενώθηκαν προς Ισραήλ κι έπειτα προς Ιορδανία ανέφερε την Κυριακή το ράδιο του ισραηλινού στρατού.
Απειλήθηκαν από την προέλαση του συριακού στρατού στο συριακό νότο σύμφωνα με το ράδιο που διευκρινίζει ότι ή όλη επιχείρηση έγινε μετά από αίτημα των ΗΠΑ και ευρωπαικών χωρών.
« Λόγω του κινδύνου για την ζωή τους » αυτών η Ιορδανία δέχθηκε «για λόγους καθαρά ανθρωπιστικούς » να τους δεχθεί πρόσκαιρα δήλωσε στο ανακοινωθέν ο εκπρόσωπος τύπου του Ιορδανικού ΥΠΕΞ ο Mohammed al-Kayed.
Ο ισραηλινός στρατός μίλησε για την εκκένωση τους σε « γειτονική χώρα », χωρίς να δίνει λεπτομέρειες υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει αλλαγή πολιτικής του Ισραήλ που αρνείται να δεχθεί σύριους πρόσφυγες στο έδαφός του.
« Πρόκειται για μια ανθρωπιστική χειρονομία κατ΄εξαίρεσην. Το Ισραήλ διατηρεί την πολιτική του της μη ανάμειξης  στη διαμάχη στη Συρία και συνεχίζει να υπολογίζει το συριακό καθεστώς ως υπεύθυνο για όλες τις δράσεις που έλαβαν χώρα στο συριακό έδαφος »,προσθέτει το ανακοινωθέν.
Η οργάνωση των  White Helmets χρηματοδοτήθηκε αδρά από ΗΠΑ, Μ Βρετανία.
« Ο στρατός και η αστυνομία απέκλεισαν όλους τους παράδρομους , η εκκένωση ήταν σχεδιασμένη από μια στρατιωτική ισραηλινή βάση. Διάφορα οχήματα συμπεριλαμβανομένων minibus, ήταν ορατά μες στο σκοτάδι», γράφει η Bild.
Η οργάνωση White Helmets ιδρύθηκε στην Τουρκία το 2013 από έναν τ. αξιωματικό της βρετανικής MI5, τον James Le Mesurier με την χρηματοδότηση των ΗΠΑ. Τον Ιούνη η συριακή κυβέρνηση είχε καταδικάσει τη δωρεά ύψους 6,6 εκατομμυρίων δολαρίων από ΗΠΑ στην οργάνωση που σχετίζεται με την al-Nosra.
Η οργάνωση παρουσιαζόταν ως ανθρωπιστική αλλά μέλη της έλαβαν μέρος σε μάχες κυρίως κόβοντας το νερό επί  42 μέρες σε 5,6 εκατομμύρια κατοίκους της Δαμασκού. Πολλά μέλη της έχουν ατομικό τίτλο μέλους της ’Al-Qaïda ή της Daech. Τα μέλη της οργάνωσης που φυγαδεύθηκαν θα γίνουν δεκτά όχι μόνο σε Αγγλία και Καναδά αλλά και σε Γερμανία, Ολλανδία.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: