Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Λεφτά υπάρχουν… Τουρκικά ΜΜΕ: Από 500 έως 1000 ευρώ το άτομο αφήνουν οι Έλληνες τουρίστες στο Αιβαλί!



"Έλληνες τουρίστες από την Μυτιλήνη της Ελλάδας συρρέουν στο Αιβαλί του νομού Μπαλικεσίρ, λόγω της αύξησης στην συναλλαγματική ισοτιμία", αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα του sondakika.com στο οποίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο που παίζουν για την τοπική οικονομία του Αιβαλί, οι Έλληνες απο τη Λέσβο.
Και το δημοσίευμα συνεχίζει:
"Oι Έλληνες τουρίστες έρχονται ημερήσια, γεμίζουν το καλάθι τους και έτσι χαμογελάνε και οι έμποροι. Ο Φατίχ Τζάλε-ιδιοκτήτης του πρακτορείου ταξιδίων Jale Turizm, λέει πως οι Έλληνες τουρίστες αφήνουν κατά μέσο όρο 500 με 1000 ευρώ το άτομο την ημέρα! .
Φέτος λόγω της συναλλαγματικής ισοτιμίας μειώθηκαν κατά 50% οι μεταβάσεις των Τούρκων τουριστών  στα ελληνικά νησιά. Η απώλεια αξίας της λίρας έναντι του ευρώ, έστρεψε το τουριστικό ρεύμα προς το αντίθετο.
Αυξήθηκε το ενδιαφέρον των Ελλήνων τουριστών για την Τουρκία. Έτσι ενώ υπήρξε πτώση στα δρομολόγια των φεριμπότ προς την Ελλάδα, αντίθετα υπήρξε αύξηση στα δρομολόγια από τα ελληνικά νησιά προς Τουρκία. Με αφορμή την πτώση της τουρκικής λίρας, οι Έλληνες τουρίστες άρχισαν να έρχονται για ψώνια στην Τουρκία.
Έλληνες τουρίστες που έρχονται ημερήσια στο Αϊβαλί, γεμίζουν το παζάρι. Οι τουρίστες γεμίζουν το καλάθι τους και το απόγευμα επιστρέφουν.…"…
Ο Φατίχ Τζάλε είπε : Οι Έλληνες τουρίστες επιστρέφουν στη Μυτιλήνη με γεμάτα τα χέρια. Οι Έλληνες τουρίστες προτιμούν την περιοχή εκεί λόγω της αύξησης του ευρώ και αφήνουν 500 με 1000 ευρώ το άτομο. Εάν συνεχιστεί έτσι, οι Έλληνες τουρίστες  θα συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομία του Αίβαλί.


Πηγή                     ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: