Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του Νοράτλας στον Τύμβο Μακεδονίτισσας (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)



Ένα αεροσκάφος – θρύλος για την Πολεμική Αεροπορία, θα βρίσκεται για πάντα στον τόπο της θυσίας και της τιμής. Αεροσκάφη αυτού του τύπου μετέφεραν τη νύχτα της 21ης – 22ας Ιουλίου 1974 του Καταδρομείς της Α΄ Μοίρας Καταδρομών και μιας Διμοιρίας της Γ΄ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας. Ένα αεροσκάφος – θρύλος για την Πολεμική Αεροπορία, θα βρίσκεται για πάντα στον τόπο της θυσίας και της τιμής. Αεροσκάφη αυτού του τύπου μετέφεραν τη νύχτα της 21ης – 22ας Ιουλίου 1974 του Καταδρομείς της Α΄ Μοίρας Καταδρομών και μιας Διμοιρίας της Γ΄ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας.
Τα αποκαλυπτήρια μεταγωγικού αεροσκάφους, τύπου Νοράτλας, το οποίο είναι παρόμοιο με το μοιραίο Νοράτλας που καταρρίφθηκε τον Ιούλιο του 1974 από φίλια πυρά, τέλεσε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
3RTCd8BnzyTjKBaVteCR
Σήμερα, 44η επέτειος της τουρκικής εισβολής, η πολιτεία τιμά τους Έλληνες αεροπόρους και καταδρομείς με ένα συμβολικό τρόπο, στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκεται το αεροσκάφος, στο χώρο όπου κατέπεσε το Νοράτλας στο πλαίσιο της Επιχείρησης ΝΙΚΗ. Αντικείμενα που βρέθηκαν κατά την εκταφή του αεροσκάφους έχουν τοποθετηθεί μέσα στο αεροπλάνο.
Qak4bLx9FCWo93XwHG4E
31
Παρόντες στη σεμνή τελετή ήταν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμένος, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Γεώργιος Βαρεμένος, εκπρόσωποι συνδέσμων αγωνιστών από την Ελλάδα και μέλη των πληρωμάτων από την Ελλάδα που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση.
10
121
x4
Ένα αεροσκάφος – θρύλος για την Πολεμική Αεροπορία, θα βρίσκεται για πάντα στον τόπο της θυσίας και της τιμής. Αεροσκάφη αυτού του τύπου μετέφεραν τη νύχτα της 21ης – 22ας Ιουλίου 1974 του Καταδρομείς της Α΄ Μοίρας Καταδρομών και μιας Διμοιρίας της Γ΄ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας.
      ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: