Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ήταν τέτοιες οι υπερκοστολογήσεις που έσβηναν το τελευταίο μηδενικό


http://stratilatis.blogspot.com/2010/06/blog-post_28.html.πατήστε για συνέχεια να καμαρώσεται /////////////////////////////

Και μετά από αυτά έχει μούτρα και θέλει να συμμετέχει στα …κοινά το Αρχιλαμόγιο και ο πλέον αποτυχημένος υπουργός, ο «ΖΩΗΡΟΣ» Αβραμόπουλος? 

Έγγραφο-»βόμβα» αποκαλύπτει ότι... καταβάλλονταν κανονικά τα υπερκοστολογημένα ποσά, στο ύψος που απαιτούσαν οι προμηθευτές, με αποκλίσεις προς τα πάνω που κυμαίνονται από 200% έως και... 2.500%!... Παρά το γεγονός ότι και τα προηγούμενα χρόνια είχαν επίσης γίνει κατά διαστήματα αναπροσαρμογές τιμών προς τα κάτω, δεν τηρήθηκαν, καθώς κοινές υπουργικές αποφάσεις, έως και προφορικές εντολές της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στη διάρκεια της προηγούμενης εξαετίας... «απελευθέρωναν» τα όρια, κρατώντας τις τιμές ψηλά.
Λέγεται ότι η συγκεκριμένη τακτική επελέγη για να λειτουργεί ως...
αντιστάθμισμα της απώλειας εσόδων των προμηθευτών για τα απλήρωτα επί σειρά ετών χρέη των νοσοκομείων!
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αρμόδιοι του ΙΚΑ, που από τον περασμένο Νοέμβριο και ύστερα από έρευνα αγοράς και συσχέτιση με αντίστοιχες τιμές άλλων χωρών της ΕΕ, άρχισαν να κοστολογούν ένα προς ένα τα εκατοντάδες διαφορετικά υλικά, όπως και τις ιατρικές πράξεις, αφήνοντας μάλιστα στις εταιρείες τα νόμιμα περιθώρια κέρδους.
Με ένα επιπλέον... μηδενικό στο τέλος (!), από την τρέχουσα κανονική τιμή τους, χρεώνονταν τα ιατρικά υλικά και το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, το ΙΚΑ, έως πρόσφατα το αποδεχόταν.
Υλικά π.χ. λαπαροσκοπικής επέμβασης προστατεκτομής, που μετά την έρευνα αγοράς σε ευρωπαϊκές χώρες κοστολογήθηκαν με ανώτατη τιμή τα 900 ευρώ, χρεώνονταν και πλήρωνε το ΙΚΑ... 9.000!
Αντί 770 ευρώ για υλικά χολοκυστεκτομής, χρέωναν 7.000!
Η χρέωση όμως, που ίσως αποτελεί και... παγκόσμιο ρεκόρ (!), είναι στα υλικά για διεγερτική νευροπαρακολούθηση: Με βάση τη σημερινή κοστολόγησή τους κοστίζουν μόνο 300 ευρώ, ενώ χρεώνονταν 27 φορές πάνω φτάνοντας στα 8.000 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: