Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Δεν έχουμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=2295:2010-06-17-19-07-30&catid=7:--&Itemid=2/////////////////////////////////////////////////////////////////////
E-mail Εκτύπωση PDF
PAPANDREOU GKROUEFSKIΟ πρωθυπουργός δείχνει μεγάλη σπουδή να κλείσει το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, παρά την εθνικιστική ρητορική του Γκρουέφσκι (αλήθεια, δεν τον προσβάλλει η σοβινιστική ρητορική των γειτόνων;). Όπως έδειξε σπουδή και να ακυρώσει την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, από την προεκλογική περίοδο κιόλας. Αμερικανιά… Ο κ. Παπανδρέου έδειξε σπουδή και να επιβάλει το διεθνή (δηλαδή τον αμερικανικό) παράγοντα ως «ελεγκτή» στην ελληνική οικονομία, αποκλείοντας παρεμβάσεις από τη Μόσχα ή το Πεκίνο.
Όλα τα παραπάνω, αποτελούσαν διακαείς πόθους της αμερικανικής διπλωματίας, της Goldman Sachs και του υπέρμαχου της παγκόσμιας διακυβέρνησης πρωθυπουργού μας. Και μάλιστα τα πέτυχαν, χωρίς την παραμικρή αντίσταση από το μέσο Έλληνα. Αυτό ίσως να είναι και το χειρότερο και το πιο απογοητευτικό μήνυμα των ημερών… Ο ατομικισμός, ο «πυρήνας» της ιδεολογίας του φιλελευθερισμού, έχει διαβρώσει τον ελληνικό λαό. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν πρίμα για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Όμως, πολλοί αναρωτιόμαστε: έχουν συνειδητοποιήσει οι πολίτες οι πολίτες ότι η χώρα προσδένεται στο άρμα των νεοφιλελεύθερων «κοσμοπολιτών» του διεθνούς (και διεθνιστικού) τραπεζικού κατεστημένου και καθίσταται προτεκτοράτο; Έχουν συνειδητοποιήσει ότι υπονομεύεται η εθνική μας κυριαρχία σε όλα τα επίπεδα, από μια εθνομηδενιστική κυβέρνηση που θα μας καταστήσει δεσμώτες των πλέον απεχθών και απάνθρωπων μηχανισμών που έχει επινοήσει η ανθρώπινη φύση;
Τώρα, σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην επιταγή να «κλείσει» το θέμα των Σκοπίων, με όρους που ζημιώνουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Κάποιοι βιάζονται να ενσωματώσουν τα Σκόπια στις ευρωατλαντικές δομές, ώστε να «ομογενοποιήσουν» πολιτικά όλη την περιοχή και να τη θέσουν υπό τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο του ΝΑΤΟ. Τώρα, αν θα δώσουν λαβή κατ’ αυτόν τον τρόπο για κλιμάκωση των αλυτρωτικών τάσεων των Σκοπίων εις βάρος της χώρας μας, αυτό δείχνει να μην ενοχλεί καθόλου τους γραφειοκράτες σε Ουάσινγκτον και Βρυξέλες.
Πλέον, το βέτο του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι και η κόκκινη κάρτα που έβγαλε πολλάκις στα αμερικανικά συμφέροντα, βλέπετε συμφωνίες με Ρώσους αλλά και με Κινέζους (που το ΠΑΣΟΚ πολέμησε λυσσαλέα, για λογαριασμό…), θα μείνουν στην ιστορία ως οι τελευταίες απόπειρες χειραφέτησης από το «νταβατζηλίκι» της Ουάσινγκτον. Ο Κώστας Καραμανλής το πλήρωσε… Τώρα το πληρώνει και η χώρα, καθώς οι πολίτες δελεάστηκαν από τις Σειρήνες… «Λεφτά υπάρχουν». Ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθεί άλλη (πολύ ολισθηρή) ατραπό, που μας οδηγεί σε εθνική καταστροφή.
Δεν έχουμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Είναι καιρός όμως να το κάνουμε. Αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διανοηθεί να προσπαθήσει μια όπως-όπως «επίλυση» του θέματος του ονόματος των Σκοπίων, που συστηματικά προσπαθούν να σφετεριστούν την ιστορία μας, οφείλουμε όλοι να εξεγερθούμε.
Νίκος Χιδίρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: