Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Απάντηση ΔΗ.ΣΥ. στις δηλώσεις Ευαγόρου


"Η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ είναι η μοναδική Κυβέρνηση στην Ευρώπη που επιχειρεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση με όρους ταξικής πάλης", δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Χριστόφορος Φωκαΐδης. Αυτό επιβεβαίωσαν, κυρίως, σύμφωνα με τον κ. Φωκαϊδη, οι σημερινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού, με τις οποίες υπερασπίστηκε, όπως είπε, ''την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης''.
Μιλώντας σε απογευματινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Φωκαϊδης είπε ότι ''αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι πως ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ενοχλείται από την ορολογία που ο δικός του εκπρόσωπος είχε χρησιμοποιήσει για να περιγράψει τη δήθεν 'μαγκιά' της Κυβέρνησης''.
''Δεν ξέρω αν αύριο ενοχληθούν στο ΑΚΕΛ και από τους 'έχοντες και τους κατέχοντες' '', είπε ο κ. Φωκαϊδης και πρόσθεσε: ''Ισως όχι. Αυτό είναι μάλλον το όπιο του λαού προκειμένου αδιαμαρτύρητα να υπομένει το δυσβάστακτο βάρος της οικονομικής κρίσης''.
Πέραν της ρητορικής, συνέχισε, ''τα μέτρα της Κυβέρνησης καταμαρτυρούν ότι η στόχευση δεν είναι ο πραγματικός πλούτος αλλά οι μισθωτοί και οι εργαζόμενοι που δηλώνουν το εισόδημα τους''.
Ανέφερε ότι ''ο κ. Κυπριανού προσπάθησε σήμερα με παραδείγματα να μας πείσει ότι τελικά η επιπλέον επιβάρυνση από τα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης είναι ασήμαντη ενώ την ίδια ώρα, αυτοί που θα επηρεαστούν είναι μόνο οι έχοντες και οι κατέχοντες και άρα δηλαδή, μια πολύ μικρή μερίδα του πληθυσμού'' και διερωτήθηκε πως ''αν είναι έτσι, τότε πώς αναμένει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα''.
Ανέφερε επίσης ότι ''εκείνο που αρνούνται να αντιληφθούν οι κυβερνώντες είναι πως σε περίοδο ύφεσης, και ειδικά σε μια οικονομία που στηρίζεται στον τομέα των υπηρεσιών, δεν μπορείς να αυξάνεις τις φορολογίες'' και διερωτήθηκε ''ποιό είναι το μήνυμα που στέλλουμε σήμερα στους ξένους επενδυτές''.
Σύμφωνα με τον κ. Φωκαϊδη, ''αυτό που χρειάζεται η οικονομία αυτή τη στιγμή είναι κίνητρα για ανάπτυξη, κίνητρα για να καταστούμε πιο ανταγωνιστικός προορισμός, κίνητρα για να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις''.
Αναφέροντας ότι ''η Κυβέρνηση μας λέει πως για να αντιμετωπίσουμε την κρίση θα επιβληθεί αύξηση 1% στον εταιρικό φόρο για 2 χρόνια, ώστε να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα'', ο κ. Φωκαϊδης διερωτήθηκε τί θα γίνει ''εάν υποθέσουμε ότι του χρόνου το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν μειώνεται'' και κατά πόσον ''θα επιβάλουμε νέες φορολογίες''.
''Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι η σταθερότητα του φορολογικού μας συστήματος θα πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού. Δεν πρέπει να περάσει το μήνυμα πως οι φορολογικοί συντελεστές μπορούν να αλλάζουν ανάλογα με τους κύκλους της οικονομίας'', κατέληξε ο κ. Φωκαϊδης.
Δεν επαναδιεκδικεί θέση στη Βουλή ο Σ. Χάσικος
Την ίδια ώρα, επί του θέματος της πρότασης νόμου για αύξηση των βουλευτικών εδρών και νέο εκλογικό μέτρο, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Κερυνείας, Σωκράτης Χάσικος.

Με ανακοινωση του ο αναπληρωτης κοινοβουλευτικος εκπροσωπος του ΔΗΣΥ, ο οποιος υπεγραψε εκ μερους του κομματος του την προταση νομου για αλλαγη του εκλογικου μετρου και αυξηση του αριθμου των βουλευτων, ξεκαθαριζει οτι δεν θα επαναδιεκδικησει θεση στην Βουλη.
Απαντωντας σε όσους του απέδωσαν προσωπικό συμφέρον για συμπεριλήψη του στη λίστα των βουλευτών επικρατείας, ο κ. Χασικός, επισημαίνει πως ότι είχε να προσφέρει το προσέφερε.
Στην ανακοίνωση του ο κ. Χάσικος, επισημαίνει ακόμη οτι το κόστος της αντιμισθίας των 63 βουλευτών δεν θα υπερβαίνει το σύνολο του κόστους των 56 υφιστάμενων βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: