Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΟΠΤΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ!


Posted by xryshaygh στο Οκτωβρίου 31, 2010
Σε πλήρη εγκατάλειψη από το ελληνικό(;) κράτος το Καστελλόριζο!
Τραγική ειρωνεία πριν λίγους μήνες ο πρωθυπουργός της χώρας έκανε την δήλωση περί υποταγής της χώρας μας στους παγκόσμιους τοκογλύφους από το ακριτικό Καστελλόριζο για να δώσει «πατριωτικό» τόνο στην μοιραία απόφασή του! Σήμερα, οι κάτοικοι του Καστελλόριζου αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Τουρκία για τις άμεσες και ζωτικές τους ανάγκες. Η Ελληνική κυριαρχία στο Καστελλόριζο έχει μεγάλη στρατηγική σημασία. Επειδή ακριβώς το Καστελλόριζο είναι Ελληνικό ενώνεται η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (Α.Ο.Ζ.) της Ελλάδος με αυτήν της Κύπρου. Απώλεια ή αμφισβήτηση της κυριαρχίας του Καστελλόριζου, σημαίνει ταυτόχρονα πράσινο φως στην Τουρκία για εκμετάλλευση των πλουσίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (κυρίως φυσικού αερίου), που υπάρχουν στην περιοχή στην Τουρκία… Όπως λοιπόν έγινε γνωστό:
 «Εδώ και 15 ημέρες έχουν διακοπεί τα ταξίδια, που εκτελούσε το οχηματαγωγό – επιβατικό πλοίο, που συνέδεε το Καστελλόριζο με τη Ρόδο και εφοδίαζε το…νησί με είδη πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του να καταφεύγουν στην απέναντι τουρκική ακτή, προκειμένου να εφοδιαστούν ακόμη και με τρόφιμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” (29/10), το πλοίο “Πρωτεύς” διέκοψε τα ταξίδια, γιατί σταμάτησε η επιχορήγηση των δρομολογίων του από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, για λόγους σχετικούς με τη χορήγηση τραπεζικής εγγύησης στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του εν λόγω πλοίου, που συνδέει τη Ρόδο με το Καστελλόριζο, τη Σύµη, την Τήλο και την Κω. Μέχρι στιγμής, το πλοίο δεν έχει αντικατασταθεί με άλλο.
“Είµαστε πολλές φορές αναγκασµένοι να πηγαίνουµε απέναντι για τα απαραίτητα, αφού δεν έχουµε τακτική συγκοινωνία µε τη Ρόδο και δεν µπορεί να εφοδιαστεί το Καστελλόριζο µε είδη πρώτης ανάγκης”, δήλωσε στα “Νέα” ένας από τους λιγοστούς µόνιµους κατοίκους του νησιού… Αλλά και για τις µετακινήσεις τους οι κάτοικοι είναι υποχρεωµένοι να µεταβούν στην τουρκική πόλη Φετιγέ και από εκεί προς τη Ρόδο, όπου υπάρχει τακτική συγκοινωνία.
“Τέτοιες συµπεριφορές εκ µέρους του κράτους µάς κάνουν να αισθανόµαστε πολίτες άλλης χώρας”, υπογραµµίζει ο δήµαρχος του νησιού Παύλος Πανηγύρης…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Από την Τουρκία γίνεται ο εφοδιασµός του Καστελλόριζου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: