Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ισραήλ: Αποκαλυπτική απογραφή για τα σύνορα του 1967…


Μεγάλο προβληματισμό θα πρέπει να προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα το αποτέλεσμα της απογραφής που διενεργήθηκε στο Ισραήλ, από την οποία προέκυψαν μερικά εξαιρετικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Σύμφωνα λοιπόν με την απογραφή, ο αριθμός των Ισραηλινών πολιτών που πλέον ζουν εκτός των συνόρων του 1967 ανέρχονται σε 772.000. Γιατί όμως το συγκεκριμένο στοιχείο είναι ενδιαφέρον;

Για τον πολύ απλό λόγο, ότι όπως προκύπτει το αίτημα επιστροφής του Ισραήλ «στα σύνορα του 1967», όσο κι αν προβάλλεται από τη διεθνή κοινότητα, Αμερικανούς και Ευρωπαίους, είναι απλά ανεφάρμοστο. Το ερώτημα είναι εάν και κατά πόσον το να προωθείται αυτή η «λύση» είναι συνειδητή ενέργεια, δηλαδή εν γνώσει όσων το χρησιμοποιούν, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, άρα χρησιμοποιείται για να έχουν κάτι να πουν!
Η όποια λύση υπάρξει ποτέ, εάν αυτό καταστεί εφικτό από τις συνθήκες, θα έχει σαν βάση τις ανταλλαγές εδαφών. Χάρτης που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αποκαλύπτει ότι υπάρχουν περιοχές τις οποίες θα μπορούσαν να λάβουν οι Παλαιστίνιοι, χωρίς να αποκλείεται και απόπειρα ενοποίησης της Δυτικής Όχθης με τη Λωρίδα της Γάζας, μέσω ενός στενού «διαδρόμου» εντός του εβραϊκού κράτους, κάτι που έχει συζητηθεί στο παρελθόν, χωρίς να αποκλείεται η υιοθέτησή του, για να αποφευχθεί η κατάτμηση στα πρότυπα του Ανατολικού Πακιστάν και του Δυτικού (Μπαγκλαντές).
Πολιτική βούληση λείπει από όλους – κυριολεκτικά – τους εμπλεκόμενους               .ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: