Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ο αγωνιστής Χρήστος Μιτσίδης αποτίει φόρο τιμής στον Αρχηγό του!


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ Ο ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Ο Κυπριακός Ελληνισμός τιμά και πάλιν σήμερα τον θρυλικόν Αρχηγόν της ΕΟΚΑ αείμνηστον γενναίον και γιγαντόψυχον Στρατηγόν Γεώργιο Γρίβα ΔΙΓΕΝΗ, αποτίωντας έτσι ελάχιστον φόρον τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον ελευθερωτήν της ιδιαιτέρας μας Πατρίδος Ελληνικής Κύπρου και ιδρυτήν της Εθνικής Φρουράς.

Τιμώντας και εγώ το άξιον τέκνον της πατρίδος, τον ανεπανάληπτον και πανένδοξον αρχηγόν μου κατά τον απελευθερωτικόν μας αγώνα και τον ιδρυτήν και Διοικητή μου στην Εθνική Φρουρά κατά τα πρώτα στάδια της ιστορίας της, νοιώθω απόλυτα την ανάγκη όπως αναφέρω λίαν περιληπτικά μέρος από την συμμετοχή του σε όλους τους αγώνες της Πατρίδος που αποτελούν τις πλέον ένδοξες σελίδες της ιστορίας του Ελληνισμού κατά τον περασμένον αιώνα. Ιδού ακολούθως ζώσα η αλήθεια.

1.Ο Γεώργιος Γρίβα νεαρός ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού έλαβε μέρος στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1913-1922. Έλαβε μέρος στην Μικρασιατική Εκστρατεία όπου και ανδραγάθησε παίρνοντας σωρεία τιμητικών διακρίσεων και παρασήμων!

2.Έλαβε μέρος στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως επιτελάρχης μεγάλης μονάδος και διακρίθηκε, λαβών και πάλιν σωρείαν τιμών.

3.Απέτρεψε την Κομμουνιστικοποίηση της Ελλάδος μετά την λήξη του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου, συντρίβοντας την επίθεση των συμμοριτών στο Θησείο (είναι γι΄ αυτό που δεν τον χώνεψε ποτέ το Κομμουνιστικό Κόμμα Κύπρου και σημερινό ΑΚΕΛ-Νέες δυνάμεις!!).

4.Το 1955 δημιούργησε την ΕΟΚΑ και τεθείς επικεφαλής διεξήγαγε τον πανένδοξον ένοπλον απελευθερωτικόν μας αγώνα, που αποτελεί τις πλέον ένδοξες σελίδες της ιστορίας του τόπου μας, ελευθερώνοντας τελικά την ιδιαιτέρα του Πατρίδα από τον Αγγλικό ζυγόν!

5.Τον Ιούνιο του 1964, δημιούργησε την Εθνική Φρουρά, οχύρωσε την Κύπρο και την έκανε απόρθητο φρούριο με χιλιάδες οχυρωματικά έργα (πυροβολεία, πολυβολεία και Τ.Υ.Ο), και πρωτοστάτησε στον ερχομό των χιλιάδων Ελλήνων στρατιωτικών δημιουργώντας την αήττητη εκείνη αποτρεπτική δύναμη. Δυστυχώς όμως η τότε Κυπριακή Κυβέρνηση υποστηριζομένη από τους Κουμουνιστές και συνοδοιπόρους του τόπου, εν συνεργασία και με την χούντα στην Ελλάδα έδιωξαν και τον Γρίβαν και τον Ελληνικόν Στρατόν από την Κύπρον τον Νοέβριον του 1967, διότι δεν ήθελαν την λύσιν της ΕΝΩΣΗΣ, με επακόλουθον να μείνει η Πατρίδα μας άοπλη, έρμαιο πλέον στον καραδοκούντα απέναντι των βορείων ακτών μας, προαιώνιο εχθρό, ο οποίος λίγο αργότερα κατέλαβε τη μισή.

6.Το φθινόπωρο του 1971, κατάφερεν να δραπετεύσει από την Ελλάδα ενώ τελούσε υπό κατοίκον περιορισμό από το 1967 και κατόπιν επιθυμίας και του Μακαρίου κατήλθεν στην Κύπρο εδημιούργησε την ΕΟΚΑ Β΄, με απώτερο στόχο και σκοπό οι δύο ηγέτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους εναντίον της Χούντας, όπως υποκριτικά εδήλωνε ο Μακάριος. Επ΄ αυτού καλώ τον οποιοδήποτε ενδιαφερόμενον και πρωτίστως τον ανιστόρητο κομμουνιστή Κατσιαούνην, ως και τον εσκεμμένα εθελοτυφλούντα βιαστήν της ιστορίας μας, Πρόεδρον της Επιτροπής για τον Φάκελον της Κύπρου Μαρίνο Σιζόπουλο, όπως διαβάσουν στο βιβλίο μου με τίτλο ‘’Δια πυρός και σιδήρου (σελ. 260-270), όπου με αδιάσειστα στοιχεία αποδεικνύονται τα προαναφερόμενα!

7.Τέλος αναφέρω ότι μετά τον αγώνα της ΕΟΚΑ ανακηρύχθηκε ομόφωνα από την Ελληνική Βουλή ΑΞΙΟΣ της πατρίδος και μετά τον θάνατο του έλαβεν τον τίτλον ΑΞΙΟΝ τέκνον της ιδιαιτέρας του Πατρίδος και από την Κυπριακή Βουλήν. Και να το μάθουν επιτέλους οι Κουμμουνιστοτουρκοελληνόφωνοι ως και τα κάθε λογής ανιστόρητα τσογλάνια που καθυβρίζουν τον ανεπανάληπτον αυτόν ήρωα ότι την ύψιστη αυτήν τιμήν κατά τον παρελθόντα αιώνα μόνο δύο Έλληνες την έχουν λάβει. Ο Γέρος του Μοριά στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Γέρος της Ελληνικής Κύπρου στρατηγός Γεώργιος Γρίβας ΔΙΓΕΝΗΣ.

Μετά τιμής
Χρ. Μιτσίδης
Αγωνιστής ΕΟΚΑ εν. α. Αξιωματικός

Πρόεδρος Εθελοντών 1963-64
Λάρνακος                                          ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: