Με τον Σάββα Ιακωβίδη
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ποια συντεχνία προμήθευσε πανό σε δημόσιους υπαλλήλους, που διαμαρτύρονταν την περ. Τετάρτη έξω από το Κοινοβούλιο και ανέγραφε: «Βουλή του πλούτου και του κεφαλαίου». Μην είναι η ΠΑΣΥΔΥ; Αμφιβάλλουμε, επειδή ανέκαθεν, από την εποχή του Μακαρίου μέχρι σήμερα, η Βουλή και όλα τα κόμματα πάντοτε συναινούσαν και επικροτούσαν όσα η συντεχνία των δημ. υπαλλήλων ζητούσε. Τα κόμματα δεν παραγνώρισαν, δυστυχώς, ποτέ τις ψήφους των εργαζομένων στο Δημόσιο. Τρεμαλέα και έμφοβα όπως και ψοφοδεείς κυβερνήσεις υπολόγιζαν πρώτα τις ψήφους των δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων κι ύστερα το ευρύτερο και διαρκέστερο συμφέρον του τόπου. Μην είναι η ΣΕΚ; Και πάλι αμφιβάλλουμε επειδή και αυτή δεν έχει κανένα λόγο, όντας προσκείμενη προς την κεντροδεξιά, να χτυπά τον πλούτο, που είναι παραγωγός θέσεων εργασίας και προόδου. Τότε, μήπως είναι η ΠΕΟ;
Δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά, επειδή αρκετά μέλη της ΠΕΟ και του ΑΚΕΛ έχουν μετεξελιχθεί σε ισχυρούς κεφαλαιοκράτες και αρκετοί σε νεο-εκατομμυριούχους. Φυσικά, δεν έχει τόση σημασία ποια συντεχνία σχεδίασε το πανό, που καθυβρίζει το Κοινοβούλιο ως «Βουλή του πλούτου και του κεφαλαίου». Η απορία μας είναι άλλη: Γιατί οι συντεχνίες επιτίθενται στη Βουλή και σε κόμματα; Γιατί προπηλάκισαν βουλευτές; Ποιοι υποδεικνύουν τους βουλευτές; Τα κόμματα, στα οποία ανήκει σχεδόν η ολότητα των δημ. υπαλλήλων. Ποιοι τους εκλέγουν και τους στέλνουν στη Βουλή; Οι πολίτες, μέγα μέρος των οποίων αποτελούν οι δημ. υπάλληλοι. Ποιοι προσφεύγουν στα κόμματα και στους βουλευτές, όταν θέλουν «εξυπηρέτηση», δηλ. με απλά λόγια, ρουσφέτι και βόλεμα, προαγωγή και διορισμό; Πολλοί πολίτες, μεταξύ αυτών και δημ. υπάλληλοι.
Αν κάποιοι υποψήφιοι για τη βουλευτική έδρα, φυσάνε το παραδάκι και το χρησιμοποιούν για να εκλεγούν, γιατί δεν εμποδίζονται από τα κόμματα, που τους προτείνουν; Απάντηση: Διότι και τα κόμματα θα κληθούν να λογοδοτήσουν πόθεν έσχον τα χρήματα που, από διάφορες πλευρές, εισρέουν στα ταμεία τους και δεν αποκαλύπτονται. Άρα, όλοι σιωπούν βολευόμενοι, σε βάρος των πολιτών-αρνιών, που ψηφίζουν όποιους υποδείξει το κόμμα. Γράφουμε αυτά, επειδή θεωρούμε ότι οι συντεχνίες όφειλαν να καλέσουν τα μέλη τους να διαμαρτυρηθούν στο Προεδρικό και όχι στη Βουλή. Ο Πρόεδρος και ειδικά ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και το συνεργούν ΑΚΕΛ, ευθύνονται για την καταβαράθρωση της οικονομίας και το κατάντημά της σε σκουπίδια. Αυτοί είναι ο ένοχοι για την απραξία, την αναβλητικότητα, την καταστροφική ανεπάρκεια, που επέδειξαν για τρία χρόνια.
Ο Δ. Χριστόφιας συμπεριφέρθηκε ως άλλος… Μπους! Όταν διαπρεπείς οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί και νομπελίστες υπεδείκνυαν στον Αμερικανό Πρόεδρο να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, που προκάλεσε το άπληστο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, καθησύχαζε τους πολίτες. Όταν η κρίση εμφάνισε τα σημάδια της και εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν τα σπίτια τους, πάλι σφύριζε στον αέρα ή διοχέτευε δισεκατομμύρια στις τράπεζες, που ήταν η κύρια αιτία της κρίσης. Τι έκανε η κυβέρνηση Χριστόφια; Ακολουθούσε πολιτική απραξίας έναντι της κρίσης. Με σπασμωδικά μέτρα, που αποτελούσαν ασπιρίνες σε κακοήθη καρκινικό όγκο, επιχειρούσε να δαμάσει το θηρίο. Όταν πια αυτό αποχαλινώθηκε, άρχισε να φωνάζει ότι «καιγόμαστε όλοι» και «βουράτε γειτόνοι». Ακόμα και τώρα, δίνει την εικόνα ότι άλλη πολιτική ακολουθεί, τάχα, ο Υπουργός Οικονομικών και άλλη ο Πρόεδρος και το ΑΚΕΛ. Αλλ’ ο Κίκης Καζαμίας δεν ενεργεί από μόνος του. Πολιτική Χριστόφια-ΑΚΕΛ, εφαρμόζει.
Προς τι, συνεπώς, αυτοί οι κομματικοί φαρισαϊσμοί και οι πολιτικές υποκρισίες; Σε τελευταία ανάλυση, προχθές οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο εναντίον ποίου και γιατί έκαναν στάση εργασίας; Για την περηφάνια τους ή για τα «κεκτημένα» τους; Για την αξιοπρέπεια της ΠΑΣΥΔΥ, της ηγεσίας της, της τιμής των μελών της ή επειδή νοιάζονται για τον τόπο; Δεν ισχυριζόμαστε ότι η ΠΑΣΥΔΥ δεν ενδιαφέρεται για την κρίση. Σκέφτεται, όμως, περισσότερο τα ιερά κεκτημένα και τα ωφελήματα των μελών της και αρνείται να δει τι συνέβη στην Ελλάδα, τι συμβαίνει στην Ευρώπη και στον κόσμο. Δεν κατανοεί ότι η κυπριακή οικονομία δεν μπορεί να αντέξει σε ένα υπερτροφικό κρατικό μισθολόγιο και σε μια Δημ. Υπηρεσία-Γαργαντούα.
Έχει δίκαιο στο αίτημά της για αναλογική κατανομή των βαρών και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Αυτά όφειλε να προτάξει και όχι να παραλύει το κράτος και να εκβιάζει τη Δημοκρατία στη βάση ψιθύρων και σπερμολογιών .ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου