Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Kαθηγητής Σταύρου: Περί Έθνους, τραπεζιτών και Ελευθερίας


Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Δεκεμβρίου 11, 2011
“Όταν οι χώρες γίνονται κουρέλια και τα έθνη καταντούν ζητιάνοι, τότε οι τραπεζίτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του “ευεργέτη”
“Όλο και περισσότερο οι πολίτες των λεγόμενων “αναπτυγμένων” χωρών υφίστανται την κλοπή της κυριαρχίας τους. Βλέπουν τώρα τους πολίτες ως καταναλωτές, ως δανειολήπτες, σκλάβους της τεχνολογίας και φθηνή εργατική δύναμη.
Η αποδοχή των δυνάμεων της “αγοράς” ως λύση στα κοινωνικά προβλήματα μεταμορφωσε τις κυβερνήσεις σε υποκατάστατα των χρηματιστών στους οποίους αναθέτουν δύο απλά καθήκοντα. Να αστυνομεύουν τα συμφέροντα των “δυνάμεων της αγοράς” και, δεύτερον, να προσφέρουν νέες επενδυτικές ευκαιρίες για κατασκευή πολέμων.
Όταν οι χώρες γίνονται κουρέλια και τα έθνη καταντούν ζητιάνοι, τότε οι τραπεζίτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του “ευεργέτη”. Σ’ αυτόν τον κόσμο η ελευθερία αποτελεί πολυτέλεια, ακριβώς όπως προέβλεψαν ο Τόμας Τζέφερσον και ο Άντριου Τζάκσον. Ότι οι τραπεζίτες ήταν πολύ μεγαλύτεροι εχθροί της ελευθερίας από τους στρατούς κατοχής.
Όπως στο Μεσαίωνα, έτσι και σήμερα οι πολίτες στις “προχωρημένες” οικονομίες γεννιούνται χρεωμένοι, ζουν με τον φόβο και πεθαίνουν φτωχοί. Δεν είναι πολύς καιρός που οι ηγέτες είχαν συναίσθηση του δημόσιου συμφέροντος. Τότε η κοινωνική άνοδος ονομαζόταν εκπαίδευση και ήταν το μέσον για την κοινωνική άνοδο. Σήμερα η ανώτατη εκπαίδευση κατάντησε “βιομηχανία” παραγωγής εκείνων που θέλει “η αγορά”".
Δρ. Νικόλαος Σταύρου είναι ομότιμος καθηγητής Διεθνών Υποθέσεων στο Πανεπιστήμιο Howard της Ουάσιγκτον                                               ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: