Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Μέτρα κατά των κομμουνιστών στην Ουγγαρία

E-mail Εκτύπωση PDF

Μοιραστείτε την ανάρτηση

Κάποιοι στην Ευρώπη αρνούνται να ξεχάσουν την κομμουνιστική θηριωδία, που μόνο στην Ελλάδα ο Τύπος θαυμάζει και τιμούν τους αγωνιστές του 1956
Το κυβερνών συντηρητικό κόμμα Fidesz του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, χρησιμοποιώντας την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία, πέρασε νόμο στο νέο Σύνταγμα της χώρας που τίθεται εν ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2012, όπου αναφέρεται ρητά ότι «ως νόμιμος διάδοχός του MSZMP (σ. σ. Ουγγρικό Εργατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα), το MSZP είναι ένοχο για τα εγκλήματα που παλαιού (κομμουνιστικού) καθεστώτος» και budapest_1956υπογραμμίζεται πως αυτό οφείλεται «στους προσωπικούς δεσμούς που διασφάλισαν τη συνέχεια».
Ανάμεσα στα εγκλήματα που χρεώνονται οι πρώην κομμουνιστές και νυν σοσιαλιστές, το κόμμα των οποίων χαρακτηρίζεται «εγκληματικό», είναι η συντριβή της εξέγερσης του 1956 και ο τρόμος που ακολούθησε. Τονίζεται δε ότι οι ηγέτες του «φέρουν ευθύνη που δεν θα εξαφανιστεί ποτέ».
Και δεν έμειναν μόνο στα λόγια: ο νέος νόμος ορίζει ότι οι συντάξεις παλαιών στελεχών του κομμουνιστικού καθεστώτος υπόκεινται σε μειώσεις ή και κατάργηση. Εδώ, η Πολιτεία χορηγεί συντάξεις σε φονιάδες του Δημοκρατικού Στρατού, που πρόδωσαν την πατρίδα και σκότωσαν Έλληνες ή απήγαγαν παιδιά και τα έστελναν στο Παραπέτασμα, έγκλημα που αναγνωρίστηκε ως γενοκτονία από τον ΟΗΕ.
Στο νόμο που υιοθετήθηκε με ευρεία πλειοψηφία, εξιστορούνται τα εγκλήματα των κομμουνιστών: «η καταστολή της νέας ουγγρικής δημοκρατίας στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με σοβιετική υποστήριξη, οι φόνοι πολιτών, η υπερχρέωση του έθνους, η καταναγκαστική εργασία και οι βασανισμοί πολιτών, οι διακρίσεις που υφίσταντο οι πολίτες λόγω της καταγωγής ή των πολιτικών πεποιθήσεών του, ή ακόμη και η κατασκοπεία της ιδιωτικής ζωής τους».                                          πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: