Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη: «Διαχρονική» η ελληνορωσική υποστήριξη στο έργο


O υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης.
Η διαχρονική υποστήριξη της Ελλάδας και της Ρωσίας στο έργο του αγωγού Μπουργκάς � Αλεξανδρούπολη επιβεβαιώθηκε στη σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Βλαντιμίρ Τσχικβισβίλι.
Στο πλαίσιο της συνάντησης αναλύθηκε η ασυνέχεια που εμφανίζεται από την βουλγαρική πλευρά, δεδομένου ότι πριν ένα μόλις μήνα, η τελευταία είχε αποδεχτεί την πληρότητα της Περιβαλλοντικής Μελέτης που είχε υποβάλει η Διεθνής Εταιρία του Αγωγού.
Το ζήτημα αυτό, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΚΑ, είχε συζητηθεί, επίσης, στην πρόσφατη ελληνοβουλγαρική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια, κατά την οποία τα δύο συναρμόδια υπουργεία, «χωρίς καμία άλλη επιφύλαξη από τη βουλγαρική πλευρά», είχαν συμφωνήσει ως προς την διαδικασία με την οποία θα προχωρούσε η ταυτόχρονη δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Κατά τη συνεργασία, έγινε ακόμη ειδική αναφορά στην πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Ρωσίας, κ.κ. Στ. Δήμα και Σεργκέι Λαβρόφ, όπου για άλλη μια φορά τονίστηκε ότι το έργο οποίο αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και για τις δύο πλευρές.

Το θέμα του αγωγού και του τρόπου αντιμετώπισης των τελευταίων εξελίξεων από την πλευρά της Ελλάδας και της Ρωσίας, θα συζητηθεί, κατά προτεραιότητα στη συνάντηση της Μικτής Ελληνορωσικής Επιτροπής Ενέργειας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011, στην Αθήνα.                            ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: