Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Εκτέλεση από το δημοκρατικό Ισλάμ για «μαγεία»…

Μια γυναίκα που είχε καταδικαστεί σε θάνατο με την κατηγορία της μαγείας εκτελέστηκε τη Δευτέρα δια αποκεφαλισμού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας. Η Αμίνα μπεντ Αμπντελχαμίλ Νάσαρ εκτελέστηκε στην επαρχία Τζαούφ, προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζονται οι πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχη η γυναίκα.
Η ισλαμική θρησκεία απαγορεύει κατηγορηματικά τη μαγεία. Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε «βαθιά σοκαριστικό» τον αποκεφαλισμό της Νάσαρ επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να σταματήσουν γρήγορα οι εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία: «Μολονότι αγνοούμε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε η Αμίνα, η κατηγορία της μαγείας χρησιμοποιείται συχνά στη Σαουδική Αραβία για να τιμωρηθούν άνθρωποι που ασκούσαν το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης ή της θρησκείας», δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ, ο διευθυντής της ανθρωπιστικής οργάνωσης για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Ο βιασμός, ο φόνος, η αποστασία, η ένοπλη ληστεία και το εμπόριο ναρκωτικών τιμωρούνται επίσης με θάνατο στη Σαουδική Αραβία                                        .ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: