Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Δεν πιάσαμε πάτο ακόμα; Όχι αλλά κοντεύουμε!


 ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟ

Μάλιστα! Ώστε θέλετε γεωπολιτική ανάλυση πουλάκια μου; Λάθος ξύλο θέλετε και παρά πολύ μάλιστα. Ξύλο πρωί, μεσημέρι και βράδυ και ακόμα περισσότερο! Να δω πότε θα βάλετε μυαλό και θα γίνεται άνθρωποι; Να δω πότε θα ξυπνήσετε; Βαρέθηκα να τα λέω μάλλιασε η γλώσσα μου και εσείς τίποτα, χαμπάρι δεν παίρνεται στον κόσμο σας είσαστε. Μόνο με μετάνοια και συγχώρεση, πίστη και ελπίδα στον Θεό, στον Χριστό, στην Παναγία και στους Αγίους μας θα την γλιτώσουμε. Να δω ποτέ θα μπει μέσα στο μυαλό σας αυτό το πράγμα; Εμένα με ξέρεται ασχολούμαι και σχεδιάζω όπλα και οπλικά συστήματα και όχι μόνο, έχω 280 μελέτες και 20 μελέτες που αφορούν άλλα θέματα. Κάπου, κάπου ασχολούμαι και με θέματα που ενδιαφέρουν τον κόσμο, κάνω και γεωπολιτικές αναλύσεις! Έχω γράψει και για τα κακώς κείμενα της ελληνικής μας οικονομίας μελέτες και αναλύσεις! Για τα πετρέλαια στον ελλαδικό χώρο αλλά και ότι αρχίζουν και τελειώνουν, δηλαδή ότι εξαντλούνται τα κοιτάσματα. Δεν είμαι μελλοντολόγος, ούτε προφήτης, ένας χριστιανός είμαι με ακράδαντη πίστη στον Θεό. Απλώς τα καταφέρνω και συνδυάζω απίστευτα πράγματα μεταξύ τους όπως ειδήσεις από τα BLOG γιατί δεν βλέπω τηλεόραση. Γιατί επηρεάζει τον εγκέφαλο και χαμηλώνει τον δείκτη νοημοσύνης και όχι μόνο, κάνει πολύ κακό. Συνδυάζω και ειδήσεις που της μαθαίνω στα μοναστήρια που πάω κάθε Κυριακή και που συζητάω με τους γέροντες, τα άλλα τα βρίσκει το μυαλό μου! Ένα ανθρωπάκι είμαι και εγώ αλλά με νηστεία και προσευχή και καθαρότητα ψυχής, χωρίς ίχνος κακίας για τον συνάνθρωπο και με συχνή κοινωνία τα καταφέρνω. Τα καταφέρνω με την συχνή προσευχή που κάνω, να βρίσκω αυτά που μας λείπουν για να συμπληρωθεί το παζλ και να μάθουμε τα τεκταινόμενα που θα μας συμβούν. Πολλοί λένε πως με βοηθάει ο υψηλός δείκτης νοημοσύνης που έχω. Τρίχες κατσαρές θα τους απαντήσω. Ναι με βοηθάει να βρω κάτι γρηγορότερα από έναν με συνηθισμένο μυαλό αλλά γιατί δεν με βοήθαγε τόσα χρόνια; Γιατί έβλεπα τηλεόραση που με είχε καταστρέψει άσχετα αν δεν το ήθελα! Για ιατρικούς λόγους μου το επέβαλαν! Μετά συνήθισα και έβλεπα και δεν έφτανε αυτό, δεν ήμουν κοντά στην εκκλησία όπως είμαι τώρα. Να πιστεύω ακράδαντα και να ελπίζω μόνο στον θεό και το ίδιο συνιστώ και σε σας, αλλά ας ξεκινήσουμε.

Μια μικρή ανάδρομη.
Το ότι θα πτωχεύσει η χώρα το λέω και το υποστηρίζω για πολλά χρόνια, είναι καταγραμμένο στο ίντερνετ από το 2008! Όπως είναι καταγεγραμμένο ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη από πετρέλαια, φυσικό αέριο και από πολύτιμα μέταλλα, αυτά τα ξέρω από το 1993! Όπως έχω αναφέρει ότι το peek του πετρελαίου, δηλαδή η μέγιστη παραγωγή του θα είναι το 2025 από μελέτη της SELL και μετά θα αρχίσει να πέφτει. Τότε θα βγάλουν τα δικά μας πετρέλαια για να αντισταθμίσουν την ζήτηση. Ας μην ξεχνάμε ότι τα μόνα ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα είναι στους παγωμένους πόλους, στα Φώκλαντ και στην νοτιανατολική μεσόγειο και κάπου αλλού, δεν θυμάμαι τώρα. Έκαναν την δόκιμη για να βγάλουν πετρέλαιο από τα μεγάλα βάθη στην θάλασσα και απέτυχαν, αυτό έγινε στον κόλπο του Μεξικού. Έτσι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ξεκινήσουν να βγάλουν σιγά και αργά πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την νοτιανατολική μεσόγειο. Για αυτό και φροντίζουν να έχουν της κυβερνήσεις που θα είναι υποχείριο τους, για να μην τους βάζουν εμπόδια και για να τα πάρουν πιο φτηνά. Όσο για εμάς έχουμε πετρέλαιο 3 φορές όσο έχει η Σαουδική Αραβία! Έμαθα για της 5 πετρελαιοφόρες ζώνες για πρώτη φορά το 1993, από ένα περιοδικό που είχαν εκδώσει οι έλληνες μεταλλειολόγοι. Φυσικά εκεί μέσα δεν υπήρχαν οι ζώνες στο Καστελόριζο κλπ, οπότε έχουμε ακόμα περισσότερο. Αλλά ανέφερε και τα κοιτάσματα χρυσού, ουράνιου και όλων των μέταλλων στον ελλαδικό χώρο. Μια ανεκμετάλλευτη πηγή πλούτου που θέλουν να τα δώσουν τσάμπα στους ξένους! Κανένας πολιτικός δεν έκανε κάτι για να τα βγαλουμε τόσα χρόνια, χάσαμε μεγάλες ευκαιρίες που πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Αλλά όλοι λένε πως μας πίεζαν οι ξένοι και εμείς φοβόμαστε να αντιδράσουμε, είναι αλήθεια αυτό; Εν μέρη ναι αλλά είναι και λάθος. Δηλαδή δεν θα μπορούσαμε την περίοδο 1974-1978, τότε που η Τουρκία είχε διαλυθεί στρατιωτικά και δεν μπορούσε να επέμβει. Λόγο του εμπαρκο οπλών που της είχαν κάνει οι αμερικάνοι, γιατί παρέβηκε τα εσκαμμένα και κατέλαβε μεγαλύτερο ποσοστό κυπριακού εδάφους από ότι της είχαν πει! Τότε που το πετρέλαιο είχε υψηλή τιμή εξαιτίας των αράβων και του χαμηλού αριθμού παραγωγής, για να πιέσουν την δύση για το Ισραήλ. Δεν θα μπορούσαμε να παλέψουμε και να βγάλουμε ένα μικρό ποσοστό ακόμα, όπως δηλαδή έκανε η χούντα στον πρίνο; Θα μπορούσαμε να βγάζαμε πετρέλαιο από την Ζάκυνθο, από το κατάκολο, από την ήπειρο κλπ αλλά δεν το κάναμε. Πάντα στην ιστορία αυτού του τόπου υπήρξαν ευκαιρίες αλλά όχι πολιτικοί να της εκμεταλλευτούν, όπως δηλαδή έκανε ο ελευθέριος Βενιζέλος. Ακόμα και στην μικρή Κύπρο βρέθηκε ένας Τάσος Παπαδόπουλος, να σήκωση το ανάστημα του και να την σώσει από το σχέδιο Αναν.

Όσο για τους πολιτικούς μας τη να πει κανείς; Μετά το 1974 τα έκαναν θάλασσα και δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου για τον τόπο. Και επειδή λένε πολλοί πως δεν υπήρχαν λύσεις και πως δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο, θα σας μεταφέρω μερικες στα γρήγορα. Οι πολιτικοί μας σταμάτησαν όλα τα έργα που είχε ξεκινήσει η χούντα: όπως την διπλή γραμμή του σιδηρόδρομου και τους νέους δρόμους. Όπως τον δρόμο Κορίνθου Τριπόλεως, είχε ξεκινήσει η σήραγγα Αρτεμισίου και είχαν τρυπήσει 350 μέτρα μέσα στο βουνό! Έπρεπε να μας δώσει χρήματα η ΕΟΚ για τα προχωρήσουμε αυτά τα έργα, γιατί ένα τω μεταξύ τα τρώγαμε τα λεφτά σε παροχές! Δεν παραλάβαμε το πετροχημικό εργοστάσια που θα μας επέτρεπε να επεξεργαζόμαστε τα προϊόντα που έμεναν από την επεξεργασία του πετρελαίου και θα παράγαμε κυρίως πλαστικό. Δεν το παραλάβαμε γιατί το είχε παραγγείλει η χούντα από την Ρωσία! Δεν κάναμε το 1978 –80-82, τα δυο εργοστάσια επεξεργασίας των θειούχων μεταλλευμάτων που θα έβγαζαν χρυσό, ασημί, νικέλιο κλπ. Αντίθετα προτιμάμε να στέλνουμε τα μεταλλεύματα ανεκμετάλλευτα στο εξωτερικό για να τα καρπώνονται οι ξένοι. Αυτά τα τρία εργοστάσια θα μας έδιναν έσοδα περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο ευρώ κάθε χρόνο. Δηλαδή 40 δισεκατομμύρια ευρώ σε καθαρά ποσά και επειδή αυτά τα λεφτά τα δανειστήκαμε, θα είχαμε παραπάνω από 130 δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερο χρέος! 45 δισεκατομμύρια ευρώ μας στοίχισε η ολυμπιάδα, με τους τόκους πάνω από 70 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν εδώ συνυπολογίσουμε το προηγούμενο πόσον, έχουμε 200 δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερο χρέος! Και δεν μας έφταναν αυτά, δεν ενδιαφερόμαστε και δεν κάναμε της μελέτες για να παρουμε τα λεφτά από τα πακέτα Ντελόρ και ΕΣΠΑ! Χάσαμε παραπάνω από 20 δις ευρώ και άλλα τόσα που δεν τα διεκδικήσαμε. Δηλαδή αναφερόμαστε για απλά πράγματα που δεν έγιναν ποτέ από αυτούς που κυβέρνησαν αυτή την χώρα. Λύσεις υπήρχαν αλλά δεν ήθελαν να της εφαρμόσουν. Τα έχω ξανά πει αυτά ακόμα και οι τούρκοι να ήταν στην θέση μας, δεν θα είχαν αφήσει ούτε ένα ευρώ που να μην το αρπάξουν!

Αλλά ας σοβαρευτούμε ακόμα περισσότερο: γιατί δεν ανοίγουν και δεν έρχονται στο φως, ποίοι εχουν πάει τα λεφτά τους στην Ελβετία; Οι κυρά κατίνα από απέναντι και ο κυρ Τάκης ο γείτονας; Τα έχουν πάει αυτοί που τα έφαγαν από την Ελλάδα και μέσα σε αυτούς είναι και 70 βουλευτές! Ναι δεν διαβάσατε λάθος 70 βουλευτές που ρίχνουν όποια κυβέρνηση τολμήσει να ανοίξει τους λογαριασμούς ή να ζητήσει στοιχεία. Εξάλλου το είπαν οι άνθρωποι, άσχετα αν εγώ το ξερω από παλιά, από άνθρωπο έλληνα που δουλεύει σε ελβετική τράπεζα σε μεγάλο πόστο. Αν αποσύρουν τα χρήματα τους οι έλληνες από της τράπεζες της Ελβετίας θα έρθει η κατάρρευση! Τόσα πολλά είναι, περισσότερα από κάθε άλλη χώρα! Από το παλιά από το σχέδιο Μάρσαλ τους πάνε λεφτά οι έλληνες και τα ακουμπάνε, γιατί εκεί υπαρχει η ανωνυμία και η ασφάλεια. Εξάλλου και με τους γερμανούς αυτό συμφώνησαν! Να δώσουν ένα πόσο κάθε χρόνο από αυτά που έχουν οι δικοί τους εκεί και να συνεχίσει να υπάρχει η ανωνυμία και να μην δώσουν στοιχεία. Ναι όλοι τρώνε λεφτά από παντού αλλά όχι και το χάλι που υπάρχει στην Ελλάδα. Ναι και εκεί τρώνε για την Γερμανία αναφέρομαι, αλλά είναι πρώτα από όλα γερμανοί και κοιτάνε την χώρα τους. Σε καμία χώρα δεν μπορείς να κλέψεις γιατί θα πας φυλακή, εκτός από την Ελλάδα. Εδώ υπάρχει η διαφθορά από τα ανώτερα μέχρι τα κατώτερα κλιμάκια και ατιμωρησία!

Όσο για την πολεμική μας βιομηχανία, τα λέω από το 1993 που ξεκίνησα να χτυπάω της πόρτες τους και καμία δεν άνοιξε! Ούτε ενδιαφέρθηκαν από το υπουργείο εθνικής άμυνας, όχι μόνο για μένα αλλά για κανένα έλληνα που θα βοηθούσε την χώρα και την πολεμική βιομηχανία γενικότερα. Όσο για την καραμέλα ότι δεν υπάρχουν λεφτά και ότι δήθεν δεν μας αφήνουν οι ξένοι. Αν συμβαίνει αυτό, γιατί άφησαν και έφτιαξαν πολεμική βιομηχανία οι τούρκοι που ξεκίνησαν 10 χρόνια μετά από εμάς; Όσο για την κοροϊδία ότι δεν υπάρχουν λεφτά; Ξέρετε πόσα λεφτά πόσα χρήματα δίνει το ΝΑΤΟ κάθε χρόνο αλλά και η ΕΟΚ σε ερευνητικά προγράμματα; Αρκεί να τους πας μελέτες με νέα προϊόντα ή κάτι διαφορετικό από αυτά που υπάρχουν. Φυσικά σε συνεργασία με ΑΕΙ και με της πολεμικές βιομηχανίες και όχι μόνος σου. Έχουμε χάσει παραπάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ για να κάναμε έρευνα στην χώρα μας! Τους λες εγώ έχω της μελέτες, μια μικρή βοήθεια θέλω να της παρουσιάσουμε με την βοήθεια ειδικών προγραμμάτων υπολογιστών που μόνο εσείς έχετε και θα παρουμε τα λεφτά για να αναπτύξουμε το προϊών. Ή τους λες το άλλο: αφού οι σχεδιαστές σας κάθονται και δεν έχουν δουλειά να κάνουν, γιατί να μην συνεργαστούν μαζί μου; Ότι απάντηση δώσανε σε εσάς δώσανε και σε μένα τόσα χρόνια! Για αυτό δεν πάει η Ελλάδα μπροστά, γιατί δεν θέλουνε να δουλέψουνε. Αρπάξανε την θέση στο δημόσιο και τώρα πρέπει να κάθονται και να τους ταΐζει δυστυχώς και έτσι την πληρώνουν αυτοί που δουλεύουν και αγωνίζονται και θέλουν να πάει αυτή η χώρα μπροστά!
Αλλά πως αναπτύξανε πολεμική βιομηχανία οι τούρκοι; Με έναν απλό τρόπο: έκαναν αλλεπάλληλους διαγωνισμούς για το ίδιο προϊών και όχι απειθείας αναθέσεις, όπως έκαναν οι ξύπνιοι δικοί μας. Έτσι έκαναν 3 έως 5 διαγωνισμούς για το ίδιο προϊών και σε κάθε νέο διαγωνισμό ανέβαιναν τα ανταλλάγματα. Δηλαδή ανέβαινε το πόσον της μίζας, αλλά ανέβαινε και το ποσοστό κατασκευής του προϊόντος στην χώρα τους. Έτσι και πιο πολλές μίζες πήραν από τους δικούς ξύπνιους και προχώρησαν την πολεμική τους βιομηχανία και δεν την κατέστρεψαν, όπως εδώ στην Ελλάδα! Δηλαδή και πιο πολλά έβαλαν στης τσέπες τους και βοήθησαν και την χώρα τους! Είναι πραγματικά να τραβάς τα μαλλιά σου, με αυτά που συμβαίνουν σε αυτή την χώρα. Η χώρα της ουτοπίας, του ποτού, του φραπέ και του καθισιού!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: