Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η ολέθρια κατασπατάληση του χρόνου από τον Δ. Χριστόφια


| Εκτύπωση  Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας επιμένει να παίζει ενσυνείδητα επικίνδυνα σε βάρος της επιβίωσης και της οικονομίας του τόπου. Εμφανώς δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία και την αξία του χρόνου στην πολιτική. Μια μέρα, στην πολιτική, είναι πάρα πολύς χρόνος. Πόσω μάλλον εβδομάδες, μήνες και χρόνια. Ένας ηγέτης που υποτιμά τον χρόνο, είναι ένας επιπόλαιος ηγέτης.
Οι Αγγλοσάξονες αναφέρονται στο timing, δηλαδή στην κατάλληλη ώρα που μια απόφαση πρέπει να ληφθεί, όχι πριν, όχι μετά, επειδή οι συγκυρίες και οι εξελίξεις την επιβάλλουν. Αν ληφθεί σε λάθος χρόνο, τότε συνήθως είναι καταστροφική. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν έχει πλέον συνείδηση ούτε του χρόνου ούτε, φυσικά, του ολέθρου τον οποίο, αυτός και η πολιτική του, προκάλεσαν στον τόπο. Αν καταλάβαινε τη σημασία και την αξία του χρόνου στην έγκαιρη λήψη ορθών πολιτικών αποφάσεων, διαφορετικά θα ενεργούσε. Και δεν θα μας έριχνε τόσο ανεύθυνα ούτε στον Μηχανισμό Στήριξης ούτε στην Τρόικα.

Ο Δ. Χριστόφιας ενσυνείδητα κατασπατάλησε τον χρόνο, επιδιδόμενος σε ολέθρια κομματικά και ιδεολογικά παιγνίδια. Δεν φαίνεται να κατανοεί σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο τόπος και η οικονομία. Ασκείται σε… ηρωικές δηλώσεις για διαδηλώσεις εναντίον της Τρόικας, που εκείνος προσκάλεσε. Βρίζει ως «κλεφταράδες της υφηλίου» εκείνους από τους οποίους ζητά κατεπειγόντως βοήθεια. Κάνει τον αριστερό μάγκα για να διασφαλίσει την ΑΤΑ του και τον 13ο του, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και των ΑΚΕΛικών δεν ξέρει τι είναι ΑΤΑ και τι είναι 13ος.
Τώρα, ο Πρόεδρος λέγει ότι ο χρόνος δεν είναι τόσο σημαντικός όσο το περιεχόμενο του μνημονίου, «αφού θα καθορίσει το μέλλον του τόπου και του λαού για τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε, ο παράγοντας χρόνος δεν εξαρτάται τόσο από εμάς, αφού η Τρόικα συνεχίζει τη μελέτη και έρευνα διαφόρων στοιχείων». Πρόκειται για την πιο ανυπόφορη και την πιο βάναυση υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών.
Ποιος ενσυνείδητα καθυστερούσε για μήνες να απαντήσει στις θέσεις της Τρόικας, που κατατέθηκαν στο τέλος του περ. Ιουλίου; Ο Δ. Χριστόφιας. Και ποιος είχε δώσει εντολή στους τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών να μην ασχοληθούν με αυτές; Ο Πρόεδρος. Ποιος «εσιάσιαρεν», δήθεν, να υπογράψει το μνημόνιο, που βδελύσσεται;
Ο Δ. Χριστόφιας. Ενώ, λοιπόν, ο Πρόεδρος κατασπατάλησε ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ πάνω από τρεις μήνες με παιγνίδια με το ρωσικό δάνειο, τώρα που ξεπεράσαμε το παρά πέντε και κάθε ώρα που περνά σφίγγει περισσότερο τη μέγγενη στον λαιμό μας, μας κάνει διάλεξη περί του περιεχομένου του μνημονίου, υποτιμώντας κατά τρόπον πρωτοφανή και ανεύθυνο την παρέλευση του χρόνου.
Θα διαφωνήσουμε έντονα με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, που υποστηρίζει ότι δεν είναι η ώρα τώρα γι' απόδοση ευθυνών. Αντίθετα, τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν βαρύτατες ευθύνες στον Δ. Χριστόφια, για την ενσυνείδητα άκαρπη παρέλευση του χρόνου που, ως φοβερός βραχνάς, δυναστεύει την οικονομία και τους πολίτες.
Εδώ και πέντε χρόνια όλοι, πλην ΑΚΕΛ, παρακαλούσαν κυριολεκτικά τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση να πάρουν μέτρα έγκαιρα. Αυτοί άφησαν τον χρόνο να διαρρέει, παίζοντας κομματικά και ιδεολογικά παιγνίδια σε βάρος της επιβίωσης και της οικονομίας του τόπου.
Τώρα που πνιγόμαστε από τα χρέη, την αβεβαιότητα, την κατάρρευση της οικονομίας και εμφανίζεται απαισία η πτώχευση, ο Δ. Χριστόφιας επιμένει μόνο στο περιεχόμενο του μνημονίου που, όμως, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον χρόνο. Επιβεβαιώνει ξανά ότι δεν θέλει να υπογράψει το μνημόνιο.
Και ο τόπος; Ο ίδιος, με το παχυλό εφάπαξ του και το ΑΚΕΛ με τα εκατομμύριά του να είναι καλά και… «δεν χάθηκε ο κόσμος», αν η Κύπρος καταστραφεί.                                                            ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: