Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

«Κλεφταράδες της υφηλίου», ο Πρόεδρος Χριστόφιας σάς καλωσορίζει!


| Εκτύπωση  Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Να το ξαναπούμε: Οι αρετές που πρέπει να διακρίνουν έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι η εκφορά σοβαρού και υπεύθυνου λόγου, η αξιοπιστία, ο πολιτικός ρεαλισμός, η εύτολμη ανάληψη κόστους και το όραμά του για τον τόπο. Ο Πρόεδρος δεν ανήκει στο κόμμα του αλλ’ εκφράζει και εκπροσωπεί όλους τους πολίτες.
Είναι η προβολή της εικόνας της Κύπρου προς τους ξένους. Τα σοβαρά κράτη, πέραν της στρατιωτικής και οικονομικής ισχύος τους, μεριμνούν ολοένα και περισσότερο για την απόκτηση της λεγόμενης «soft power» (μαλακής δύναμης). Είναι η προβολή της ωραίας και ελκυστικής εικόνας τους προς τρίτους, σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Γιατί; Διότι εκτιμούν -σωστά- ότι οι τρίτοι δεν θα σεβαστούν τη χώρα τους μόνο για τη στρατιωτική ισχύ τους αλλά και για τα άλλα επιτεύγματά της στους διάφορους τομείς: Πολιτισμός, τεχνολογία, έρευνα, παιδεία, ιατρική, επιστήμη, διακρατικές και διεθνείς σχέσεις, κτλ.

Αυτά, δυστυχώς, ο Πρόεδρος Χριστόφιας τα αγνοεί και ενεργεί ως εάν η Κύπρος να είναι… υπερδύναμη κι εκείνος ως εάν να είναι στο ίδιο επίπεδο, π.χ. με τον Ομπάμα, την Μέρκελ ή και τον Πούτιν. Με αφορμή την οικονομική κρίση, για την οποία οι ευθύνες Χριστόφια, ΑΚΕΛ, Σταυράκη και τραπεζιτών είναι βαρύτατες και ασήκωτες, και για τις οποίες κάποια στιγμή θα κληθούν να λογοδοτήσουν, ο Πρόεδρος εξετράπη σε δηλώσεις και ενέργειες που απάδουν προς το υψηλό λειτούργημά του. Είναι γνωστή και καταγράφηκε η δήλωσή του για τους «κλεφταράδες της υφηλίου», που πίνουν το αίμα των λαών και καταστρέφουν κράτη. Ποιοι είναι αυτοί οι «κλεφταράδες»;
Είναι η Τρόικα, που ο Δ. Χριστόφιας εναγωνίως προσκάλεσε το περ. καλοκαίρι να μας βοηθήσει να βγούμε από το οικονομικό βάραθρο, όπου μας έριξε η ενσυνείδητα ανεύθυνη και ολέθρια πολιτική του. Ποιοι αποτελούν την Τρόικα; Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτοί είναι, κατά τον Πρόεδρο, οι «κλεφταράδες της υφηλίου», από τους οποίους περιμένουμε να μας δανείσουν τα δισεκατομμύρια που χρειαζόμαστε για να ορθοποδήσουμε.
Τι έκανε ο Δ. Χριστόφιας; Τη μια δήλωνε στους δημόσιους υπαλλήλους ότι όσο αυτός είναι Πρόεδρος δεν πρόκειται να υπογράψει μνημόνιο που θα επηρεάζει τα ωφελήματα και τις απολαβές τους. Την άλλη, διαβεβαίωνε τις συντεχνίες ότι θα κατεβεί μαζί τους στους δρόμους για να διαδηλώσει. Και πρόσφατα διερωτήθηκε με επιτηδευμένη έκπληξη «πού φτάσαμε», να διαβουλευόμαστε με την Τρόικα.
Δηλ. όχι μόνο με τους «κλεφταράδες» αλλά περίπου με τους… σατανάδες. Αυτά δεν είναι ενδεικτικά υπεύθυνου και σοβαρού ηγέτη. Είναι αποδεικτικά μιας στρεβλής και ιδεολογικά αγκυλωμένης αντίληψης της πολιτικής και των ενεργειών, που ο Πρόεδρος εκδηλώνει. Θα ήταν πιο σωστός και γνήσιος εκφραστής της αριστερής μαγκιάς αν διαμηνούσε στους «κλεφταράδες» ότι δεν τους έχουμε ανάγκη και να πάνε από εκεί που ήρθαν. Δεν το έκανε αλλά ταυτόχρονα επιδόθηκε σε χαρακτηρισμούς και άλλες τραγικές αστειότητες.
Τώρα; Τώρα η Τρόικα είναι εδώ! Όπως ο Δ. Χριστόφιας δήλωσε τις προάλλες, στις Βρυξέλλες, είναι έτοιμος να υπογράψει το μνημόνιο, ναι, αυτό που απέρριπτε με οργή! Οι εταίροι μας είναι έξαλλοι με τις κωμικές παλινωδίες της Λευκωσίας. Εδώ και μήνες τής υπέβαλλαν να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις αλλ’ ακόμα προχθές το ΑΚΕΛ έστελνε «στεντόρειο μήνυμα» στο Βερολίνο και κουνούσε απειλητικά το… δακτυλάκι του.
Οι όροι, που θα μας επιβάλει η Τρόικα, θα είναι ευθεία συνάρτηση και της ενσυνείδητης, ολέθριας καθυστέρησης, που επέδειξαν Κυβέρνηση-ΑΚΕΛ. Γιατί, όμως, οι πολίτες να πληρώσουν τις καταστροφικές ξερομαγκιές τους;                                                                                     ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: