Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


του Ανδρέα Λουκά
H εμμονή του ΑΚΕΛ και λοιπών για να δεσμευτεί η Κυπριακή Δημοκρατία με τη Shell δεν είναι τυχαία. Η εν λόγω αγγλική εταιρεία είναι από χρόνια συνεταίρος της τουρκικής κρατικής εταιρείας TRAO. Eδώ και δυο μήνες προχώρησαν σε συμφωνία με τον Λίβανο για έρευνες στην ΑΟΖ του Λιβάνου και ανατολικά της Κύπρου, στην δήθεν ΑΟΖ του ψευδοκράτους. Εάν η Τουρκία υλοποιήσει την απειλή της για να προχωρήσει σε γεώτρηση στη ΑΟΖ της Κύπρου, θα το πράξει μαζί με τη Shell. Οι υποψήφιοι πρόεδροι Αναστασιάδης και Μαλάς, διαλαλούν ότι τα κοιτάσματα ανήκουν και στους Τουρκοκύπριους. [160000 Τ/κ ΚΑΙ 270000 έποικοι].


Γιατί; Διότι έχουν δεσμευτεί στον Αλεξάντερ Ντάουνερ ότι τα κοιτάσματα αποτελούν την προίκα της Ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο που σκόπιμα επιβραδύνουν τις διαδικασίες εξόρυξης και θέτουν ορόσημο το 2017, που όπως εκτιμούν δεν θα υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία, και θα επέλθει λύση διζονικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, και τότε θα υπάρχει η Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία.
Η θυσία των δεκατριών ηρώων του Μαρί, τελικά δεν πήγε χαμένη. Η αγανάκτηση του λαού υποχρέωσε τον Χριστόφια να αθετήσει τη προφορική δέσμευση που έδωσε στον Μπαν Κι Μουν ότι θα παγώσει τις ενέργειες για εξόρυξη κοιτασμάτων μέχρι τη υπογραφή της λύσης, και γι’ αυτό ο δεύτερος γύρος αδειοδότησης που ήταν προγραμματισμένος από τον αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο το 2008, έγινε το 2011, ακριβώς μετά το Μαρί.
Τόσο ο Αναστασιάδης όσο και ο Μαλάς, αποφεύγουν να σχολιάσουν την δέσμευση του τρίτου υποψήγιου Γιώργου Λιλλήκα για άμεση υποθήκευση μέρους των κοιτασμάτων, για να εξέλθουμε από την οικονομική κρίση και να αποφύγουμε την τρόικα. Φαίνεται ότι στόχος ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ είναι η συνειδητή οικονομική κατάρρευση της Κύπρου, για να οδηγηθούμε σε λύση διζονικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Και τότε, πράγματι τα κοιτάσματα θα μετατραπούν σε προικιά της λύσης..                                                                                                                               ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: