Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ο ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΔ "Αυτές είναι οι περικοπές σε μισθούς, όπλα, υποδομή"






Κλείσιμο 55 στρατοπέδων, 15 Κέντρων Νεοσυλλέκτων, απόσυρση 47 αεροσκαφών κρούσης Α-7, 11 πλοίων του ΠΝ, μείωση κατά 30% του αριθμού των εισακτέων στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές, μείωση κατά 10% του αριθμού των Ανωτέρων και Ανωτάτων Αξιωματικών είναι ο φρόςος αίματος που θα πληρώσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο νέο Μνημόνιο, βάσει της ενημέρωσης που έκανε σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος. Ο οποίος επίσης τόνισε ότι μεσοσταθμικά οι μειώσεις στους μισθούς των στελεχών θα είναι 7% και στους χαμηλούς βαθμούς "αμελητέες." Τόνισε μάλιστα ότι η τρόϊκα δέχθηκε τα περισσότερα "ισοδύναμα μέτρα".
Πάντως δεν αναφέρθηκε στα RF-4 που αποσύρονται (ή δεν αποσύρονται τελικά;), ενώ αύξησε τον αριθμό των πλοίων. Πέρα από τις δύο φρεγάτες και τέσσερα άλλα μικρότερα, υπάρχουν κι άλλα;
Αναφερόμενος στις δημόσιες τοποθετήσεις του, τόσο στην Υπουργική  Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όσο και στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής  Ένωσης στη Λευκωσία της Κύπρου, τόνισε μεταξύ των άλλων, ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται η Ελλάδα μόνο ως μια χώρα που έχει δημοσιονομικά και οικονομικά προβλήματα. Μια από τις βασικές συνιστώσες της διαχρονικής ταυτότητας της χώρας μας, είπε, είναι ότι αποτελεί χώρα-κλειδί στο παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας και ιδιαιτέρως στο σύστημα ασφαλείας των δυτικών συμφερόντων.
Αυτήν τη σπουδαία γεωστρατηγική και γεωπολιτική μας θέση πρέπει να τη διαπραγματευόμαστε πολύ δυνατά.
Σε άλλα σημεία των δηλώσεων του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο ΥΕΘΑ ανέφερε, ότι μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τις επίσημες επισκέψεις του σε χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος, είναι και το θέμα της ΑΟΖ. Για τις σχέσεις με το Ισραήλ τόνισε, ότι εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας και σε καμία περίπτωση δεν ανατρέπουν τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με τους αραβικούς λαούς. Σε επίρρωση τούτου αναφέρθηκε διεξοδικά στα αποτελέσματα της επισκέψεώς του στην Αίγυπτο και της συνάντησής με τον υπουργό Άμυνας της χώρας αυτής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: