Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Τα βαλιτσάκια – κοριοί είναι από χρυσάφι!




Δεκαπλασιασμός τιμών αγοράς με πλαστογραφίες


Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Σε ποια χώρα τα δύο βαλιτσάκια – σούπερ κοριοί που χρησιμοποιούν η ΕΥΠ και η ΕΛΑΣ για να παρακολουθούν τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, αγοράζονται από γερμανική εταιρεία βάσει τιμολογίου με 798.000 ευρώ και ο Έλληνας εισαγωγέας τους τα πουλάει στο ελληνικό δημόσιο έναντι 8.075.979,80 ευρώ τα οποία πληρώνονται με επιταγές της Τράπεζας της Ελλάδας;


Σε ποια χώρα γίνεται τον Απρίλιο (15/04/2013) από το υπουργείο Δικαιοσύνης επίσημη αναφορά προς τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος που αποκαλύπτει τους παραβάτες των εικονικών τιμολογίων και υπερκοστολογήσεων στο Δημόσιο – που μόνο για το διάστημα 2009 – 2012 έφτασαν τα 5 δισ. ευρώ – και 3 μήνες αργότερα (24/07/2013) το υπουργείο Οικονομικών καταθέτει φορολογικό νομοσχέδιο που επιβραβεύει τους κλέφτες μειώνοντας αναδρομικά τα πρόστιμα κατά 50%;

Όλα αυτά τα απίστευτα και εξοργιστικά, αλλά άκρως αληθινά, συμβαίνουν στη χώρα του «πάρτα όλα», στη χώρα του «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξουμε», στη χώρα του «λεφτά υπάρχουν» (όχι μόνο στη φαντασία του Γ. Παπανδρέου αλλά και στις τσέπες των επιτήδειων).

Στις 10 Ιουλίου 2013 έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ένας επτασφράγιστος φάκελος από τον ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Σούρλα, στον οποίο υπήρχαν αποκαλυπτικά στοιχεία για τα πλαστά , εικονικά και υπερκοστολογημένα τιμολόγια που έχουν ζημιώσει με πολλά δισ. ευρώ τα κρατικά ταμεία.

Σύμφωνα με αυτά, κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ στο διάστημα 2009 – 2012 διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα για τις οικονομικές σχέσεις επιχειρήσεων – ελληνικού δημοσίου:
Αριθμός εκδοτών πλαστών και εικονικών τιμολογίων: 4.103
Αριθμός πλαστών και εικονικών τιμολογίων: 503.200
Αξία πλαστών και εικονικών τιμολογίων: Άνω των 5 δις ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό προέκυψε από τους ελέγχους μόνο του 20% των περιπτώσεων που ερευνούνται.

                                                                                                                      ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: