Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Wikileaks για το 1974 - Η μεταπολίτευση, η μεγάλη προδοσία και η 24η Ιουλίου του 2013



Wikileaks για το 1974 - Η μεταπολίτευση, η μεγάλη προδοσία και η 24η Ιουλίου του 2013
ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ… ΕΦΤΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΗΝΕΙΑ
άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ" που κυκλοφορεί
Μέχρι πριν λίγα χρόνια στις λαμπρές δεξιώσεις που γινόντουσαν στο προεδρικό μέγαρο, για την ημέρα της δημοκρατίας, ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους ήταν και ο Ναύαρχος Αραπάκης…
Αυτήν την χρονιά στις 24 Ιουλίου μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το πολιτικό κατεστημένο. Ένα πολιτικό Κίνημα επιτέλους βρέθηκε να αμφισβητήσει το μεγάλο τους ψέμα που στοίχειωσε μια ολόκληρη γενιά. Σφοδρές οι επιθέσεις των κομμάτων και των συναφών με αυτά ΜΜΕ για το… «θράσος» της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, να αμφισβητήσει τον μύθο τους!
Ως γνωστόν, ανάμεσα σε αυτά τα οποία έχουν γραφεί για την μεγάλη προδοσία εκείνων των τραγικών ημερών του 1974 και το γεγονός ότι δόθηκε διαταγή στα δύο υποβρύχια που είχαν ξεκινήσει για να πάνε στην Κυρήνεια, να βυθίσουν τον τουρκικό στόλο, να γυρίσουν πίσω.
Πριν λίγες ημέρες, τα Wikileaks έφεραν στην επιφάνεια τα παρακάτω: WIKILEAKS – 1974: Τηλεγραφήματα CIA για Αραπάκη:
ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ CIA: ΓΕΝΕΥΗ: "Ο Αρχηγός της Ελληνικού Ναυτικού Αραπάκης είπε στην CHJUSMAGG στις 27η Ιουλίου σε κοινωνική συγκέντρωση ότι  το προηγούμενο καθεστώς ήθελε να κηρύξει πόλεμο στην Τουρκία. Τόνισε ότι αντιστάθηκε σθεναρά σε μια τέτοια προοπτική".
ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ CIA: TASCA: "Η Ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 7 Ιανουαρίου τον διορισμό του Αντιναυάρχου Κωνσταντίνου Eγκολφόπουλου ως επικεφαλής του Ναυτικού… Διαδέχεται τον Αντιναύαρχο Αραπάκη. Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Αβέρωφ βράβευσε τον Αραπάκη…»".
ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ CIA: ΑΘΗΝΑ Εμπιστευτικό, Σελίδα 2 00155  081658Z: "Ο Αραπάκης σε τελετή αλλαγής διοίκησης παρατήρησε ότι το ελληνικό Ναυτικό δεν ήξερε τίποτα για το σχέδιο ανατροπής του Προέδρου Μακαρίου στις 15 Ιουλίου και ο ίδιος προσωπικά αντιτάχθηκε στην πιθανότητα άμεσης έναρξης εχθροπραξιών με την Τουρκία. Πρόσθεσε ότι ο ελληνικός στόλος υπό την καθοδήγησή του ποτέ δεν θα έβγαινε εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων κατά την κρίση του Ιουλίου στην Κύπρο και κανένα ελληνικό υποβρύχιο που βρισκόταν στην περιοχή της Κύπρου κατά την κρίση δεν επρόκειτο να αναλάβει δράση κατά των τουρκικών πλοίων.»
Έτσι, λοιπόν, έγινε τότε. Τα υποβρύχια δεν πήγαν ποτέ στην Κυρήνεια. Δεν βύθισαν ποτέ τον τουρκικό στόλο που μετέφερε συνεχώς στρατεύματα του Αττίλα και έτσι οι Τούρκοι κατέλαβαν το 40% της Κύπρου μας και ο Ναύαρχος Αραπάκης, πρωταγωνιστής σε αυτή την πράξη, είχε βραβευθεί γι’ αυτήν από τον τότε υπουργό Αβέρωφ και κόμπαζε γιατί… κανένα ελληνικό υποβρύχιο δεν ανέλαβε δράση κατά των τουρκικών πλοίων!
Έτσι κτίστηκε η «δημοκρατία» τους! Ας την χαίρονται… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: