Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

7.000 χρόνια, υπάρχουμε και δημιουργούμε στο ίδιο τόπο!Δεν χρειαστήκαμε “εκπολιτιστές”…


…Διότι κατοικούμε αυτήν την χώρα, χωρίς ούτε να εκδιώξουμε άλλους εξ αυτής ούτε να την καταλάβουμε έρημο ούτε να εγκατασταθούμε σε αυτήν ως ανάμεικτος ομάδα από διάφορα ανόμοια φύλα, απεναντίας είναι τόσον ευγενές και γνήσιο το γένος μας, ώστε τη χώρα, στην οποίαν είδαμε το πρώτο φως, εξακολουθούμε συνεχώς να κατοικούμε, διότι είμεθα αυτόχθονες..(Ισοκράτης, «Πανηγυρικός», 24 -25)
Η πύλη του Άδη και ο μοναδικός στην Ευρώπη οικισμός 7.000 ετών
Με θέα σε έναν ήσυχο ελληνικό όρμο μακριά από τη Αθήνα, η Σπηλιά της Αλεπότρυπας περιέχει λείψανα από οικισμό Λίθινης Εποχής, τάφους, μια λίμνη και μια αμφιθεατρική αίθουσα στην οποία έχουν πραγματοποιηθεί απίστευτες τελετές που έλαβαν χώρα πριν, τουλάχιστον, 5.000 χρόνια.
Όλα αυτά ήταν σφραγισμένα από τον κόσμο μέχρι τους σύγχρονους καιρούς και οι επιστήμονες μόλις τώρα αναφέρουν αυτά τα οποία παρέμειναν εκεί μέσα.

«Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας νεολιθικός οικισμός σε όλην την Ευρώπη, όπως αυτός εδώ- με τόσες πολλές ταφές», λέει η αρχαιολόγος Αναστασία Παπαθανασίου από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, διευθύντρια της Ομάδας Έργου του σπηλαίου του Δυρού. Η ομάδα έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής περίπου 160 ταφές στο εσωτερικό του σπηλαίου και χρονολογούνται από 7.000 έως 5200 χρόνια πριν, όταν άρχισε να εξαπλώνεται η γεωργία στην Ευρώπη.
Στο εσωτερικό, το σπήλαιο καλύπτεται από ένα λιπαρό στρώμα στάχτης που προκλήθηκε από τις τελετουργικές πυρκαγιές
που πραγματοποιήθηκαν στους τάφους που υπάρχουν εκεί.
«Η διατήρησή τους είναι εξαιρετική», λέει η Παπαθανασίου. Από τα διατηρημένα πράγματα διαπιστώνεται ότι οι αγρότες της Λίθινης Εποχής είχαν μια βαρύτητα στη βρώση του κριθαριού και του σίτου με λίγο κρέας ή ψάρι. Οι αναλύσεις των θαμμένων σκελετών δείχνουν ανθρώπους που δεν διαφέρουν πολύ από τους σημερινούς ανθρώπους της Μεσογείου – σχεδόν στο ύψος των σημερινών Ελλήνων- αν και είναι ελαφρώς αναιμικοί λόγω της έλλειψης του κρέατος στη διατροφή τους».
Περίπου το 31 τοις εκατό των θαμμένων κρανίων εμφανίζουν μία κληρονομική γραμμή, όπου οι πλάκες των οστών συναντιούνται πάνω από το μέτωπο, που δείχνουν συγγένεια, λέει η Παπαθανασίου και θα προσθέσει ότι τα κρανία, επίσης, έχουν πολλά σημεία από επουλωμένα χτυπήματα και κοψίματα. «Πάλεψαν πολύ».
«Ζούσαν σε ένα χωριό έξω από τη σπηλιά», λέει ο Mike Galaty του Millspas College στο Τζάκσον του Μισσισιπή (ΗΠΑ), με τον συνδιευθύνοντα του ερευνητικού έργου, William Parkinson του Field Museum του Σικάγο. «Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς γινόταν στη διάρκεια του τελετουργικού, αλλά φαίνεται ότι θυσίαζαν ζώα, έσπαγαν αγγεία και άλλα κεραμικά και δημιουργούσαν μεγάλες φωτιές στο εσωτερικό της σπηλιάς».
Ο Έλληνας αρχαιολόγος Γιώργος Παπαθανασίου, ο οποίος ήταν επικεφαλής των ανασκαφών στην τοποθεσία από την αρχή που έγινε τη δεκαετία του 1970, πιθανολογεί ότι η αρχαία ελληνική έννοια του Άδη, μία ζοφερή και ομιχλώδης κατοικία των νεκρών- μπορεί να έχει τις ρίζες της στις τελετουργίες που λάβαιναν χώρα στο σπήλαιο.

Η πρώτη εκ νέου ανακάλυψη του σπηλαίου έγινε από εντόπιους το 1958 και οι Έλληνες αξιωματούχοι του τουρισμού την είδαν ως τουριστική έλξη. Όταν οι αρχαιολόγοι συνειδητοποίησαν τι κρυβόταν εκεί, έκαναν προσπάθειες να μην ποδοπατηθεί ο χώρος από τους τουρίστες. Κατά τα επόμενα χρόνια το σπήλαιο του Δυρού θα χαρτογραφηθεί σε όλη την έκτασή του καθώς και ο χώρος του οικισμού της Λίθινης Εποχής, γύρω από τον κόλπο.

USA Today
Πηγή:© mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος                                                                 
ΕΔΩ

Η ηρωϊκή Γαλλίδα βουλευτής: Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ… ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ!

Η ηρωΐδα Valerie Boyer, παρά τις απειλές που δέχεται η ίδια και η οικογένεια της, τόλμησε.

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Νέο σοκ στην Τουρκία από την γνωστή Γαλλίδα βουλευτίνα της Μασσαλίας, Valerie Boyer, η οποία πρόσφατα είχε πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση από το γαλλικό κοινοβούλιο της αρμενικής γενοκτονίας. Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, η Valerie Boyer σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, (που έχει επανέλθει στην επικαιρότητα με γερμανική πρωτοβουλία), ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκιά δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, αλλά η Κωνσταντινούπολη και όχι η Ιστανμπούλ και εδώ οι Τούρκοι έγιναν… Τούρκοι, ανήκει στην Ευρώπη.

Η θαρραλέα βουλευτίνα του γαλλικού κοινοβουλίου, χωρίς κανένα δισταγμό, καταδίκασε για άλλη μια φορά την Τουρκία σαν μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εκείνο όμως που εξόργισε πραγματικά τους Τούρκους, ήταν οι δηλώσεις της ότι δεν μπορεί μια χώρα που βαρύνεται για τα εγκλήματα της αρμενικής γενοκτονίας, αλλά και της εισβολής στην Κύπρο το 1974, να διεκδικεί μια θέση στην Ευρώπη. Για όλα αυτά, όπως τόνισε η Valerie Boyer, θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της εισδοχής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα συνεχίσει και τις προσπάθειες της για να αναγνωριστούν τα μεγάλα εγκλήματα της Τουρκίας στις γενοκτονίες των αρχών του εικοστού αιώνα.

Turkiko dimosievma

Η Valerie Boyer αποκάλυψε ότι για όλο αυτόν τον αγώνα της έχει δεχτεί και αυτή και η οικογένεια της απειλές κατά της ζωής της, ενώ συχνά δέχεται μηνύματα στα τουρκικά που την απειλούν με φρικτές τιμωρίες για τον αγώνα της υπέρ της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας. Παρ’ όλα αυτά, η θαρραλέα Γαλλίδα δήλωσε πως δεν την φοβίζουν όλες αυτές οι απειλές αλλά αντίθετα την πεισμώνουν για να συνεχίσει τον αγώνα της. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θέλει να πάει στην Τουρκία για να ακούσει και την άλλη άποψη, απάντησε ότι έχει πάει στο παρελθόν στην Τουρκία αλλά τώρα δεν έχει καμία τέτοια επιθυμία καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να πάει σε μια χώρα από όπου έχουν εξαπολυθεί απειλές κατά της ζωής της και κατά της ζωής των μελών της οικογένεια της.

Η θαρραλέα αυτή γαλλίδα βουλευτής, που βάζει τα «γυαλιά» σε πολλούς Έλληνες συναδέλφους της που φοβούνται ακόμα και τη σκιά τους μην τυχόν και ενοχλήσουν την Τουρκία, έχει αρχίσει και μια νέα εκστρατεία κατά της χορήγησης της γαλλικής υπηκοότητας σε Τούρκους μετανάστες που ζουν στην Γαλλία. Όπως ανέφερε, αυτό θα είναι ένα επικίνδυνο βήμα για την αλλοίωση της σύνθεσης της γαλλικής κοινωνίας, ενώ κατηγόρησε του Τούρκους της Γαλλίας ότι συμπεριφέρονται όχι σαν να θέλουν να αφομοιωθούν στην χώρα που τώρα ζουν και δουλεύουν, αλλά σαν να θέλουν να επιβάλλουν αυτοί τα δικά τους πολιτιστικά και θρησκευτικά πρότυπα στην χώρα που τους φιλοξενεί, (τι μας θυμίζει αυτό ;) .

Ας πάρουν μερικά μαθήματα οι δικοί μας βου(ο)λευτές από την Valerie Boyer, που δεν διστάζει να αναφέρει Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ, αδιαφορώντας ακόμα και για τις τουρκικές απειλές κατά της ίδιας της ζωής της.

olympia                                                                                                                                                                               ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ          ΕΔΩ

Ένα μάθημα ελληνικής μυθολογίας, η πολιτική μυθολογία και το παιδομάζωμα του '46-'49


Aπάντηση σε όσους υποστήριξαν ότι "κάνει πολιτική κατήχηση σε μικρά παιδιά" δίνει ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή με ένα κείμενο που έχει τίτλο “Πώς ένα μάθημα Ελληνικής Μυθολογίας έδωσε τροφή για ύβρεις στα ΜΜΕ του ανθελληνικού συστήματος”.
Ας δούμε την απάντηση και ας σημειώσουμε ότι τα παιδιά δεν συγκεντρώθηκαν εν είδη "παιδομαζώματος", μια μεταχείριση που επιφύλασσε κάποτε (1946-1949) μια συγκεριμένη πολιτική παράταξη στην Ελλάδα αρπάζοντας βίαια τα παιδιά από τις αγκαλιές των μανάδων τους και στέλνοντάς το στις κομμουνιστικές χώρες ή στα στρατόπεδα των ανταρτών. Δεκάδες χιλιάδες παιδιά χάθηκαν τότε και αναζητούντο μέχρι και στην δεκαετία του '80 από τον Ερυθρό Σταυρό.
Αυτά τα μαθήματα έπρεπε να τα είχε θεσπίσει το ίδιο κράτος για να μάθουν τα Ελληνόπουλα κάτι παραπάνω από τα γελοία κείμενα που χαρακτηρίζονται ως "Ελληνική Ιστορία" και διδάσκονται στα σχολεία. Από την στιγμή που αφήνουν τέτοια κενά, κάποιοι θα τα αξιοποιήσουν και πολιτικά. Ας πρόσεχαν...
Εν προκειμένω τα παιδιά οι ίδιοι οι γονείς τους τα είχαν πάει για να παρακολουθήσουν ένα μάθημα ιστορίας-μυθολογίας στο οποίο συμμετείχαν και αυτοί, κάτι που είναι σαφές και ευδιάκριτο στις φωτογραφίες.
Από εκεί και πέρα, αν κάποιος έχει αντιρρήσεις, ας απευθυνθεί στους γονείς για να λάβει απαντήσεις, πως και γιατί και αν έχουν ή όχι το δικαίωμα...
Η απάντηση του Λαϊκού Συνδέσμου και οι φωτό:
“Η Χρυσή Αυγή δεν κάνει προπαγάνδα σε ανήλικα παιδιά, αυτό τον ρόλο τον έχει αναλάβει επισήμως το κράτος, που διενεργεί προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής στα σχολεία. Οι "επίμαχες φωτογραφίες" αφορούν ένα μάθημα αρχαίας ελληνικής μυθολογίας σε μικρούς φίλους του Κινήματός μας. Πολύ σύντομα ξεκινούν και μαθήματα Ιστορίας στα κατά τόπους γραφεία της Χρυσής Αυγής με ελεύθερη προσέλευση για όλους τους Έλληνες. Θα καλύψουμε έτσι ένα μεγάλο κενό, καθώς το κράτος της Ρεπούση μόνο Ελληνική Ιστορία δε μαθαίνει στα παιδιά μας".



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΠΗΓΗ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Μακριά από τους ανακυκλωμένους


| Εκτύπωση  Με τον Κωστάκη Αντωνίου

Άλλα φθαρμένα μυαλά και κομματόσκυλα δεν σηκώνει ο τόπος
Ο Νίκος Αναστασιάδης υποσχέθηκε να κυβερνήσει, αξιοποιώντας «άφθαρτα μυαλά» και όχι «κομματόσκυλα». Οφείλει να εκπληρώσει στο ακέραιο την προεκλογική του δέσμευση, όχι μόνο για το καλό του ιδίου, αλλά πρωτίστως για το συμφέρον του τόπου.

Δυστυχώς, ονόματα που παρελαύνουν μέσα από τα ΜΜΕ, ούτε άφθαρτα μυαλά είναι, αλλά αντίθετα, πολλοί υποψήφιοι Υπουργοί έχουν τη σφραγίδα του κομματόσκυλου. Εξελίσσεται μια προσπάθεια ανακύκλωσης ανθρώπων, οι οποίοι πρόσφεραν όσα έχουν να προσφέρουν, είτε όταν υπηρέτησαν, δεν πρόσφεραν τίποτε στον τόπο.
Η ανακύκλωση ανθρώπων σε δημόσια αξιώματα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να επιδείξει η πολιτική ζωή του τόπου. Ξεκινούν από παρακοιμώμενους των πολιτικών ηγεσιών, διορίζονται στα συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, στα δημοτικά συμβούλια, γίνονται δήμαρχοι, Υπουργοί και, γενικά, ανακυκλώνονται σε όλες τις εποχές, σε όλα τα δημόσια αξιώματα. Οι άνθρωποι στερεύουν από ιδέες, αποκτούν δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, δεν έχουν τίποτε να δώσουν και το αποτέλεσμα είναι να «υπηρετούν» τον τόπο πολλά γερασμένα μυαλά, βολεμένα από την κομματοκρατία, χωρίς έφεση για προσφορά.
Ο νέος Πρόεδρος, ο οποίος έχει δεσμευθεί να εκσυγχρονίσει το κράτος, πρέπει να αντιληφθεί ότι ο τόπος δεν εκσυγχρονίζεται με κομματόσκυλα, και η Κυβέρνηση δεν θα μπορέσει ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που ο Νίκος Αναστασιάδης θέτει, με ανακυκλωμένους ανθρώπους. Πρέπει ο ίδιος να υπερβεί τη νοοτροπία του κομματικού συστήματος και να αναζητήσει νέους ανθρώπους, έξω από τις κομματικές επικράτειες, για να τον βοηθήσουν στην ανόρθωση του τόπου και στον εκσυγχρονισμό του κράτους.
Αντιλαμβανόμεθα ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δέχεται πολλές πιέσεις, και παραμένει δεσμευμένος στην ικανοποίηση των πολιτικών κομμάτων, τα οποία υποστήριξαν την υποψηφιότητά του.
Αλλά, υπεράνω όλων βρίσκεται ο τόπος και η υστεροφημία του ίδιου του Προέδρου.
Σημειώνουμε εδώ, πως όταν ένας Πρόεδρος έχει να κάμει με το ΔΗΚΟ, και να συνεργαστεί με το κόμμα αυτό, στη στελέχωση του Υπουργικού Συμβουλίου, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Θα παρελάσουν ενώπιον του νέου Προέδρου ανακυκλωμένοι άνθρωποι, που βρέθηκαν στο πλευρό του απλώς για να καρπωθούν δημόσια αξιώματα, χωρίς να πιστεύουν στο όραμά του. Ο πρώτος που θα ζημιωθεί, αν ενεργήσει με κριτήριο την προσφορά ανταλλαγμάτων στα κόμματα που τον στήριξαν και όχι την ποιότητα της κυβέρνησής του, είναι ο ίδιος.
Ο Μάριος Καρογιάν μίλησε την περασμένη Κυριακή, μετά τη νίκη τού Νίκου Αναστασιάδη, για «νέα γενιά στελεχών και ιδεών» στο κόμμα.
Εμείς δεν είδαμε κανένα όνομα από αυτήν τη «νέα γενιά», να προτείνεται στον Νίκο Αναστασιάδη. Διαβάσαμε, μόνο, γνωστά ονόματα κομματικών στελεχών, τα οποία δεν πληρούν τα κριτήρια, ώστε να οδηγήσουν το κράτος στον εκσυγχρονισμό.
Η νέα εποχή και ο τόπος απαιτούν, πλέον, την ανάδειξη νέων ανθρώπων. Οι παλαιοκομματικοί απέτυχαν να δώσουν λύσεις και να σπρώξουν το κράτος στην πρόοδο. Τα χάλια, στα οποία οδηγηθήκαμε, είναι ακριβώς αποτέλεσμα της διακυβέρνησης των παλαιοκομματικών, των φθαρμένων και των κομματόσκυλων. Αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ως στόχο να οδηγήσει το κράτος έξω από τα αδιέξοδα, έξω από τριτοκοσμικά πρότυπα, ώστε να κτίσει ένα νέο σύγχρονο κράτος, το έργο αυτό πρέπει να το αναθέσει σε άφθαρτα μυαλά και σε νέους ανθρώπους. Αν επιμείνει στον διαμοιρασμό των αξιωμάτων, στη βάση των προεκλογικών συνεργασιών, θα κάθεται στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα αναζητεί, με απόγνωση, ανθρώπους με νέες ιδέες και σύγχρονες αντιλήψεις. Και δεν θα εντοπίζει...                                                           ΠΗΓΗ

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΑΛΒΑΝΟ ΤΑΧΙΡ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΔΥΝΑΣΤΗ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ;‏

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, τι σχέση έχετε με τον Ταχίρ Παπούλια, τον Τουρκαλβανό δυνάστη των Ηπειρωτών;

Διαβάσαμε  εδώ
για την υποδοχή που επιφύλαξαν κάποιοι συμπολίτες μας  στον κο Παπούλια, κατά την επίσκεψή του στο Θεοτοκιό της Αρτας την 15η  Αυγούστου.«Πούλησες τα μοναστήρια… μισθοφόρε» του φώναζαν,  και «Καταδίκασες τον κόσμο σε θάνατο». 

Μας θύμισε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011  στη Θεσσαλoνίκη, όπου
αποχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λόγω του πλήθους διαδηλωτών που φώναζαν «προδότη,  προδότη».

Γιατί  άραγε  σας καταδιώκει έτσι ο Έλληνας  κε. Πρόεδρε, σαν την Ερινύα; Μήπως διαισθάνεται (χωρίς να μπορεί να το αποδείξει) τα αθέατα έργα  και τους απώτερους σκοπούς στους οποίους έχετε δυστυχώς συναινέσει;



-«ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ»

-«ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ  ...... ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΩΝ»

- «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΘΕΙ, ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

Αυτά δεν σας «ανακοίνωσε» η κα Μπενάκη από το 2005;  Τοξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, και την Νέα Τάξη Πραγμάτων που προωθoύνται  από τις κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της Προεδρίας σας;

Εδώ το video:




Επίσης κύριε Παπούλια, ας μιλήσουμε και λίγο για το παρελθόν:

Τι σχέση έχετε με τον Ταχίρ Παπούλια ;
Τον Tουρκαλβανό καταπιεστή των Ηπειρωτών  Ταχίρ Παπούλια  που διετέλεσε  κυβερνήτης, της Οθωμανικής διοίκησης, για την  Πρέβεζα, κατά την εποχή της Επανάστασης του 1821, και τον οποίο «περιόρισε» ο Μάρκος Μπότσαρης;  Εδώ: http://ventetta.blogspot.gr/2010/02/blog-post_4454.html


Μπορεί για την Πολιτεία και το Πρωτόκολλο να εμφανίζεστε ως ο Πρώτος Πολίτης της χώρας,  αλλά στην συνείδηση των Ελλήνων φαίνεται ότι είστε από τους έσχατους...  Ξέρετε γιατί;  Γιατί υψώνετε   Κιγκλιδώματα Ντροπής,  και εγείρετε   Τείχη του Αίσχους  για να  ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΤΕ  και να προστατέψετε το εαυτό σας (και τον κάθε Παπαδήμο της ΝΤΠ) από τους Έλληνες... Αυτό  δεν κάνατε με τα αίσχιστα κιγκλιδώματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012  στην Αθήνα;

Δεν είστε πιά ένας από μας κύριε Πρώτε Πολίτη.  Είστε με αυτούς...

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..."       Θουκιδίδης





Επομένως κύριε Πρόεδρε, την επόμενη φορά που θα σας αποκαλέσουν «προδότη» μην υψώσετε τείχη και κιγκλιδώματα... Να  αλλάξετε πορεία.

Aelius Maximus

ΕΠΙΣΗΣ, ΕΔΩ:


Αλβανικό Δημοσίευμα: «Η αλβανική καταγωγή του Έλληνα Προέδρου Παπούλια»

 
του Arben Llalla


«Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενα άρθρα, στα οποία αναφέρονται πολλοί Έλληνες πρόεδροι  ή ήταν Αλβανοί ή είχαν αλβανική καταγωγή. Όπως είναι ο πρόσφατα επανεκλεγείς  Πρόεδρος στην Ελλάδα, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος είναι φίλος της Αλβανίας και των Αλβανών», αναφέρει ως πρόλογο  ο συντάκτης του αλβανικού δημοσιεύματος. (σχετικό δημοσίευμα εδώ)

Και θα συνεχίσει:

 Ο Κάρολος Παπούλιας, 81 ετών,  επανεξελέγη από το Κοινοβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας με 266 ψήφους από τους 298 παρόντες βουλευτές.

Στις 12 Μαρτίου του 2010, ο  Παπούλιας θα ορκιστεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης του θητείας ως Πρόεδρος της Ελλάδας.

Ο Κάρολος Παπούλιας ήταν πάντα το κλειδί για τις παγωμένες πολιτικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία.


Σε αυτό πιστώνεται η ιδέα, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, της άρσης της εμπόλεμης κατάστασης  με την Αλβανία, παρόλο που ο νόμος αυτός δεν εγκρίθηκε από την Ελλάδα.

Γεννήθηκε το 1929 στο χωριό Voshtina  (που σήμερα ονομάζεται Πωγωνιανή) κοντά στα σύνορα με την Αλβανία. Το χωριό αυτό βρίσκονταν στην επαρχία της ‘Cham’, και  κατοικούνταν  από αλβανικό πληθυσμό.


Όπως γνωρίζουμε από την ιστορία το 1945 οι ελληνικές  αντιδραστικές δυνάμεις έδιωξαν χιλιάδες αλβανικού πληθυσμού   από τα εδάφη ‘Cham’. Έτσι και εκατοντάδες συντοπίτες του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκδιώχθηκαν δια της βίας από χωριό τους Voshtina.


Τελειώνοντας το Λύκειο στα Ιωάννινα ο Κάρολος Παπούλιας σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Από μικρή ηλικία ήταν μέλος της Αντίστασης κατά των κατακτητών της ναζιστικής Γερμανίας.                                                                                                                                                                                                           ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ                ΕΔΩ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Διαταγή Στουρνάρα!Συλλάβετε όλους με χρέη άνω των 5.000!Κι ο Σώρρας με τα 27 δίς;



419296_10151452778519266_1206924552_n.jpg 

ΕΤΣΙ...ΕΤΣΙ...ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000 ΕΥΡΩ!ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ!!!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΙΝΑΙ... Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΧΡΕΟΥΣ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ..."Η ΕΛΛΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ" ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΟΠΛΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ...

ΑΛΛΕΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΙΣΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΦΟΡΟ ΕΧΟΥΝ ΔΩΡΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ...END(End National Dept)...ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ...


ΟΠΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ... 

Όλοι μέσα! ~ Για χρέη 5.000 ευρώ & άνω προς το Δημόσιο


 
Εντολή στους εφόρους να προχωρήσουν άμεσα στην άσκηση ποινικών διώξεων σε κάθε φορολογούμενο με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ εφόσον έχει περάσει διάστημα 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας εξόφλησής τους έδωσε ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χ. Θεοχάρης. 


Σε εγκύκλιο που έστειλε επισημαίνει ότι «κατά το χειρισμό υποθέσεων από τις δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, παρατηρείται, το φαινόμενο της κατάθεσης αιτήσεων ποινικής δίωξης για το παραπάνω αδίκημα στα όρια της παραγραφής, η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 111ΠΚ, είναι...
πενταετής (σχετ. ΟλΑΠ 2/2011).

Προς αποφυγή του φαινομένου της παραγραφής αδικημάτων και προκειμένου να αποφευχθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των υπαλλήλων (παράβαση καθήκοντος, κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου κλπ.), εφιστάται n προσοχή των Προϊσταμένων των Δ.Ο.Υ. για την άμεση υποβολή αιτήσεων μόλις συντρέξουν οι νόμιμες προϋποθέσεις».

Παράλληλα με άλλη εγκύκλιο του περιγράφονται τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε έως και 48 δόσεις, στο πλαίσιο της ισχύουσας χορήγησης διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η καταβολή παραβόλου υπέρ του Δημοσίου ίσο με 5 τοις χιλίοις της βασικής οφειλής το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να ζητήσουν από την Εφορία τους, διευκόλυνση τμηματικής εξόφλησης σε έως και 26 δόσεις οι οποίες με την υποβολή αιτήματος επανεξέτασης και υπό προϋποθέσεις, μπορούν να φτάσουν τις 48.


Σύμφωνα με την εγκύκλιο :

1. Δικαιολογητικά. Στον προς εξέταση φάκελο που συνοδεύει την αίτηση για χορήγηση διευκόλυνσης τμηματικής πρέπει τουλάχιστον να υπάρχουν:

" Η πρωτότυπη αίτηση του οφειλέτη

" Το πρωτότυπο παράβολο

" Το ειδικό κατά περίπτωση έντυπο συμπληρωμένο με τα κριτήρια του άρθρου 17 του ν. 2648/1998 και την άποψη του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή του Τελωνείου επί του σχετικού αιτήματος

" Αντίγραφα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των τριών τελευταίων ετών (από την υποβολή της αίτησης)

" Αντίγραφα ισολογισμών των τριών τελευταίων ετών (από την υποβολή της αίτησης), στους οποίους θα εμπεριέχεται και η έκθεση ελέγχου ορκωτού ελεγκτή

" Πρόσφατο δευτεροβάθμιο ισοζύγιο με το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους και

" Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο έχει προσκομισθεί από τον αιτούντα, προκειμένου να τεκμηριωθεί η οικονομική του αδυναμία.


2. Παράβολο. Προϋπόθεση για την έκδοση απόφασης χορήγησης διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής είναι να έχει ήδη πληρωθεί το προβλεπόμενο παράβολο. Στην περίπτωση που με το ίδιο αίτημα ζητείται διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, μέρος των οποίων ρυθμίζεται για πρώτη φορά, άλλο για δεύτερη και τέλος ένα μέρος για τρίτη, πρέπει να καταβάλλονται ισάριθμα παράβολα για όλες τις ως άνω επιμέρους διευκολύνσεις.


3. Δόσεις. Η απόφαση της διευκόλυνσης «υλοποιείται»- για το ΥΠΟΙΚ- με την πληρωμή της πρώτης δόσης, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε εντός τριμήνου από την έκδοση της σχετικής απόφασης. Μέχρι την πληρωμή δηλαδή της πρώτης δόσης, το χρέος θεωρείται μη ρυθμισμένο, παρά την έκδοση της απόφασης χορήγησης διευκόλυνσης.

4. Απώλεια ρύθμισης. Αν η σχετική απόφαση δεν υλοποιηθεί μέσα στο προβλεπόμενο τρίμηνο, η διευκόλυνση θεωρείται απωλεσθείσα και, εφόσον επιθυμείται η ρύθμιση του συγκεκριμένου χρέους, θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση για νέα (δεύτερη ή τρίτη κατά περίπτωση) διευκόλυνση.

5. Αίτηση επανεξέτασης. Προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων πρώτης διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής απαιτείται η υποβολή αίτησης από την οποία να προκύπτει αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία καταβολής του ποσού της μηνιαίας δόσης που έχει χορηγηθεί με την πρώτη διευκόλυνση. Σε κάθε περίπτωση από τα εισοδήματα του οφειλέτη και τα λοιπά στοιχεία που αυτός έχει συνυποβάλει πρέπει να προκύπτει ότι η καταβολή των ανωτέρω δόσεων της πρώτης διευκόλυνσης καθίσταται προβληματική έως αδύνατη.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο , κατά την υποβολή αιτήματος επανεξέτασης θα πρέπει να εξετάζεται:


" Πρώτον, εάν το αίτημα έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα, ήτοι εντός δύο μηνών από την τελευταία εμπρόθεσμη καταβολή δόσης και

" Δεύτερον, εάν η διευκόλυνση τμηματικής καταβολής παραμένει ενεργή και δεν έχει απωλεσθεί. Μάλιστα ο δεύτερος έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε όλα τα στάδια της επανεξέτασης, ήτοι τόσο κατά τη συζήτηση του αιτήματος από το αρμόδιο όργανο, όσο και κατά τη υλοποίηση της απόφασης από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., καθώς η επανεξέταση σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις θεωρείται συνέχεια της χορηγηθείσας πρώτης διευκόλυνσης.


Πηγή: Ημερησία
krasodad.blogspot.gr/2013/02/5000.html
 alfeiospotamos.pblogs.gr                                                                                                                ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ              ΕΔΩ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ