Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Τα φανερά και κρυφά συγκοινωνούντα δοχεία της Αριστεράς

emeis1
Το Σάββατο που μας πέρασε, γράφαμε σε αυτήν εδώ την εφημερίδα, για την επιστολή μιας “μαθήτριας” φίλα προφανώς προσκείμενης στον  ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Αυγή”. Στην οποία ανέλυε, πώς και γιατί ακριβώς είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι υπάρχουν πατριώτες μαθητές στα σχολεία. Κεντρικό “σύνθημα” και “σλόγκαν” που προωθούσε αυτή η επιστολή ήταν το “ή αυτοί ή εμείς”.
Η επιστολή της “μαθήτριας” έκλεινε με την εξής παράγραφο: “Οι καθηγητές, οι γονείς, η μαθητική κοινότητα, οι διάφορες συλλογικότητες ανά περιοχή πρέπει να αναλάβουν δράση άμεσα. Πέρασε αρκετός καιρός που καθίσαμε με σταυρωμένα χέρια. Πρέπει όλοι να δράσουμε ΤΩΡΑ. Δεν παίρνει άλλες αναβολές. Γιατί το σύνθημα «Ή εμείς ή αυτοί» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, στις ελληνικές τάξεις. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να σταματήσουμε το κύμα νεοφασισμού που προσελκύει όλο και περισσότερους μαθητές. Γιατί το μέλλον είναι δική μας υπόθεση και χρέος μας η ανατροπή.
Επρόκειτο όμως για την γνωστή “ακτιβιστική” ρητορική της αριστεράς; Ή μήπως για ένα “πολεμικό κάλεσμα”, το οποίο αποτελεί την βάση για περιστατικά πολιτικής βίας που λαμβάνουν χώρα στα σχολεία της Αθήνας. Φυσικά κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Αυγή, που δημοσίευσε αυτή την επιστολή, δεν  θα παραδεχόταν κάτι τέτοιο. Φαντάζεστε όμως μια αντίστοιχη “επιστολή” να είχε δημοσιευτεί σε κάποιο έντυπο πατριωτικού χαρακτήρα; Θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν για να καταγγείλει τους “κακούς ρατσιστές”.
Πόσο δε μάλλον, αν ακολουθούσαν και συγκεκριμένα περιστατικά, τα οποία πραγματικά “ευθυγραμμίζονται” με τα όσα ζητά η μαθήτρια στην επιστολή της!
Περηφανεύονται για επιθέσεις κατά μαθητών σε σχολεία και απειλές στο Indymedia!
Το πρωί της δευτέρας έγινε μοίρασμα κειμένου έξω από το σχολείο που έγινε η επίθεση, από περίπου 20 άτομα. Αναρτήθηκε πανώ και στο τέλος φωνάχτηκαν συνθήματα.
Σήμερα το πρωί περίπου 15 άτομα σηκώσαμε πανώ και μοιράσαμε κείμενα στο σχολείο που πηγαίνουν τα φασιστάκια. Όταν εμφανίστηκε ο φασιστάκος που συμμετείχε στην επίθεση κατά του μετανάστη «ενημερώθηκε» ότι μπήκε στη λίστα και αυτός και πως αν ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο στην γειτονία θα είναι ο πρώτος που θα επισκεφτούμε.
Τα παραπάνω ανήκουν σε "προκήρυξη" που δημοσίευσε η ομάδα που επιτέθηκε στα σχολεία - και η οποία ως όνομα είχε το  "Χαλανδραίοι με συνείδηση" - στο γνωστό Indymedia.
Είναι πλέον σαφές ότι αυτοί οι αριστεριστές/αντιεξουσιαστές έχουν ξεφύγει από κάθε όριο, καθώς δημόσια παραδέχονται ότι πάνε σε σχολεία και απειλούν μαθητές επειδή είναι... φασίστες! Και φυσικά δεν είναι ένα “μεμονωμένο” περιστατικό. Συνεχώς μπορεί κανείς να μαθαίνει για τέτοιου είδους “επιδρομές” σε σχολεία μπαίνοντας μόνο στον Indymedia. Όπου μάλιστα τα αναφέρουν και σαν ... αγωνιστικές δράσεις!
Τι παλικαριά είναι τώρα αυτή, να απειλείς μαθητές σχολείων, δεν μπορώ εγώ προσωπικά να το καταλάβω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χαίρονται επειδή απειλούν ανήλικους. Αλλά μάλλον αυτή η κατάσταση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από... ψυχολόγους.
Έχουμε το εξής εκπληκτικό φαινόμενο. Μόλις η “Αυγή” δημοσιεύει μία τέτοια επιστολή, σπεύδουν κάποιοι ν ... κάνουν πράξη τα όσα ευαγγελίζεται η μαθήτρια, για τις αντιδράσεις “συλλογικοτήτων” από περιοχές. Και τι κάνουν; Πάνε έξω από τα σχολεία και απειλούν προσωπικά μαθητές, λέγοντάς τους επί της ουσίας “σε ξέρω” και αν “κουνηθεί κάποιος, θα την πληρώσεις εσύ”! Σκέφτεστε να συνέβαινε κάτι τέτοιο από την αντίθετη πλευρά; Δεν θα είχε αφήσει κανάλι για κανάλι ο Στρατούλης που να μην καταγγείλει τους “δολοφόνους”.
Είναι σαφές ότι από πλευράς αριστεράς σε αυτή την χώρα υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο καταστολής των εθνικιστών.
Και ας είμαστε ειλικρινείς. Οι “νόμιμες” και “αποδεκτές” εκφάνσεις της αριστεράς στην χώρα αυτή δρούν σε αγαστή συνεργασία με τις “κακές” και “παράνομες” εκφάνσεις της. Με απλά λόγια, τα στελέχη των κομμάτων της αριστεράς, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνδιαλέγονται με τις συμμορίες αντιεξουσιαστών και αντιφασιστών. Δρούνε σαν τα κόμματα να είναι η “πολιτική πτέρυγα” και οι αναρχικοί η “ένοπλη πτέρυγα”.
Ή ύπαρξη φυσικά διαφόρων “συνεκτικών δεσμών” μεταξύ της άκρας αριστεράς και των αντιεξουσιαστών δεν είναι κάτι κρυφό. Είναι πολύ παλιά ιστορία. Που τώρα όμως επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, λόγω “αντιφασισμού”. Ο οποίος αποτελεί τον κοινό τόπο όλων των διάφορων συνιστωσών και πτερύγων της “αριστεράς”. Οι οποίες στο πρόσωπο του “Φασίστα” - όποιον και εάν αυτοί αποκαλούν φασίστα- δεν βλέπουν έναν άνθρωπο με διαφορετικές πολιτικές απόψεις, αλλά κάτι διαφορετικό. Κάτι κατώτερο στο οποίο δεν αναγνωρίζουν προφανώς “ανθρώπινα δικαιώματα”. Μία ψυχοπαθολογική κατάσταση. Μια κατάσταση όμως που δυστυχώς έχει πολλούς υποστηρικτές.
Η Πολιτεία δεν αντιδρά
Και η Πολιτεία δεν αντιδρά απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα; Ή μήπως έχει συμφέρον να μην αντιδρά, ελπίζοντας ότι η κατάσταση θα οδηγήσει στην πολυπόθητη "σύγκρουση των άκρων", που χρειάζεται για να επιβιώσει το πολιτικό σύστημα;
Κοινή επιδίωξη των δύο άκρων του πολιτικού φάσματος είναι να αποδομήσουν και να απαξιώσουν την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, δηλώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, πριν λίγες μόνο ημέρες.
Και ο δικός του ρόλος; Το να υπερασπιστεί φυσικά την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Οπότε την στιγμή που μαθητές σε σχολεία, δέχονται οργανωμένες – και όχι επί προσωπικού όπως έχει συμβεί σε άλλα περιστατικά με συμπλοκές μεταξύ μαθητών – επιθέσεις από συντεταγμένες πολιτικές ομάδες, πόσο μακρυά είμαστε από το να εξαπλωθεί αυτή η κατάσταση σε ολόκληρη την κοινωνία;
Αλλά δεν είναι μόνον η Πολιτεία. Είναι και οι υπόλοιποι θεσμοί. Όπως π.χ. τα ΜΜΕ. Φαντάζεστε σε ανάλογη ενέργεια να είχε προβεί η Χρυσή Αυγή παραδείγματος χάριν; Όχι πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες, όχι ζωντανές συνδέσεις έξω από το συγκεκριμένο σχολείο.
Πρόκειται όμως για ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Γιατί ανά πάσα στιγμή, μια σπίθα μπορεί να προκαλέσει έκρηξη. Έκρηξη πολύ μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να διαχειριστεί το... πολίτευμα!
Δημήτρης Παπαγεωργίου
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: