Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Πόσο… ανεξάρτητος είναι ο, ελεγχόμενος από το ΑΚΕΛ, Μαλάς;


| ΕκτύπωσηΜε τον Σάββα Ιακωβίδη

Ο Σταύρος Μαλάς είναι νέος πολιτικός. Δεν έχει παρελθόν. Το ΑΚΕΛ, πονηρά και έξυπνα ενεργώντας, τον επέλεξε ως υποψήφιό του για τις προεδρικές εκλογές. Του έκτισε ένα πολιτικό παρόν και μάχεται απεγνωσμένα για να έχει και πολιτικό μέλλον, δηλ. να τον αναδείξει στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Το ΑΚΕΛ προωθεί τον Μαλά ως έναν ανεξάρτητο, δήθεν, υποψήφιο, που έχει, τάχα, δικές του θέσεις και απόψεις στα κρίσιμα ζητήματα του τόπου.
Σε απάντηση του προεκλογικού συνθήματος του ΔΗΣΥ, «Η κρίση θέλει ηγέτη», το ΑΚΕΛ ανάρτησε παντού υπερμεγέθεις γιγαντοαφίσες με το σύνθημα: «Ναι, η κρίση θέση αξιόπιστο ηγέτη», και εννοεί τον Σταύρο Μαλά. Θα ανέμενε κάθε πολίτης, που δεν ανέχεται να τον περιπαίζουν, να δει στα επιτελεία τού Στ. Μαλά ανθρώπους που δεν ανήκουν στο ΑΚΕΛ. Θα ανέμενε να δει ανθρώπους των Ενωμένων Δημοκρατών. Αλλ’ αυτοί είναι ανύπαρκτοι. Πού είναι, λοιπόν, οι δικοί άνθρωποι του Μαλά; Δεν έχει! Αλλά, γιατί να χολοσκά; Εδώ είναι η υπερδύναμη, το ΑΚΕΛ, που ενεργοποίησε τον τεράστιο, καλά οργανωμένο και αφειδώλευτα χρηματοδοτούμενο με τα εκατομμύρια του κόμματος, μηχανισμό, που τέθηκε στην υπηρεσία του Στ. Μαλά.

Ποιος ηγείται του εκλογικού επιτελείου του; Ο Κοιν. Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Ν. Κατσουρίδης. Ποιος είναι ο Εκπρόσωπος Τύπου; Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Τ. Χατζηγεωργίου, με αναπληρωτή τον Βαλεντίνο Πολυκάρπου, στέλεχος του ΑΚΕΛ. Ποιοι πλαισιώνουν τον Στ. Μαλά σε εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις, ποιοι τον συνοδεύουν στις τηλεοπτικές συζητήσεις; Υπουργοί, βουλευτές και αξιωματούχοι του ΑΚΕΛ. Ποιο κόμμα ανέλαβε πλήρως όλο το κόστος της εκστρατείας Μαλά;
Μα, το ΑΚΕΛ με τα εκατομμύριά του, φυσικά, αφού ο υποψήφιός του είναι καταχρεωμένος. Ποιοι στήριζαν τον Στ. Μαλά στις μεγάλες συνάξεις, που το ΑΚΕΛ διοργάνωσε παγκύπρια; Όλες οι κομματικές οργανώσεις του ΑΚΕΛ. Ποιοι έκτισαν το πολιτικό προφίλ του Στ. Μαλά; Ανώτατα στελέχη του ΑΚΕΛ.
Γιατί το ΑΚΕΛ επέλεξε τον Στ. Μαλά ως υποψήφιο και όχι, ας πούμε, τον εν παντί ικανότατο και αξιότατο Ν. Κατσουρίδη; Πρώτον, επειδή ο Στ. Μαλάς δεν έχει παρελθόν, άρα βρίσκεται, πιστεύει, στο απυρόβλητο. Δεύτερον, αν το ΑΚΕΛ κατερχόταν με δικό του υποψήφιο, θα συγκέντρωνε λιγότερο ποσοστό, ενδεχομένως, από αυτό που πήρε ο Στ. Μαλάς ως δήθεν «ανεξάρτητος».
Τρίτον, παίζοντας τον ανεξάρτητο, ο Στ. Μαλάς ταυτόχρονα υπεράσπιζε και την πολιτική Χριστόφια-ΑΚΕΛ με κάποιες ανώδυνες επικριτικές αναφορές για το θεαθήναι τοις αφελέσι. Τέταρτον, γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών από τους πραγματικούς αιτίους των δεινών του, τον Δ. Χριστόφια και το ΑΚΕΛ. Πέμπτον, το ΑΚΕΛ καλλιεργεί την επιστροφή του στην εξουσία σε πέντε χρόνια, οπότε τότε θα εμφανιστεί… άσπιλο και αμόλυντο αλλά και ξανά δυνατό για να διεκδικήσει την προεδρία με δικό του, πλέον, υποψήφιο.
Ποιος συνέθεσε εξ υπαρχής τις πολιτικές και οικονομικές θέσεις του Στ. Μαλά και τις απόψεις του για τα άλλα ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης;
Κατά τεκμήριον και κατά πλειοψηφίαν, τα επιτελεία και εξειδικευμένα στελέχη του ΑΚΕΛ, οι μηχανισμοί του κόμματος, υπουργοί και βουλευτές. Ο Μαλάς ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Χριστόφια. Δεν διαφώνησε για το Μαρί και δεν αποστασιοποιήθηκε ποτέ από την καταστροφική οικονομική πολιτική Χριστόφια. Με απλά λόγια: Το ΑΚΕΛ, με μία μνημειώδη και παμπόνηρη προσπάθεια, κατασκεύασε έναν υποψήφιο-μαριονέτα και τον εξαποστέλλει να καταλάβει την προεδρία. Αν ο Στ. Μαλάς είναι… ανεξάρτητος και το ΑΚΕΛ η απλή… θεραπαινίδα του, ε, τότε αυτό είναι το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό ανέκδοτο των τελευταίων μηνών. Πάντως, chapeau στο ΑΚΕΛ, για την απίστευτη διαστροφή της πραγματικότητας!                                                             ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: