Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Σύριζα στα χνάρια της ΔΗΜΑΡ…



Σύριζα στα χνάρια της ΔΗΜΑΡ…
Τα τελευταία 2 χρόνια τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν το μεγάλο οχυρό του αντι-μνημονιακού  αγώνα. Ο λαός σε μεγάλο ποσοστό ακόμα θυμάται τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση καταγγελία, μονομερή διαγραφή του χρέους, επιστροφή μισθών και συντάξεων στα επίπεδα προ μνημονίου και άλλα διάφορα που έλεγαν στα ΜΜΕ οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του Μαϊου του 2012. Ας δούμε όμως τι πραγματικά εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πόσο αντιμνημονιακός είναι …


-Γιάννης Δραγασάκης (σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Ν.Χατζηνικολάου 11-5-12)
Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης, δηλαδή να βγούμε και μονομερώς να πούμε διαγράφουμε το χρέος. Αυτό που θα γίνει είναι μια ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ σε πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους.
-Δημήτρης Παπαδημούλης (ΒΗΜΑ FM 8-5-12)
Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ πριν τις εκλογές ότι λεφτά υπάρχουν και αν εμείς έρθουμε στα πράγματα θα γυρίσουν οι μισθοί και οι συντάξεις, πατώντας ένα κουμπί στα επίπεδα που ήταν το 2008-2009. Δεν είμαστε λαϊκιστές και δημαγωγοί όπως κάποιοι που υποστηρίζονταν αναφανδόν πριν από 2, 5 χρόνια από δημοσιογραφικά συγκροτήματα και που έλεγαν “Λεφτά Υπάρχουν”…
-Αλέξης Τσίπρας (από ομιλία στο Ινστιτούτο Brookings στις ΗΠΑ 22-1-13)
Ήμασταν πάντα και θα παραμείνουμε ένα ευρωπαϊκό κόμμα (…). Το ότι πιστεύουμε ότι η Ευρώπη έχει χάσει το δρόμο της και ότι επιβάλει απάνθρωπες πολιτικές στους ίδιους τους λαούς της δε μπορεί να θεωρηθεί αντι-ευρωπαϊκό. Πρέπει η πολιτική μας να ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης (…)και αυτό σημαίνει να αντισταθούμε στις σημερινές πολιτικές της Ευρώπης (…) Η δανειακή σύμβαση θα γίνει αντικείμενο ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ.
-Αλέξης Τσίπρας
Εμείς θα επαναδιαπραγματευθούμε τους επαχθείς όρους της δανειακής σύμβασης, προσδοκώντας το δικαιότερο δυνατό αποτέλεσμα. Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Μήπως τις προεκλογικές εξαγγελίες της μνημονιακής Δημοκρατικής Αριστεράςς Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί (αν δεν ήταν εξ αρχής έτσι) σε ένα νέο κρυφο-μνημονιακό αριστερό κόμμα, όπως είναι η Δημοκρατική Αριστερά που σήμερα συγκυβερνά με τη Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Ο Σύριζα και η τρικομματική κυβέρνηση είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος που λέγεται ΠΑΓΚΟΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.
Ευάγγελος                                                                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: