Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

LATHRO97
«Οι τελευταίες ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα προκαλούν την αιγυπτιακή απάντηση», μας πληροφορεί με έκδηλη χαρά η επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:
«Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, δεσμεύθηκε ότι θα έχει δεσμευθεί να βοηθήσει τους Αιγύπτιους στην Ελλάδα. Ο Αιγύπτιος πρέσβης στην Ελλάδα Tariq Adel επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της πρεσβείας για την παροχή βοήθειας στους Αιγύπτιους που ζουν στην Ελλάδα, μετά την αύξηση των επιθέσεων στις κοινότητες των μεταναστών. H Ελλάδα ιστορικά υποδέχεται τους ξένους, αλλά η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει στην άνοδο των ακροδεξιών ομάδων όπως η Χρυσή Αυγή, οι οποίες κατηγορούν τους ξένους εργαζόμενους και τους παράνομους μετανάστες για την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας. Ο Adel ανέφερε ότι η έξαρση της βίας απευθύνεται σε όλους τους ξένους, όχι μόνο στους Αιγύπτιους πολίτες. Ακόμη υποσχέθηκε η πρεσβεία θα αντιδράσει γρήγορα και δεν φείδεται προσπαθειών για την αντιμετώπιση των επιθέσεων. Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Αμρ βρίσκεται επίσης σε επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του για να εξασφαλίσει ότι οι Αιγύπτιοι προστατεύονται από παρόμοιες επιθέσεις».
Μάλιστα! «Ρατσιστικές επιθέσεις», λοιπόν, δέχονται οι εν Ελλάδι Αιγύπτιοι! Οι οποίοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήρθαν στην Ελλάδα απρόσκλητοι και μπήκαν από το… παράθυρο. Τώρα, οι Αιγύπτιοι υποστηρίζουν πως όλοι αυτοί οι λαθρόβιοι έχουν… δικαιώματα. Πάλι καλά, που δε μας είπαν πως τους… χρωστάμε κιόλας…
Για να μη μας δουλεύουν και οι Αιγύπτιοι, θα κάνουμε μια σύντομη αναφορά στους πολυάριθμους Έλληνες της Αιγύπτου, τους λεγόμενους «Αιγυπτιώτες». Οι Έλληνες της Αιγύπτου, λοιπόν, ούτε απρόσκλητοι πήγαν, ούτε μπήκαν από το παράθυρο. Η ελληνική παρουσία στη χώρα του Νείλου χρονολογείται από την εποχή των επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κατά την πρώτη επίσημη απογραφή που έγινε στη χώρα το 1907, οι Έλληνες ήταν 172.000 και συνεχώς αυξάνονταν. Όμως, το 1952 ανήλθε στην εξουσία (με κίνημα) ο Νάσερ, με σύνθημα «Η Αίγυπτος στους Αιγυπτίους». Από τότε άρχισαν να στριμώχνουν τα πράγματα και να εξαφανίζονται τα δικαιώματα των ξένων. Έγραφε σχετικά ο τότε πρέσβης της Ελλάδος, Γ. Τριανταφυλλίδης, περιγράφοντας την νέα κατάσταση: «περί της αρκούντως επισφαλούς θέσεως του ελληνισμού και λόγω του γοργού ρυθμού προόδου του ιθαγενούς πληθυσμού και λόγω του κρατούντος αντιξενικού πνεύματος, ξενοφοβίας προερχομένης εκ συγκερασμού ενός συναισθήματος κατωτερότητος αναμίκτου με μνησικακίαν προς τον προνομιούχον μέχρι χθες ξένον και ενός νεοπαγούς εθνικού σωβινισμού με βάθρον περισσόν θρησκευτικόν φανατισμόν».
Τι απέγιναν οι «Αιγυπτιώτες»; Μέσα σ’ ένα κλίμα απόλυτης εχθρότητας, καταπίεσης, διωγμών –εθνικών και θρησκευτικών- και άρνησης κάθε δικαιώματος από το αιγυπτιακό κράτος και τον τοπικό πληθυσμό, αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν όλα και να φύγουν κακήν-κακώς μέσα στα επόμενα χρόνια. Σήμερα, παραμένουν εκεί ελάχιστοι Έλληνες.
Δείτε το κατάντημά μας: οι ίδιοι άνθρωποι που μας έδιωξαν από την πατρίδα τους, έρχονται 60 χρόνια μετά, λαθραία ως επί το πλείστον, στη δική μας την πατρίδα και απαιτούν δικαιώματα που αυτοί πρώτοι δε σεβάστηκαν! Είναι να τρελαίνεται κανείς…                                         ΠΗΓΗ

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: