Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

«Bild»: Η Τρόικα μελετά τις επιπτώσεις μιας κυπριακής χρεοκοπίας


| Εκτύπωση 

Εμπειρογνώμονες από την Ε.Ε., την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μελετούν τι επιπτώσεις θα υπάρξουν αν η Κύπρος δεν λάβει πακέτο διάσωσης, έγραψε γερμανική εφημερίδα το Σάββατο.
Άλλη γερμανική εφημερίδα, ωστόσο, γράφει ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες του κυπριακού τραπεζικού τομέα μπορεί να είναι πολύ πιο λίγες από την αρχική εκτίμηση των 10 δισ.
Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «εμπειρογνώμονες της Τρόικας υπολογίζουν, κυρίως λόγω πίεσης από το Βερολίνο, τις χρηματοοικονομικές επιπτώσεις μιας χρεοκοπίας της Κύπρου», αναφέρει η εφημερίδα «Bild», με την πιο ευρεία αναγνωσιμότητα σε καθημερινή βάση στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να επικαλεστεί κάποια πηγή.

Η Ελλάδα θα ήταν η χώρα που θα επηρεαζόταν πιο πολύ από μιαν αποτυχία των κύριων τραπεζών της Κύπρου, οι οποίες έχουν δίκτυο υποκαταστημάτων στο νησί και διατηρούν περίπου 10% των ελληνικών καταθέσεων.
«Οι τράπεζες των άλλων χωρών της Ευρωζώνης, από την άλλη, θα επηρεαστούν στο ελάχιστο», γράφει η εφημερίδα.
Από την άλλη, στη σαββατιάτικη έκδοσή της, η επίσης γερμανική «Frankfurter Allgemeine Zeitung» γράφει ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες των τραπεζών της νήσου, οι οποίες είχαν αρχικά εκτιμηθεί γύρω στα 10 δισ. ευρώ, μπορεί στο τέλος να είναι σημαντικά χαμηλότερες.                             ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: