Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ένα εξαιρετικής σημασίας όπλο για την μάχη του Αιγαίου: Ταχύπλοο Καταδυόμενο Σκάφος Επιφανείας!


http://xryshaygh.wordpress.com/2011/01/14/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD/#more-47807

Posted by xryshaygh στο Ιανουαρίου 14, 2011
Κατασκευάστηκε από Έλληνες και θα μπορούσε να καταστεί ένα εξαιρετικά σημαντικό όπλο στα χέρια των Ενόπλων Δυνάμεων μας στην κλειστή θάλασσα του Αιγαίου. Όπλο, το οποίο θα μπορούσε να δράσει άμεσα και με ταχύτητα και να εξουδετερώσει καίρια κάθε τουρκική απόπειρα κατάληψης Ελληνικής νήσου.
Πράγμα, το οποίο γνωρίζουμε ότι σχεδιάζουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και πραγματοποιούν μάλιστα και διακλαδικές ασκήσεις με αυτό το αντικείμενο. Επιπλέον, η διεισδυτικότητά του και το πλεονέκτημα, το οποίο έχει να καθίσταται σχεδόν αόρατο από τα ραντάρ, του επιτρέπει να αποτελέσει και επιθετικό όπλο σε περίπτωση αντιπερισπασμού και να χτυπήσει καίριους τουρκικούς στόχους σαν απάντηση σε τουρκικά πλήγματα. Το όπλο αυτό, το οποίο είναι ένα μικρό πλοίο επιφανείας, το οποίο έχει την δυνατότητα να… καταδύεται(!) παρουσιάζει στο τελευταίο του τεύχος το περιοδικό Στρατηγική. Διαβάστε σχετικά: Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί: 
“Ταχύπλοο Καταδυόμενο Σκάφος Επιφανείας από ελληνικά χέρια! Ένα εξαιρετικά καινοτόμο σχέδιο Ταχύπλοου Καταδυόμενου Σκάφους Επιφανείας, δηλαδή ενός υποβρυχίου και ταυτόχρονα σκάφους επιφανείας, ανάλογου με το γαλλικό SNX-25, αλλά προσαρμοσμένου στις ελληνικές ειδικές επιχειρησιακές ανάγκες παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί. Προορισμένο να δρα σε κλειστές θάλασσες με μέγιστη ταχύτητα, εν καταδύσει, 30 κόμβους(!), σχεδιάστηκε από ελληνικά χέρια και μυαλά. Το σκάφος μπορεί να εξοπλιστεί όταν επιχειρεί κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας τόσο με διαφόρων κατηγοριών τορπίλες από αυτές που ήδη βρίσκονται σε υπηρεσία στο Π.Ν., όπως και νάρκες, καθώς και με βλήματα επιφανείας-επιφανείας AGM-114 Hellfire, όταν επιχειρεί στην επιφάνεια και με πληθώρα άλλων ναυτικών όπλων.
Έχει εκπληκτικά χαμηλό ίχνος στην επιφάνεια και όταν καταδύεται τα μοντέλα που έχουν χρησιμοποιηθεί, δείχνουν ένα πρακτικά μη ανιχνεύσιμο υποβρύχιο! Με τιμή που δεν θα ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ η μονάδα. Παρουσιάζονται σχέδια, τεχνικά χαρακτηριστικά, όπλα και σενάρια δράσης του. Ίσως το μόνο που λείπει από το σχέδιο, είναι η χρηματοδότησή του. Αν ήταν αμερικανικό, γερμανικό, γαλλικό θα είχε ήδη αγοραστεί…”
Υ.Γ. – ΣΧΟΛΙΟ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Με τόσα πλεονεκτήματα που διαθέτει το ανωτέρω είναι πολύ αμφίβολο εάν θα δείξουν ενδιαφέρον οι εξουσιαστές αυτής της χώρας για την απόκτησή του. Άλλωστε, όπως γνωρίζουμε, πιο σημαντική θεωρούν την περίφημη ελληνοτουρκική «φιλία», η οποία είναι μία απάτη εις βάρος του Έθνους, παρά την Εθνική Άμυνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: