Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Θεοχάρους: Άστον, καταδίκασε τον εποικισμό!

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/345125

| Εκτύπωση | 14/01/2011 |

Η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους, με επιστολή της προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Βαρόνη Κάθριν Άστον, την καλεί να τερματίσει την πολιτική των δυο μέτρων και των δυο σταθμών, και να καταδικάσει τον τουρκικό εποικισμό εναντίον της Κύπρου, όπως έπραξε στην περίπτωση του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.
Σε ανακοίνωσή της, η κ. Θεοχάρους αναφέρει ότι «αφορμή για την επιστολή της, έδωσε γραπτή ανακοίνωση της Επιτρόπου Άστον, με την οποία καταδικάζει τον εποικισμό επί των Παλαιστινιακών Εδαφών». Η κ. Θεοχάρους τονίζει στην επιστολή της ότι ορθώς η κ. Άστον καταδικάζει τον εποικισμό σε βάρος των Παλαιστινίων, όμως, υπενθυμίζει ότι συντελείται από το 1974 τουρκικός εποικισμός σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία είναι κράτος μέλος της ΕΕ και το έδαφός της ευρωπαϊκό.
Ο τουρκικός εποικισμός συνιστά πραγματικό εφιάλτη σε βάρος της πολιτιστικής ταυτότητας της Κύπρου, τόνισε η ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι «αυτή η τουρκική πολιτική αποτελεί έγκλημα πολέμου εναντίον κράτους μέλους της ΕΕ και Ευρωπαίων πολιτών».
Η κ. Θεοχάρους καλεί την Επίτροπο Άστον να εκδώσει ανάλογη ανακοίνωση και να καταδικάσει τον τουρκικό εποικισμό στην κατεχόμενη Κύπρο, ο οποίος είναι αντίθετος με την ιδιότητα της Τουρκίας, ως υποψήφιου για ένταξη κράτους και δεν βοηθά στις προσπάθειες λύσης, η οποία θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις αρχές και τις αξίες επί των οποίων είναι θεμελιωμένη η ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: