Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Μαλλιά κουβάρια για το φυσικό αέριο


| Εκτύπωση | 16/01/2011 |

Σε μείζονα πολιτική αντιπαράθεση εξελίσσεται το θέμα
Επίθεση στον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εξαπέλυσε το κυβερνητικό στρατόπεδο. Του αποδίδει σκοπιμότητες ο Αντώνης Πασχαλίδης.
Δεν θα δεχθούμε τίποτα λιγότερο από τη διαφάνεια, διαμηνύει ο Γιαννάκης Ομήρου


Σε μείζονα πολιτική αντιπαράθεση εξελίσσεται το θέμα της έλευσης φυσικού αερίου στην Κύπρο, μετά και την προχθεσινή τοποθέτηση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του Υπουργού Εμπορίου Αντώνη Πασχαλίδη.
Απαντώντας στον κ. Νεοφύτου, ο Αντώνης Πασχαλίδης εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι, παρόλο που, όπως είπε, δεν υπάρχει πολιτική απόφαση στο θέμα της έλευσης φυσικού αερίου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ «διαστρεβλώνει τα γεγονότα, κτίζει επιχειρήματα και ασκεί έντονη κριτική».
Ο κ. Πασχαλίδης συνέστησε στον κ. Νεοφύτου να ξανασκεφτεί το θέμα ψύχραιμα. «Η θέση η δική μας είναι ότι μόνον όταν έχουμε όλα τα στοιχεία και όλες τις εκθέσεις ενώπιόν μας και μια πλήρη εικόνα, τότε και μόνο τότε θ’ αξιολογηθούν όλα, παλαιά και νέα δεδομένα, για να παρθεί απόφαση», είπε ο Υπουργός Εμπορίου. Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν σκοπιμότητες στις δηλώσεις του κ. Νεοφύτου, ο κ. Πασχαλίδης διερωτήθηκε αν υπάρχει κάτι στον τόπο μας που γίνεται χωρίς σκοπιμότητες.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου είπε ότι «ο κ. Νεοφύτου αρέσκεται στο να εντυπωσιάζει με διάφορες ατάκες, με διάφορες μεγαλοστομίες και δηλώσεις, ασχέτως αν αυτές οι ατάκες και δηλώσεις πολλές φορές συγκρούονται με θέσεις, που εκφράζει το ίδιο του το κόμμα για διάφορα θέματα».
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν ανέφερε ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει τον Αβέρωφ Νεοφύτου και δεν μπορεί να αντιληφθεί ποια είναι η λογική του. Για να προσθέσει πως ο Υπουργός Εμπορίου έχει δηλώσει απερίφραστα τις θέσεις και τις απόψεις του, και ενημέρωσε όλα τα πολιτικά κόμματα στη βάση των δεδομένων που είχε μπροστά του.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου διαμήνυσε πως το κόμμα του δεν θα αποδεχθεί αποφάσεις για την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρο, οι οποίες θα ληφθούν ερήμην της πολιτικής ηγεσίας και της Βουλής, καλώντας την Κυβέρνηση και την ΔΕΦΑ να ενημερώσουν για το περιεχόμενο του φακέλου που αναφέρεται στο στόχο συμφέρουσας τιμής.
«Εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα, δεν θα δεχθούμε τίποτα λιγότερο από τη διαφάνεια σε ό,τι αφορά συνολικά τη διαχείριση της έλευσης του φυσικού αερίου, δεν θα δεχθούμε αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν ερήμην της πολιτικής ηγεσίας και της Βουλής, και θα επιμείνουμε να υπάρξει εξέταση όλων των προσφορών για να διακριβωθεί αν είναι σοβαρές, αξιόπιστες και κυρίως συμφέρουσες για την Κυπριακή Δημοκρατία και την κυπριακή οικονομία».http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/345691

Δεν υπάρχουν σχόλια: