Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Νιώθουν ένοχοι οι Τούρκοι.

Μια απ' τις πλέον συνιθησμένες ανησυχίες, αποδέκτης της οποίας γινόταν ο γέροντας , ήταν η μεγάλη πληθυσμιακή υπεροχή των τούρκων. Ολοι αναρωτιόταν πως θα πάρουμε την Πόλη , αφού οι τούρκοι είναι πάρα πολλοί .Ελεγε , λοιπόν , ο γέροντας , ότι οι τούρκοι , παρά τα ψέματα που τους λένε μέσα στο κράτος τους, ξέρουν ότι ζουν στα χώματα τα δικά μας .Το ξέρουν καλά κι αισθάνονται ένοχοι.
Είναι , λοιπόν , έτοιμοι να τα μαζέψουν και να φύγουν . Στον πόλεμο δε θα πολεμήσουν με καρδιά,γιατι δε θα αισθάνονται αδικημένοι.
Τώρα παριστάνουν τους λύκους (εδώ υπονοούσε ο γέροντας τους τούρκους σωβινιστές των <<Γκρίζων Λύκων>>) αλλά όταν έρθει η ώρα, όπως ο λύκος , που διστακτικά και φοβισμένος πλησιάζει το μαντρί με τα πρόβατα, το βάζει στα πόδια ακόμη κι αν τον γαβγίσει ένα κουταβάκι , έτσι κι αυτοί θα φύγουν πέρα απ' την Κόκκινη Μηλιά.  Ασθάνονται ένοχοι, έκαναν πολλά και το ξέρουν ..
Ελεγε και ξανάλεγε μάλιστα σε πολλούς απ' τους επισκέπτες του ο γέροντας..<<Οι τούρκοι τα κόλλυβα τα' χουνε στο ζωνάρι τους>>..
ΠΑ'Ι'ΣΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ  ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Δ.Δ. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: