Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ανησυχητικές για την Σαμπάχ οι πολιτιστικές δραστηριότητες του ελληνικού προξενείου στην Πόλη

Εκτύπωση E-mail
26-01-2011 http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=17095&Itemid=83ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ //////////////////// Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΛΓΧΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΩΡΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΚΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΑΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΓΚΡΜΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΕΡΖΕΡΟΥΜ  ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ . ΠΩΣ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΚΥΒΕΡΝΥΤΗΣ ? 
Για άλλη μία φορά οι Τούρκοι μας δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο αυτοί βλέπουν την βελτίωση των σχέσεων τους με την Ελλάδα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ανταποδίδουν το ξαφνικό κύμα τουρκολαγνείας που κυριαρχεί στα ελληνικά ΜΜΕ. Πιο συγκεκριμένα ενόχληση έχει προκαλέσει στο τουρκικό δημοσιογραφικό κόσμο η έντονη κινητικότητα του Έλληνα πρόξενου Β. Μπορνόβα στην Κωνσταντινούπολη στον τομέα του πολιτισμού της τέχνης και των γραμμάτων.
Για την ακρίβεια η εφημερίδα Σαμπάχ σε δημοσίευμα της θέτει το για την τουρκική λογική αυτονόητο ερώτημα «Γιατί η κρίση που κλονίζει τη γειτονική χώρα δεν επηρέασε το προξενείο της; (στην Κωνσταντινούπολη)» συμπληρώνοντας ότι το ελληνικό προξενείο     «διαθέτει μεγάλα κονδύλια για δραστηριότητες και έρευνες σχετικά με τον Ελληνικό και Ορθόδοξο πολιτισμό,  παρά την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται λόγω της κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: