Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Απαράδεκτο το στάτους κβο στην Κύπρο Μήνυμα Μπάιντεν με χρονοδιάγραμμα το 2012

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/386323ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑΣΥΝΕΧΕΙΑ

| Εκτύπωση | 26/05/2011 |

Μήνυμα ότι το στάτους κβο είναι απαράδεκτο, έστειλε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μέσω του συμβούλου επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας.
Ομιλίες Αμερικανών αξιωματούχων στο συνέδριο των αποδήμων. Επαναβεβαιώθηκε η αμερικανική υποστήριξη στην κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία.
Με την παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη Νίκου Αιμιλίου, των Πρέσβεων της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Βασίλη Κασκαρέλη και Παύλου Αναστασιάδη, καθώς και ηγετικών παραγόντων της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, ξεκίνησαν στην αμερικανική πρωτεύουσα οι εργασίες του 27ου συνεδρίου της Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας.
Κεντρικός ομιλητής στην εναρκτήρια συνεδρίαση ήταν ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος, αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε πως «όλοι εργάζονται για να καταλήξουν τα πράγματα πριν η Κύπρος αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε.».
Αναφέρθηκε, επίσης, στις διμερείς σχέσεις των ΗΠΑ με την Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά και το Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά και τις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
«Ο στόχος της επανένωσης της Κύπρου είναι υπέρτατος και κεντρικός αυτών που ΗΠΑ και Κύπρου επιχειρούν από κοινού να πετύχουν», είπε, εξαίροντας τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες, όπως είπε, οικοδομούνται ισχυρότερες μέρα με την ημέρα. Ο κ. Μπλίνκεν αναφέρθηκε στη βοήθεια που οι ΗΠΑ προσφέρουν και στην Κύπρο σε θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας, όπως και σε ζητήματα υποτροφιών σε φοιτητές, αλλά και στις επιχειρηματικές σχέσεις και τις επενδύσεις που αυξάνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: