Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Πουλούσαν ναρκωτικά σε σπιρτόκουτα στην Αμμουδάρα




Ναρκωτικά μέσα σε σπιρτόκουτα πουλούσαν κοντά στο αθλητικό σχολείο στην Αμμουδάρα τέσσερις Αφγανοί που συνελήφθησαν από την Αστυνομία ηλικίας από 46 ετών έως 20 ετών.

Αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών είχαν πληροφορίες για τη δράση τους και τους έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση. Αφού εντόπισαν τα σπίτια τους προχθές το απόγευμα διαπίστωσαν ότι έβγαιναν από εκεί δύο κοπέλες ηλικίας 23 ετών οι οποίες είχαν προμηθευτεί από τους Αφγανούς ναρκωτικές ουσίες. Οι κοπέλες συνελήφθησαν, ενώ λίγη ώρα μετά οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και δύο ρομά ηλικίας 22 και 17 ετών.

Και στους τέσσερις συλληφθέντες αγοραστές βρέθηκαν σπιρτόκουτα που περιείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Κατά τη σύλληψη ενός εκ των δύο νεαρών ανδρών , ο μεγαλύτερος σε ηλικία, προέβαλε σθεναρή αντίσταση και προσπάθησε να διαφύγει, όμως συνελήφθη τελικά μετά τη δυναμική επέμβαση των αστυνομικών.

Από την παρακολούθηση των ανδρών της δίωξης διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος Αφγανός ερχόταν σε επαφή με διάφορα άτομα τα οποία προμήθευε με κάνναβη. Οι τρεις συμπατριώτες του είχαν το ρόλο του τσιλιαδόρου και τον ενημέρωναν εάν έβλεπαν κάποια περίεργη κίνηση.

Οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψη των τεσσάρων Ελλήνων προχώρησαν σε έρευνα στα σπίτια των Αφγανών όπου βρέθηκαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 418 γραμμαρίων, 120 σπιρτόκουτα, 14 άδεια σπιρτόκουτα, ένα βιβλιάριο τραπεζικών καταθέσεων, ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης, τέσσερις αποδείξεις τραπεζικής κατάθεσης χρημάτων. Επίσης βρέθηκαν, τέσσερις αποδείξεις αποστολής χρημάτων και περίπου 2,5 χιλιάδες ευρώ.

Σε έρευνα που έγινε κοντά στο αθλητικό σχολείο βρέθηκαν τέσσερα σπιρτόκουτα που περιείχαν κάνναβη βάρους 23,9 γραμμαρίων.

Η αξία του κάθε κουτιού που περιείχε ναρκωτικά υπολογίζεται στα δέκα ευρώ.

Οι συλληφθέντες αλλοδαποί διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: