Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ξυπνάει ο Έλληνας; Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας παντού...


E-mail Εκτύπωση PDF

Μοιραστείτε την ανάρτηση

250511-vouliΜπαράζ πορειών, διαμαρτυριών, εκδηλώσεων και αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης, των μέτρων για την οικονομία, για το μεταναστευτικό και ούτω καθ' εξής έχει αρχίσει να δημιουργείται όσο περνά ο καιρός και οι Έλληνες δεν βλέπουν φως στο τούνελ του μνημονίου. Ήδη εδώ και μερικές ημέρες μία ομάδα πολιτών, υπό τον τίτλο "300 Έλληνες" έχουν αρχίσει να μαζεύονται στην πλατεία Συντάγματος. Δίπλα τους θα βρεθούν από σήμερα το βράδυ και οι "Αγανακτησμένοι Έλληνες" ακόμη μία προσπάθεια που ξεκίνησε από το facebook, στα πρότυπα των ισπανικών διαδηλώσεων που τις τελευταίες ημέρες είναι πρώτο θέμα στα μήντια όλου του κόσμου.
Παράλληλα, σήμερα στην πλ. Βικτωρίας υπάρχει κάλεσμα από μία επιτροπή κατοίκων της περιοχής, για διαμαρτυρία ενάντια στις καταλήψεις των αναρχικών στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε κέντρο ανομίας αλλά και υποστήριξης των 250511-vouli-2λαθρομεταναστών, που κάνουν την ζωή των Ελλήνων δύσκολη. Στις 13 Ιουνίου, υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πλατεία Αττικής. Παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε όλες τις περιοχές όπου η κυβέρνηση ανήγγειλε ότι θα δημιουργήσει "κέντρα φιλοξενίας" και "ξενώνες" μεταναστών, οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να αντιδρούν και ήδη σε κάποια μέρη από αυτά υπάρχουν πολυδιάστατες κινήσεις, προκειμένου να δημιουργηθούν εστίες αντίστασης. Σε Μοσχάτο, Ελληνικό και Λάρισσα έχουν ήδη γίνει οι πρώτες κινήσεις.
Το μεγάλο στοίχημα όμως σε όλες αυτές τις δραστηριότητες είναι το να μην επιτρέψουν οι συμμετέχοντες η οργή τους να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από διάφορους επιτήδειους. Αναφερόμαστε φυσικά κυρίως στην περίπτωση των συγκεντρώσεων στην Πλατεία Συντάγματος, στις οποίες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προσπαθήσουν να συμμετέχουν οι διάφοροι "γνωστοί - άγνωστοι" κουκουλοφόροι, αναρχικοί. Και εάν μπούν, θα ακολουθήσουν όλα τα γνωστά, μολότωφ, πέτρες και λοιπά, τα οποία το μόνο που θα κάνουν θα είναι το να διώξουν τον κόσμο που κατεβαίνει για να διαμαρτυρηθεί. Είναι τραγικό το ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν αντιδρά σε όλα αυτά τα μέτρα. Γιατί; Γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα, η επικυριαρχία της αριστερής κουλτούρας και στον δρόμο, στις κινητοποιήσεις δεν επιτρέπει σε πολλούς Έλληνες να διαδηλώσουν την οργή τους. Σου λέει να πάω εγώ, για να με "καρπώνεται" ο κάθε Τσίπρας και η κάθε Παπαρήγα; Καλύτερα να κάτσω σπίτι μου. Και εάν τυχόν αποφασίσει να βγεί από αυτό, πετιέται ένα τσουτσέκι, πετά μία μολότωφ και ... ζαβαρακατρανέμια, όλοι πίσω στον καναπέ τους. Το πρώτο βήμα για ένα γνήσιο λαϊκο κίνημα διαμαρτυρίας, έτσι όπως έχουν έλθει τα πράγματα είναι η απομόνωση όλων αυτών που θα προσπαθήσουν να το ποδηγετήσουν και να το παρουσιάσουν ως ... δικαίωση της πολιτικής τους. Εάν γίνει αυτό, πρώτα από όλα, υπάρχει ελπίδα.
Λέτε τελικά ο Έλληνας να ξυπνάει; Να αφήνει πίσω του τις ελπίδες "αντιπροσώπευσης" της οργής του, από διαφόρους πολιτικούς κύκλους, οι οποίοι αν μη τι άλλο έχουν αποτύχει οικτρά ακριβώς στην ουσία του ρόλου τους, δηλαδή στην αντιπροσωπευσή τους;http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7755:%CE%9E%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D&catid=87:epikairotita&Itemid=277

Δεν υπάρχουν σχόλια: